Istraživanje Thomson Reutersa

Sveučilište u Splitu najbolje je u Hrvatskoj

Splitski rektorat

Splitsko je Sveučilište prema istraživanju Thomson Reutersa proglašeno najboljim u Hrvatskoj. Dominiraju na području znanosti, matematike, tehnologije i inženjerstva.

Istraživanje koje je proveo Thomson Reuters za splitsko Sveučilište donijelo je odlične rezultate. Sveučilište je proglašeno najboljim u Hrvatskoj i jedino je hrvatsko sveučilište iznad svjetskog prosjeka. 

Sveučilište u Splitu prednjači pred ostalim sveučilištima i znanstvenim institucijama zbog dominacije na područjima znanosti, matematike, tehnologije i inženjerstva te znanstvenika koji objavljuju istraživačke radove u najboljim svjetskim časopisima. Za znanstvenu izvrsnost Sveučilišta posebice je zaslužan Medicinski fakultet. 

Prema citation impactu, to jest prosječnom broju citata u objavljenom istraživačkom radu objavljenom od strane znanstvenika, ispred Sveučilišta u Splitu nalazi se samo Institut Ruđer Bošković. Zagrebačko sveučilište ostalo je iza splitskog u ovoj kategoriji. 

ESI indikator koji pokazuje broj radova koji spadaju u jedan posto najvažnijih i najutjecajnijih svjetskih znanstvenih radova u sve 22 znanstvene kategorije, svrstao je i radove znanstvenika Sveučilišta u Splitu.

Splitsko je sveučilište tako prepoznato kao najbolja hrvatska znanstveno-istraživačka institucija unatoč problemima s kojima se suočava. 

Komentari na članak

Vezani članci

Alkohol

Poslovi koji vode do alkoholizma

10 poslova zbog kojih ćete najvjerojatnije postati alkoholičari

Američka vlada objavila je popis poslova čiji radnici najčešće prijavljuju problem teškog opijanja.

Istraživanje

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

Predstavljanje rezultata istraživanja o hrvatskim braniteljima u kojem su sudjelovale studentice Hrvatskih studija

Voditeljica projekta je Sandra Šućurović koja je nedavno diplomirala na Hrvatskim studijima. U provođenju istraživanja sudjelovale su i Ivana Herceg, netom diplomirana psihologinja, te Lara Buljan, studentica pete godine psihologije.

Erasmus+ Info dan

Erasmus+ Info dan

Sve o prijavama za Erasmus+ stručnu praksu splitski studenti mogu saznati na Info danu

Svi studenti koji su zainteresirani za obavljanje stručne prakse pozvani su na Erasmus+ Info dan u Splitu 3. travnja.

Dan IT managementa

IMEF Split

Konferencija u Splitu: Dan IT managementa

Konferencija će se održati 26. svibnja 2014. u Svečanom amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Splitu s početkom u 10:00 sati.

Mario Hezonja

Mario Hezonja

Dubrovčanin na putu prema NBA ligi

Još jedna hrvatska košarkaška uzdanica oduševljava igrom u Barceloni, a prema prognozama vrlo će brzo zabljesnuti i u NBA dresu.