LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iznimni rezultati

Sveučilište u Rijeci pridonijelo cijenjenom projektu DIOSI

Sveučilište je ostavilo značajan doprinos na projektu, a zbog iznimnih rezultata, glavni ishoda projekta provodit će se u sklopu YUFE 2030.

Sveučilište je ostavilo značajan doprinos na projektu, a zbog iznimnih rezultata, glavni ishoda projekta provodit će se u sklopu YUFE 2030.

Europska izvršna agencija za istraživanje (REA) nazvala je projekt DIOSI (engl. Developing and Implementing hands-on training on Open Science and Open Innovation for Early Career Researchers)  iznimno učinkovitim sa značajnim rezultatima. Projekt je nastao s ciljem širenja koncepta doktorskog obrazovanja te je prošle godine priveden kraju.

Provedeni treninzi imaju značajan utjecaj na poticanje poduzetničke i inovativne prakse unutar konzorcija. DIOSI model podržava razvoj i unapređenje specifičnih sposobnosti i stručnosti među mladim istraživačima, čime se povećava njihova zapošljivost i napredovanje u karijeri, koja može biti unutar i izvan akademske zajednice, stoji u izvješću REA-e.

Projekt je fokusiran na pomaganje mladim istraživačima u daljnjem usavršavanju vještina i kompetencija. Sveučilište u Rijeci imalo je značajnu ulogu u pogledu razvoja okvira vrednovanja i praćenja utjecaja DIOSI modela. Potaknuti izvrsnim rezultatima, nastavit će provoditi glavne ishode projekta i kroz projekt YUFE 2030 (engl. Young Universities for the Future of Europe), u koji pripada i Sveučilište.
FOTO: PIXABAY