LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Regrutacija u timu odnosa s javnošću

Svatko treba naučiti strateški komunicirati

Svatko je pozvan da se pridruži radu PR tima portala Studentski.hr, doprinese nekim novim suradnjama, i ono najvažnije – stekne iskustvo u planskom komuniciranju.

Svatko je pozvan da se pridruži radu PR tima portala Studentski.hr, doprinese nekim novim suradnjama, i ono najvažnije – stekne iskustvo u planskom komuniciranju.

Otkad je svijeta i vijeka, čovječanstvo komunicira. Sasvim jasna stvar, pomislio bi Svatko, jer kako bismo drugačije preživjeli? Bez brige, ovo nije filozofski članak. Ovo je priča upravo za Svakog, jer Svatko treba uvidjeti koliko je komunikacija važna.

Kada kažemo da je komunikacija važna, ne mislimo samo na nužnost razgovora s drugim ljudima, slušanje predavanja i učenje, tiho odavanje neverbalnih znakova i razmahivanje simbolikom boja, predmeta i koječega. Govorimo o nečemu što je važno u bilo kojoj profesiji u kojoj bi se Svatko želio zaposliti, neovisno o studiju koji pohađa. Govorimo o pomnom planiranju komunikacijskog tijeka, društveno odgovornom poslovanju i ostvarenju nekog postavljenog cilja. Sve navedeno okupilo se pod zajedničkim nazivnikom – strateškim osmišljavanjem komunikacije.

Nije Svatko blesav, pa da ne zna da su nam već u studijskim danima poslužene petlje svakojakih zbivanja, da živimo u razdoblju masovnog komuniciranja i kriznih zbivanja, političkih performansa i društvenih nesuglasica. Ono što bi Svatko trebao znati jest da iza svega postoji idealno kreiran plan, i da ništa nije do njega stiglo uzalud. Pitanje za Svakog – tko se krije iza vješto komuniciranih poruka koje svakodnevno dopiru do tebe?

Odnosi s javnošću.

U Hrvatskoj (ali i svijetu, no ostanimo u svojim četvornim kilometrima), mladi sve više pokazuju interes za struku odnosa s javnošću. Nazivamo je još i PR (skraćeno od Public Relations, što je ipak prešlo i u naše četvorne kilometre), i upravo PR dobiva sve veću važnost u poslovanju u svijetu, ma čega god se spomenuto poslovanje dotaklo. Struka se svakodnevno suočava sa sve većim izazovima, što su prepoznale brojne obrazovne institucije koje sve više uvode i obrazovni program odnosa s javnošću. Svatko to možda ne studira, ali Svatko može imati koristi od upoznavanja sa strateškim pristupom komunikaciji.

Portal Studentski.hr danas vam plasira brojne novosti za studente i mlade. Cjelokupan je rad portala uvelike kompleksniji od toga. Tijekom četiri godine postojanja razvio je mnoge uspješne suradnje i projekte. Njegov tim za odnose s javnošću svakodnevno radi na onom strateškom dijelu. Takvih će dijelova u novoj akademskoj godini biti mnogo, i upravo je Svatko pozvan da se pridruži radu PR tima, doprinese nekim novim suradnjama, i ono najvažnije – stekne iskustvo u planskom komuniciranju.

Stoga Svatko koga zanima praksa u radu u odnosima s javnošću treba kliknuti na ovu poveznicu, riješiti simboličan zadatak i poslati nam rješenje uz CV do 15. listopada! Tako jednostavno, brzo, strateški. Za Svakog.

Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: PIXABAY