Istraživanje Thomson Reutersa

Sveučilište u Splitu najbolje je u Hrvatskoj

Splitski rektorat

Splitsko je Sveučilište prema istraživanju Thomson Reutersa proglašeno najboljim u Hrvatskoj. Dominiraju na području znanosti, matematike, tehnologije i inženjerstva.

Istraživanje koje je proveo Thomson Reuters za splitsko Sveučilište donijelo je odlične rezultate. Sveučilište je proglašeno najboljim u Hrvatskoj i jedino je hrvatsko sveučilište iznad svjetskog prosjeka. 

Sveučilište u Splitu prednjači pred ostalim sveučilištima i znanstvenim institucijama zbog dominacije na područjima znanosti, matematike, tehnologije i inženjerstva te znanstvenika koji objavljuju istraživačke radove u najboljim svjetskim časopisima. Za znanstvenu izvrsnost Sveučilišta posebice je zaslužan Medicinski fakultet. 

Prema citation impactu, to jest prosječnom broju citata u objavljenom istraživačkom radu objavljenom od strane znanstvenika, ispred Sveučilišta u Splitu nalazi se samo Institut Ruđer Bošković. Zagrebačko sveučilište ostalo je iza splitskog u ovoj kategoriji. 

ESI indikator koji pokazuje broj radova koji spadaju u jedan posto najvažnijih i najutjecajnijih svjetskih znanstvenih radova u sve 22 znanstvene kategorije, svrstao je i radove znanstvenika Sveučilišta u Splitu.

Splitsko je sveučilište tako prepoznato kao najbolja hrvatska znanstveno-istraživačka institucija unatoč problemima s kojima se suočava. 

Komentari na članak

Vezani članci

Košarkaški napad

UniSport liga

Traju prijave za prvenstvo splitskog sveučilišta u košarci i futsalu

Otvorene su prijave za košarkašku i futsal ligu Sveučilišta u Splitu. Prijave traju do 24. veljače 2017. godine, a natjecanja će početi početkom ožujka.

Registracijski uređaj u tramvaju

Istraživanje portala Studentski.hr

Studentsko mnijenje o ZET-ovom sustavu naplate karata

Sjećate se godišnjeg studentskog ZET+HŽ pokaza koji je koštao 30 kuna? Mnogi žale za tim vremenima pa je studentski.hr odlučio ispitati studente koje su prihvatljive cijene ZET karata.

Posao

Istraživanje EduCentra

Čak 55% ispitanika ne radi u struci

Više od polovice ispitanika koji su sudjelovali u anketi Educentra ne radi u području za koje su se školovali, točnije njih 55%. Kao glavni razlog ističu da nema posla u struci, a dio je njih nezaposlen. 

Istraživačko-edukacijski projekt „Mura – Drava 2016.“

Udruga studenata biologije – BIUS

FOTO: Mladi biolozi štite bioraznolikost rijeka Mure i Drave

Udruga studenata biologije – BIUS provodi terensko istraživanje na širem području Regionalnog parka Mura – Drava. Projekt mladih biologa ima veliku važnost u očuvanju bogate biološke raznolikosti riječnih ekosustava.

https://pixabay.com/en/technology-information-digital-2082642/

Manifestacija globalnih razmjera

Marš za znanost u Zagrebu i Splitu

I ove godine, u subotu, 14. travnja, organizirat će se marševi za znanost u preko 20 zemalja, a kod nas u Zagrebu i Splitu.