Istraživanje Thomson Reutersa

Sveučilište u Splitu najbolje je u Hrvatskoj

Splitski rektorat

Splitsko je Sveučilište prema istraživanju Thomson Reutersa proglašeno najboljim u Hrvatskoj. Dominiraju na području znanosti, matematike, tehnologije i inženjerstva.

Istraživanje koje je proveo Thomson Reuters za splitsko Sveučilište donijelo je odlične rezultate. Sveučilište je proglašeno najboljim u Hrvatskoj i jedino je hrvatsko sveučilište iznad svjetskog prosjeka. 

Sveučilište u Splitu prednjači pred ostalim sveučilištima i znanstvenim institucijama zbog dominacije na područjima znanosti, matematike, tehnologije i inženjerstva te znanstvenika koji objavljuju istraživačke radove u najboljim svjetskim časopisima. Za znanstvenu izvrsnost Sveučilišta posebice je zaslužan Medicinski fakultet. 

Prema citation impactu, to jest prosječnom broju citata u objavljenom istraživačkom radu objavljenom od strane znanstvenika, ispred Sveučilišta u Splitu nalazi se samo Institut Ruđer Bošković. Zagrebačko sveučilište ostalo je iza splitskog u ovoj kategoriji. 

ESI indikator koji pokazuje broj radova koji spadaju u jedan posto najvažnijih i najutjecajnijih svjetskih znanstvenih radova u sve 22 znanstvene kategorije, svrstao je i radove znanstvenika Sveučilišta u Splitu.

Splitsko je sveučilište tako prepoznato kao najbolja hrvatska znanstveno-istraživačka institucija unatoč problemima s kojima se suočava. 

Komentari na članak

Vezani članci

meditacija

Meditacija

Lijek za dušu i tijelo

Često se osjećate nezadovoljno, umorno i depresivno - vrijeme je da isprobate lijek koji će smanjiti i/ili riješiti sve vaše patnje.

rukomet, lopta, mreža, gol

Sveučilišno prvenstvo

Sudjelujte na rukometnom prvenstvu u Splitu; još je malo vremena za prijavu

Splitske studentice odmjerit će snage u rukometu 1. travnja, a studenti 3. i 5. travnja, no samo oni koji se za prvenstvo prijave do 29. ožujka u 12:00.

Skitnica

Na današnji dan

VIDEO: Svijet neiskvarenošću i šarmom počeo osvajati najpoznatiji skitnica

Crni polucilindar, štap, crni brčići, istrošeno odijelo i simpatični čovječuljak koji ih nosi. Pogađate – riječ je o Charlieju Chaplinu.

Isto

Zapošljavanje nakon fakulteta

Siguran posao ili ljubav prema studiju – studenti otkrili što im je bitnije pri odabiru fakulteta

Tijekom upisivanja (ne)željenog studija jedan od učestalih motiva studentima svakako može biti i želja za lakšim i bržim zaposlenjem nakon završetka fakulteta. Ipak, naše je istraživanje pokazalo nešto drugačije rezultate.

Religija

Istraživanje instituta PEW o religijskim trendovima

Dominantne svjetske religije 2050. godine bit će...

Istraživanje Pew instituta pokazuje zaimljive trendove vezane uz dinamiku populacije dominantnih svjetskih religija.