Besplatno informativno događanje

Sve što je potrebno znati o studiju na jednom od 4600 visokih učilišta u Americi

Isto

U četvrtak, 20. rujna, i u ponedjeljak, 24. rujna, održat će se informativna događanja o upisima na američka sveučilišta, ali i o iskustvima studiranja u SAD-u.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj i Američkim kutcima u Zagrebu, Osijeku i Rijeci ovoga mjeseca priređuje informativno događanje o mogućnostima studiranja u SAD-u. Manifestacija se već održala u Rijeci, a još će se provesti u Zagrebu i Osijeku prema sljedećem rasporedu:

  • Američki kutak Zagreb – četvrtak, 20. rujna, od 13 do 14 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5
  • Američki kutak Osijek – ponedjeljak, 24. rujna, od 13 do 14 sati u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, Europska avenija 24

Događanje će obuhvatiti predavanje pod nazivom Vodič za upis na američka sveučilišta: 5 koraka do studija u SAD-u, informiranje o ljetnim radnim programima te razgovor o iskustvima studiranja u SAD-u. Osim toga bit će prezentiran sustav visokog obrazovanja u SAD-u, koji se sastoji od preko 4600 visokih učilišta i najviše međunarodnih studenata u svijetu. Kada je riječ o hrvatskim studentima, njih je u akademskoj godini 2016/2017. u SAD-u studiralo 537, najviše na studijima kao što su New York University, Harvard University i Yale University.

Manifestacija je za sve sudionike besplatna. Za više je informacija dostupna poveznica.

Komentari na članak

Vezani članci

Diploma

Novo izvješće o socijalnom profilu studenata i uvjetima studiranja u Hrvatskoj

Analiza visokog obrazovanja u brojkama

Zanimljivo je istaknuti kako je Hrvatska ispod prosjeka što se tiče studenata s djecom upisanih na sveučilišnim studijima, ali daleko iznad prosjeka ako se gledaju studenti na stručnim studijima. Samo 9% studenata je starije od 24 godine, a 8,1% studenata nije upisalo fakultet neposredno nakon završene srednje škole.

Edgar Allan Poe

Na današnji dan

Naglo i misteriozno završila životna priča E. A. Poea

Kako to obično biva, tek nakon njegove smrti porasla mu je reputacija te se javljaju mnogi pisci s riječima hvale. Ističu ga kao uzora, jezičnog majstora, „besprijekornog” pisca te „najoriginalnijega genija kojega je Amerika proizvela”.

https://pixabay.com/photos/statue-of-liberty-new-york-ny-nyc-267948/

Studiranje izvan Hrvatske

U Osijeku se održava besplatno savjetovanje o studiranju u SAD-u

Mladi koji razmišljaju o studiranju u Americi imat će priliku saznati sve potrebne informacije na predavanju koje će se održati u Osijeku i Vukovaru u organizaciji EducationUSA centra i Američkog kutka.

Studenti

Visoko obrazovanje

Stipendisti Vlade SAD-a okupljaju se u Hrvatskoj povodom 25. godišnjice Fulbrighta

Najveće okupljanje dobitnika prestižne stipendije Fulbright u Hrvatskoj s više od 150 uglednih hrvatskih fulbrightovaca održat će u organizaciji Veleposlanstva SAD-a u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te u koordinaciji Instituta za razvoj obrazovanja.

Sankt Petersburg, Rusija

Predstavljanje u Zagrebu i Rijeci

Rusija će biti partner 15. Sajma stipendija i visokog obrazovanja

U sklopu Sajma stipendija i visokog obrazovanja ruski će profesori održati predavanja i radionice o mogućnostima studiranja u Rusiji. Uz predstavnike ruskih sveučilišta, izlagat će više od 50 institucija iz Hrvatske, drugih dijelova Europe, Sjeverne Amerike, Japana i drugih zemalja koje će pružati informacije o studijskim programima, programima stipendiranja, standardiziranim ispitima za studij u inozemstvu i tečajevima stranih jezika.