LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uspješna suradnja

Sveučilište u Dubrovniku i HGK ŽK-Dubrovnik podijelili nagrade za projekt „WebPoSt”

Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo jedanaesta su generacija koja je sudjelovala u izradi web-stranica za poduzetnike.

Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo jedanaesta su generacija koja je sudjelovala u izradi web-stranica za poduzetnike.

Predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik (HGK), Nikolina Trojić i rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Nikša Burum, dodijelili su nagrade i pohvalnice jedanaestoj generaciji studenata, koja je sudjelovala u projektu WebPoSt, prenosi Dubrovnik Insider.
 

Zadovoljstvo za sve sudionike


Naime, studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo izrađivali su web-stranice za poduzetnike, što je na neki način bio njihov izlazak na tržište rada. Rektor Burum naglasio je da projekt donosi obostrano zadovoljstvo, a ove godine je još posebniji zbog 20. obljetnice koju slavi sveučilište. Iz Županijske gospodarske komore također dijele pozitivne dojmove, posebno jer je kroz 11 godina suradnje nastalo preko 170 web-stranica.

Dobitnici nagrada:


1. mjesto: student Krešimir Barbarić za Poduzetnički incubator Vela Luka d.o.o.

2. mjesto: studentica Mara Perić za Mali raj Konavle d.o.o.

3. mjesto: student Antun Nola za Gallery 120 j.d.o.o.      

Na projektu je sudjelovalo sveukupno osam studenata, koji su izradili 16 web-stranica, koje je ocjenjivalo povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, HGK – ŽK Dubrovnik i poduzetničkog sektora.

Projekt WebPoSt započeo je davne akademske godine 2012/2013., a kroz njega studenti imaju priliku primijeniti teorijsko znanje, izraditi besplatne web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i udrugama, te im na taj način pomoći.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA