Mobilnost studenata

Sve o Erasmusu iz prve ruke – u Stablu znanja

Putovanje

– Da za iskustvo života. Puno da stoji uz pojam Erasmus, a ako te samo riječi nisu dovoljno uvjerile, imaš priliku sve čuti vlastitim ušima. Za vrijeme Erasmus daysa, koje je pokrenula Agencija za mobilnost i EU projekte, u cijeloj Hrvatskoj možeš čuti više o tom velikom pokretu koji ti omogućuje niz prilika. – poručuju iz ESN-a Zagreb.

ESN Zagreb organizira predavanje o Erasmusu, koje će voditi pričljivi i uzbuđeni studenti koji su već barem jednom bili na Erasmusu, ali i erasmusovci koji su za svoje odredište odabrali baš grad Zagreb. Svoja će iskustva i potrebne informacije dijeliti u petak, 11. listopada, u prostorijama Stabla znanja (Studentski centar).

Program traje od 11:00 do 14:30, kada će biti moguće postaviti niz pitanja o ovoj temi. U 12 sati započet će izlaganje o samom programu i osnovnim bitnim podacima, a potom će se iznositi iskustva iz prve ruke. 

– Erasmus je iskustvo kao ni jedno drugo. Mnogi su već osjetili sve prednosti, ali i prepreke koje se kriju iza tog koraka. I među različitim iskustvima krije se jedna zajednička stvar – veliko da! Da za jedan nužan skok u obrazovanju. Da za puno naučenih novih lekcija. Da za poznanstva koja ne poznaju granicu. Da za učenje drugih jezika i kultura. Da za vlastiti razvitak u novoj okolini. Da za nešto što mijenja tebe. Da za iskustvo života. Puno da stoji uz pojam Erasmus, a ako te samo riječi nisu dovoljno uvjerile, imaš priliku sve čuti vlastitim ušima. Za vrijeme Erasmus daysa, koje je pokrenula Agencija za mobilnost i EU projekte, u cijeloj Hrvatskoj možeš čuti više o tom velikom pokretu koji ti omogućuje niz prilika. – poručuju organizatori.

Erasmus Student Network Zagreb jedna je od preko 500 sekcija koje su dio velike mreže koja različitim projektima pokušava olakšati i uljepšati razmjenu svakome pojedincu. Nisu amateri i ovo je njihovo područje djelovanja, pa je sigurno da će omogućiti najbolje pričalice koje su sada na razmjeni, a i svoje volontere koji su već bili.

Dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook događaju

Aktivno sudjelovanje mladih u društvu potiče Centar za razvoj mladih kroz projekt Kutak za informiranje mladih koji provodi u partnerstvu s Institutom za stručno usavršavanje mladih, a uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

Exchange ability Erasmus

Exchange Ability

Promocija Erasmus programa za studente s posebnim potrebama

Konferencija će se održati u utorak, 17. prosinca 2013. u 14 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, na adresi: Ivana Lučića 5.

erasmus

Erasmus

U tijeku prijave za Erasmus natječaj studentima riječkog sveučilišta

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu Erasmus stipendija u akademskoj godini 2018/2019. Prijave se vrše do 3. travnja 2018. godine.

https://pixabay.com/en/clock-hands-time-sad-depressed-1606919/

Predavanje u Stablu znanja

Psiholog o postavljanju ciljeva i organizaciji vremena

Božidar Nikša Tarabić govorit će o tome što su ciljevi i čemu služe, kako postaviti ciljeve u profesionalnome i privatnom životu te kako usmjeravati i regulirati ponašanje. 

Let, avion, nebo; izvor: https://unsplash.com/photos/ONpGBpns3cs

Informativni petak: mobilnost mladih

Pogled na Erasmus nakon dvaju boravaka u inozemstvu

Erasmus+ program idealna je prilika za sve one studente koji su željni avanture, koji vole putovati i koji su spremni za izazov. Grgur Stegić, student Pomorskoga fakulteta u Splitu, iskoristio je tu priliku čak dva puta te je odlučio svoja iskustva podijeliti za Studentski.hr.

Heidelberg

Erasmus iskustvo

Njemački dnevnici, treći dio: Što Nijemci kupuju, a Hrvati jedu?

Usput: u Njemačkoj se svaki cent eura vrati, a ne kao kod nas s lipama – prestane se proizvoditi, ali u dućanu ti još uvijek uzmu lipu ako je cijena proizvoda 19,99!