Neprofina udruga O.A.ZA

Sustainbility Challenge potiče mlade na pozitivne promjene u društvu

Sustainbility challenge

Projektu je cilj potaknuti mlade osobe da budu održivi u svojoj svakodnevici. Potiče mlade osobe da se priključe izazovu kojem je naglasak na postizanju zajedničkih ciljeva koji rezultiraju održivijim ponašanjem cijele zajednice u pojedinim aspektima.

Sustainability Challenge ili Izazov održivosti jednomjesečni je izazov u trajanju od 3. do 30. studenog 2016. godine koji završava trodnevnim događanjem Dani održivog razvoja za mlade (DORM). Projektu je cilj potaknuti mlade osobe da budu održivi u svojoj svakodnevici. Izazov održivosti osmišljen je da pomogne mladim osobama i motivira ih da primijene održive navike te da naprave pozitivne promjene u svojim životima. Potiče mlade osobe da se priključe izazovu kojem je naglasak na postizanju zajedničkih ciljeva koji rezultiraju održivijim ponašanjem cijele zajednice u pojedinim aspektima. 

Informacije o inicijativi i njen sadržaj nalazit će se na mrežnoj stranici na kojoj će se svaki tjedan otvarati nova tema te nove zanimljivi zadaci povezani s njom. Na taj će se način na internetskoj stranici prezentirati konkretne informacije i kreativne upute kako možemo biti održivi, zdraviji i balansirani u svojim navikama. Osim toga, na mrežnoj stranici pojavljivat će se informacije u obliku članaka, videomaterijali, podcasti, linkovi za korisne mobilne aplikacije i kolektivni izazovi. Korisnici će moći dijeliti svoja iskustva na Facebooku i Instagramu te na taj način poticati druge da se priključe inicijativi. Budući da u implementaciji projekta sudjeluje jedanaest međunarodnih volontera, program se održava na engleskom jeziku,. 

Projekt završava trodnevnim javnim događanjem za mlade na teme društvenog poduzetništva, zaštite okoliša i osobnog razvoja. O svakoj temi organizirat će se panel ili otvorena diskusija, praktična radionica ili prezentacija. Na njima će se korisnici moći više upoznati s temom i značajem različitih navika koje su se isprobavale tijekom trajanja izazova. Pozvat će se svi mladi koji su sudjelovali na izazovu i van njega, osobe koje rade s mladima te javne institucije.

Komentari na članak

Vezani članci

AIESEC Zadar

PROJEKT AIESEC-A U ZADRU

PREDAVANJE DRAGE PLEČKA: PARAPSIHOLOGIJA

AIESEC u sklopu svojih aktivnosti organizira predavanje Drage Plečka na temu Parapsihologija

Dječak gura kolica

Projekt: Danas brinem za sebe!

Studentice ERF-a provode projekt kojemu je cilj pomoći djeci koja žive s ovisnicima o alkoholu

O problemima koje uzrokuje alkoholizam priča se već duže vrijeme. Može se reći da alkoholizam više ne predstavlja tabu temu. Saznajte na koji način možete studenticama ERF-a pomoći u promjeni života djece koja odrastaju u obiteljima s ovisnicima o alkoholu.

Sudionici

Iskustva studenata

Upoznaj poslodavce i pronađi posao prije roka na Career Boot Campu!

Sudjelovanje na svemu u potpunosti je besplatno, a ako se dvoumite je li ovaj projekt za vas, pročitajte iskustva bivših polaznika Career Boot Campa!

ISTO

Financiranje projekata

Studenti splitskog sveučilišta mogu prijaviti projekte koji će se financirati upisninama

Pravo prijave na natječaj ostvaruju sve studentske udruge i grupe, kao i pojedinačni studenti Sveučilišta u Splitu. Rok je za prijavu 22. siječnja.

HSA predavanje

Predavanje na Ekonomskom fakultetu

Zapošljavanje u institucijama Europske unije

Predavanje o mogućnostima zapošljavanja u institucijama EU namijenjeno je svim studentima, a prisustvovanje projektu je besplatno za sve sudionike.