Svjetsko rangiranje sveučilišta

Sveučilište u Splitu prema THE ljestvici najbolje u regiji

https://pixabay.com/illustrations/student-professor-uni-books-study-2052868/

Prema svjetskom rangiranju sveučilišta, odnosno THE ljestvici, Sveučilište u Splitu zauzelo je najviše mjesto od svih sveučilišta u regiji. Rangiranje je obuhvatilo sveučilišta iz čak 92 zemlje.

Od svih sveučilišta u regiji, najvišu je poziciju na THE ljestvici zauzelo Sveučilište u Splitu, i to između 601. i 800. mjesta, a najbolji je rezultat postignut u kategoriji znanstvenog utjecaja. Istu je poziciju imalo i na prošlogodišnjoj ljestvici.

Times Higher Education World University Rankings 2020, skraćeno THE, ljestvica je koja rangira svjetska sveučilišta. Pri pozicioniranju određenog sveučilišta na ljestvici, obraća se pažnja na 13 pokazatelja uspješnosti koji mjere uspješnost institucije u nastavi, istraživanju, prenošenju znanja i međunarodnoj perspektivi.

Također, visoke pozicije moguće su i za mala sveučilišta jer se u obzir uzima odnos pojedinog pokazatelja i broja akademskog osoblja. Svjetsko rangiranje 2020. najveće je i najraznovrsnije do sada, a obuhvatilo je gotovo 1400 sveučilišta iz 92 zemlje.

Komentari na članak

Vezani članci

Brucošijada FESB 2015

Gost Mladen Grdović

OSVOJI: Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu poziva vas na Brucošijadu

Cijena ulaznice je 30 kn, a na ulazu u klub 50 kn.

Žena gleda izložbu

Mladi hrvatski umjetnici

Posjetite izložbu diplomskih radova studenata slikarstva Umjetničke akademije u Splitu

Posjetite Sveučilišnu galeriju Vasko Lipovac u Splitu i pogledajte diplomske radove studenata splitske Umjetničke akademije.

Festival mediteranskog filma 2017

Festival mediteranskog filma Split

FMFS „baca Ješku“: najboljemu hrvatskom kratkom filmu 10 tisuća kuna

Uvjet je za sudjelovanje u natjecateljskim programima da radovi dolaze iz mediteranskih zemalja, bilo da je riječ o igranim, dokumentarnim, animiranim ili eksperimentalnim filmovima.

Galešnjak

Josip Maslov

Aseksualni dalmatinski tjedan u kojem se nije dogodilo ništa

Nagnalo me ovo na razmišljanje o ženskim uletima i postoji li u filozofskom smislu uopće nešto što bi moglo ući u kategoriju čistog, kvalitetnog i jasnog ženskog uleta koji zna što hoće i što očekuje.

"Knjiga žalbi i pohvala"

Udruga Studenti za studente Split

Knjiga žalbi i pohvala ponovno na splitskim fakultetima

U Knjigu žalbi i pohvala možete upisati sve svoje kritike, komentare i pohvale na račun vaših obrazovnih ustanova, Sveučilišne knjižnice u Splitu i Studentskog centra, odnosno studentskih domova i menzi.