Sporazum o suradnji

Sveučilište Sjever razvija svoje studijske programe suradnjom s Akademijom tehničkih znanosti

Sveučilište Sjever razvija svoje studijske programe suradnjom s Akademijom tehničkih znanosti

Potpisan je sporazum između Sveučilišta Sjever i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske. Time je omogućeno uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti djelovanja institucija.

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković i predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prof.dr.sc. Vladimir Andročec potpisali su Sporazum o suradnji između dviju institucija.

Suradnja polazi od misije i djelatnosti Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, koja se bavi promicanjem tehničkih znanosti, okupljanjem i poticanjem znanstvene i stručne suradnje znanstvenika različitih tehničkih, biotehničkih i srodnih područja. Naime, njen je cilj podupiranje djelotvornoga znanstvenog i gospodarskog razvitka Republike Hrvatske.

Isto tako, suradnja polazi od misije, djelatnosti i ciljeva Sveučilišta Sjever u smislu izobrazbe kompetentnog stručnog kadra za potrebe realnog gospodarstva i zdravstvenog sustava u regiji sjeverozapadne Hrvatske kroz kvalitetno izvođenje stručnih i diplomskih studija prema zahtjevima Bolonjske deklaracije. Pritom je u provedbi svojih ciljeva ovo sveučilište ustrojeno kao dinamična organizacija koja stalno prati, primjenjuje i ugrađuje znanstvene i stručne spoznaje u osuvremenjivanju postojećih i razvoju novih studijskih programa. Ono promovira koncept cjeloživotnog obrazovanja te produbljuje i održava veze s gospodarstvom i suradnju sa srodnim visokoškolskim ustanovama u zemlji i inozemstvu.

Sporazum omogućuje uzajamno pružanje znanstvenih, stručnih, poslovnih i organizacijskih usluga radi poboljšanja ukupne efikasnosti i uspješnosti djelovanja institucija, redovitu razmjenu poslovno relevantnih informacija, realizaciju tematskih istraživanja, organiziranja seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija i edukativnih programa. Olakšava okupljanja znanstvenika i stručnjaka različitih specijalnosti, prema potrebi zajednički nastup prema trećim tijelima, pravnim osobama i institucijama. Omogućava druge oblike poslovne suradnje poput suradnje na zajedničkim projektima koje financira EU, suradnje u obrazovnim programima i programima edukacije članova sporazumnih strana, sudjelovanja u projektima od općeg interesa za RH i sl.

U ime Sveučilišta Sjever potpisivanju sporazuma nazočili su i prorektor sveučilišnog centra u Varaždinu izv. prof. dr. sc. Damir Vusić te v.d. prorektora za nastavu i studentska pitanja doc. dr. sc. Vlado Tropša. U ime Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prisutni su bili i dopredsjednik Akademije prof. dr. sc. Zdravko Terze te glavni tajnik prof. dr. sc. Dubravko Rogale.

Foto: Sveučilište Sjever

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti Sveučilišta Sjever

Dan otvorenih vrata

Budući studenti oduševljeni Sveučilištem u Koprivnici – najbrže rastućim sveučilištem u RH

– Naš moto jest: naš posao na Sveučilištu Sjever ne završava vašom diplomom nego završava kad se zaposlite u struci. – istaknuo je prorektor izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša.

https://pixabay.com/en/train-station-transportation-people-2593687/

Inozemna iskustva studenata

Od Makedonije do Portugala: studenti otkrili kako izgleda studiranje izvan Hrvatske

Nerijetko se studenti odlučuju na studiranje izvan Hrvatske, a koliko se studentski život razlikuje od onoga u Hrvatskoj ispričali su nam studenti koji su skupili hrabrosti i spakirali kofere kako bi započeli svoju inozemnu avanturu.

novac_kovanice

Mogućnosti stipendiranja i studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu

9. SAJAM STIPENDIJA

Na 9. Sajmu stipendija i visokog obrazovanja izlagat će više od 60 institucija iz Hrvatske, Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Među izlagačima na Sajmu će biti hrvatska i inozemna visoka učilišta, ministarstva, jedinice lokalne samouprave, veleposlanstva i strani kulturni centri, tvrtke, zaklade i udruge.

FSB zgrada

Konferencija za unaprjeđenje obrazovanja

Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije na FSB-u: predstavit će se vodeće hrvatske industrije

Fakultet strojarstva i brodogradnje u suradnji s CADCAM Grupom organizira konferenciju pod nazivom Obrazovanje 4.0 – škola po mjeri industrije, na kojoj će se povezivati realni sektor sa školstvom. Sudjelovanje je na konferenciji besplatno, no potrebno je prethodno se prijaviti.

Jasna Ožanić

Studentski obrazovni projekti

U srpnju počinje EDULEARN

Konferencija za obrazovne projekte održat će se u srpnju ove godinu u Barceloni.