Nova sezona UNIDU radija

Sve o studentskom životu u Dubrovniku na 97,5 MHz

UNIDU radio

Ekipa Uniduovaca iščekuje nove zainteresirane da im se pridruže za mikrofonom, miksetom, kamerom, snimačem, u montiranju i biranju glazbe kako bi nastavili sa svakodnevnim izvještavanjem relevantnih informacija o studentskom životu u Dubrovniku.

Nakon ljetnog odmora studenti sa Sveučilišta u Dubrovniku, angažirani na UNIDU radiju, vraćaju se u studio i redakciju. Kao i svake godine, slijedi smjena generacija, neki su od njih završili studij, a neki tek upisuju studij i tek počinju surađivati. I ove će sezone u programu biti 15-ak studenata, uglavnom s Odjela za komunikologiju koji će svakodnevno raditi jutarnji program te ostale tematske emisije. Bit će informativnog, obrazovnog, kulturnog i zabavnog sadržaja te, naravno, puno glazbe. Sve zanimljive trenutke s gostima u studiju redovito će pratiti i kamera UNIDU televizije.

Sada već bivši Uniduovci pomoći će u startu i zadržati se još neko vrijeme kako bi nove kolege naučili pisati vijesti i uređivati emisije. Da bi u novoj sezoni sudjelovalo što više studenata sa svih odjela na Sveučilištu, ali i svih ostalih zainteresiranih, ekipa s radija i televizije tijekom cijelog će listopada biti u potrazi za novim snagama. Privući brucoše nije lako, ali zato se oni koji se pridruže ekipi teško mogu odvojiti od radija.

Svake sezone uredništvo pokušava osmisliti što više sadržaja namijenjenog upravo studentima kao ciljnoj publici. Tako u programu gotovo svakoga dana i gostuju studenti, a profesori, osim što su redoviti gosti, sudjeluju u kreiranju nekih emisija. Akademska četvrt i Kolokvij i dalje će se emitirati četvrtkom, s profesorima, studentima i alumnima. Novost će biti rubrika koja će radnim danom kratko predstavljati studente i njihove poglede na studentski život u Dubrovniku. Posebnu priliku za sudjelovanje u zabavnoj emisiji Festa furesta ponedjeljkom navečer imat će i Erasmus studenti. Oni će uskoro uređivati i obavijesti za strane studente na engleskom jeziku. Svi će se ostali i dalje moći informirati uz UNIDU info te u Vijestima Media servisa.

Prijepodne na UNIDU radiju ide radnim danom od 8 sati. Uz sve korisne informacije za početak jednog, prije svega, studentskog dana, slušatelji će moći čuti malo drukčiju glazbu od ostalih radija. Birat će je mladi ljudi koji su proteklog ljeta prikupljali albume i tražili nove zanimljive izvođače, na festivalima te kroz emisiju Sonar koja je i tijekom ljetnih mjeseci donosila sve najnovije singlove i intervjue. To će se nastaviti i dalje, svakoga petka predvečer. Zagrijavanja za izlaske ostaju uobičajeno četvrtkom navečer u Studentskoj, a s emitiranjem idu dalje i glazbene emisije Muzika na struju, Latino fever te Elekton.

Poslijepodnevni program ponedjeljkom donosi sportsku emisiju Majstorica, utorkom obrazovnu Curriculum, a srijedom kulturnu emisiju Manifesto. Vikendom emisije o manjinama i ljudskim pravima Bogatstvo različitosti i Čovjek čovjeku te o povijesti i baštini Male dubrovačke povijesne zanimljivosti. U novu sezonu na UNIDU idu i povijesno-glazbena emisija Retrospektiva te Klasični sklad profesora Ivana Tante. Nastavlja se suradnja s Volonterskim centrom Dubrovnik u emisiji Dobre vibracije te u mnogim sadržajima s ostalim studentskim radijima iz Hrvatske i susjednih zemalja, povezanih u mrežu Hear me. Sve ostale emisije ili još nisu potvrđene, jer se neki studenti još nisu vratili u grad, ili će još neko vrijeme biti tajna.

Sve će se to moći čuti na dubrovačkih 97,5 MHz ili na internetu uz streaming, podcaste te društvene mreže. UNIDU radio i televiziju očekuje bogata sezona, a ekipa Uniduovaca iščekuje nove zainteresirane da im se pridruže za mikrofonom, miksetom, kamerom, snimačem, u montiranju i biranju glazbe. Javiti se može svatko, bez obzira na studij i godine, a od obaveza ne bi trebalo biti straha jer za sudjelovanje nije potrebno izdvojiti puno vremena. Uz to, zabava je zagarantirana – i onima koji žele biti dio tima, i onima koji bi htjeli ostati samo anonimni slušatelji.

Komentari na članak

Vezani članci

TIMES CASE STUDY NATJECANJE

Istakni se u masi studenata inženjerstva i otputuj na polufinale u Ankaru:

TIMES CASE STUDY natjecanjem do puta u Tursku!

ESTIEM LG ZAGREB pruža ti priliku da pokažeš kako najbolje možeš razmišljati „izvan okvira" i dobivati titulu najboljeg studenta inženjerstva u Europi!

Isto

Financijska podrška

Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 1000 kuna studentu ili srednjoškolcu

Na novčanu pomoć ima pravo redoviti srednjoškolac ili student, a rok za prijavu je 21. rujna.

Dangerdust naslovna

Remek-djela napravljena preko noći

Crteži dvojice anonimnih studenata oduševljavaju svijet

Dvojica anonimnih studenata oglašavanja i umjetničkog dizajna na Sveučilištu Columbus, poznati pod umjetničkim imenom Dangerdust, svakog se tjedna ušuljavaju u neku slobodnu predavaonicu na Sveučilištu te na ploči kredom stvaraju prava umjetnička djela.

blaa

Prepreka koja nije nerješiva

Noćna mora neslaganja roditelja i srodne duše

Ponekad vam se veza čini kao iz bajke, a šlag na tortu bio bi upoznavanje vama savršene osobe s vašim roditeljima. Što učiniti ako upoznavanje pođe po zlu? Ne morate odmah dići ruke od svega jer ponekad razgovor i zrelo ponašanje može biti ključ za rješvanje problema.

Scopus međunarodni simpozij

12. Međunarodni studentski filozofski simpozij

„Filozofija u svakodnevnom životu“

Udruga studenata filozofije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu „Scopus“ poziva vas da se prijavite za sudjelovanje na 12. Međunarodnom studentskom filozofskom simpoziju.