Izmjene u upisnoj kvoti

Sveučilište u Rijeci ove godine može upisati 72 studenta manje; najveća razlika u kvoti Ekonomskoga fakulteta

Sveučilište

Nekoliko studija Sveučilišta u Rijeci ostaje u mirovanju, a veliki broj sastavnica imat će manje upisne kvote za akademsku godinu 2019/2020.

Sveučilište u Rijeci sljedeće će akademske godine biti siromašnije za 72 studenta što je predloženo 12. veljače te zatim odlučeno na sjednici održanoj 26. veljače. Najveća razlika primijetit će se na Ekonomskom fakultetu čija je upisna kvota spuštena sa 660 na čak 590, no upisne su kvote nekih drugih sastavnica Sveučilišta, s druge strane, povećane.

Ekonomski fakultet

Studij Ekonomije moći će upisati 40 redovnih studenata te, umjesto 35, 25 izvanrednih studenata. Kvota za studij Poslovne ekonomije, smjera Poduzetništvo manja je za čak 30 mjesta, pa će ga moći upisati 50 redovnih i 40 izvanrednih studenata. Smjer Menadžment i smjer Marketing moći će upisati 5 izvanrednih studenata manje. Postoje još neke razlike koje se tiču budućih studenata starijih od 24 godine, koji se upisuju razredbenim postupkom, a koje su dostupne na dolje navedenoj poveznici.

Akademija primijenjenih umjetnosti

Akademiju će ove godine moći upisati 50 studenata, što je sedam manje nego prošle godine pa tako studij Glume i medija ove godine neće moći upisati nijedan student, dok će studij Primijenjenih umjetnosti moći umjesto prošlogodišnje kvote od 25, upisati 30 studenata.

Građevinski fakultet

Sveučilišni studij Građevinarstva moći će upisati 80 redovnih i pet stranih studenata, 25 manje nego lani, a stručni studij Građevinarstva primat će deset dodatnih redovnih studenata, odnosno njih 60 te 5 stranih studenata.

Medicinski fakultet

Studij Medicine ove će godine moći upisati 125 redovnih i 5 stranih studenata, a od ove godine bit će i studij Dentalne medicine na engleskom jeziku, koji će imati upisnu kvotu od 12 redovnih studenata.

Fakultet zdravstvenih studija

Ovaj će Fakultet imati jednaku kvotu, no nešto drugačijeg rasporeda jer će ove godine primati 5 više redovnih te 5 manje izvanrednih studenata, dok kvota od deset stranih studenata ostaje jednaka. Razlika u kvoti može se primijetiti u studiju Sestrinstva koji ove godine može upisati 30 redovnih, 5 stranih i 45 izvanrednih studenata, Radiološku tehnologiju moći će umjesto 15, upisati 20 redovnih studenata, Sestrinstvo u Karlovcu 35 izvanrednih studenata, a Primaljstvo 15 redovnih, 15 izvanrednih te 5 stranih studenata.

Pravni fakultet

Upisna kvota Pravnog fakulteta spuštena je za 20, pa će upisna kvota za izvanredne studente studija Prava biti 40, a za Upravni studij 50 redovnih i 40 izvanrednih studenata.

Učiteljski fakultet

Ovogodišnja kvota Učiteljskog fakulteta povećana je na 120 te će preddiplomski sveučilišni studij Rani predškolski odgoj i obrazovanje moći upisati 50 redovnih i 20 izvanrednih studenata, a novost je isti takav studij, ali za studente starije od 24 godine koji se upisuju razredbenim postupkom, a za koje će kvota iznositi 10 izvanrednih studenata.

Filozofski fakultet

Kvota će se na Filozofskome fakultetu razlikovati samo u dvopredmetnim studijima i to uglavnom tako da će se povećati kvote za strane studente, a u visini kojih će biti smanjene kvote za redovne studente. Osim toga, kvota za dvopredmetni studij Njemačkog jezika i književnosti bit će manja za 6.

Detaljne razlike možete pronaći na poveznici ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg natječaja.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Rijeci

Prilika za stjecanje iskustva

Riječki Studentski zbor traži novog Pravobranitelja, članove, voditelje, koordinatore...

Otvorene su prijave za Studentskog pravobranitelja, članove i voditelje ureda i zbora te koordinatore. Prijaviti se mogu studenti Sveučilišta u Rijeci, a ostali uvjeti ovise o poziciji.

https://www.facebook.com/U%C4%8Diteljski-fakultet-u-Rijeci-213405545415163/

Sveučilište u Rijeci

Studentski zbor otvorio natječaje za voditelje ureda, za zamjenika pravobranitelja, članove domskih odbora

Do 4. studenog zaprimaju se prijave za obnašanje funkcija voditelja Ureda za znanost, Ureda za međunarodnu suradnju, Ureda za studentskog pravobranitelja, Ureda za studentski standard, za zamjenika pravobranitelja te za članstvo u domskim odborima. K tome, trajno je otvoren natječaj za članove Ureda SZ-a.

Laboratorij aplikacija 2014

Sveučilište u Rijeci

Nakon osječkog Sveučilišta, i Rijeka ima svoj laboratorij aplikacija

Otvaranje dvaju laboratorija na Sveučilištu u Rijeci, jednog na Kampusu u Zgradi sveučilišnih odjela, a drugog na Tehničkom fakultetu, studentima omogućava interaktivno učenje o programiranju i razvoju mobilnih aplikacija.

Isto

Sveučilište u Rijeci

Raspisan drugi krug natječaja za „Erasmus”

Studenti svih godina i studija mogu se prijaviti na natječaj za studijski boravak ili stručnu praksu u inozemstvu. Rok za prijavu je 17. rujna.

Maškarani party u SCRI-u

Studentski centar u Rijeci

Riječki SC organizira „Maškarani party“ za svoje studente; maskirane časti pićem

Studentski centar u Rijeci organizira „Maškarani party“ 1. veljače 2018. u 19 sati. Tko god dođe maskiran, dobit će besplatno piće.