Neprofina udruga O.A.ZA

Sustainbility Challenge potiče mlade na pozitivne promjene u društvu

Sustainbility challenge

Projektu je cilj potaknuti mlade osobe da budu održivi u svojoj svakodnevici. Potiče mlade osobe da se priključe izazovu kojem je naglasak na postizanju zajedničkih ciljeva koji rezultiraju održivijim ponašanjem cijele zajednice u pojedinim aspektima.

Sustainability Challenge ili Izazov održivosti jednomjesečni je izazov u trajanju od 3. do 30. studenog 2016. godine koji završava trodnevnim događanjem Dani održivog razvoja za mlade (DORM). Projektu je cilj potaknuti mlade osobe da budu održivi u svojoj svakodnevici. Izazov održivosti osmišljen je da pomogne mladim osobama i motivira ih da primijene održive navike te da naprave pozitivne promjene u svojim životima. Potiče mlade osobe da se priključe izazovu kojem je naglasak na postizanju zajedničkih ciljeva koji rezultiraju održivijim ponašanjem cijele zajednice u pojedinim aspektima. 

Informacije o inicijativi i njen sadržaj nalazit će se na mrežnoj stranici na kojoj će se svaki tjedan otvarati nova tema te nove zanimljivi zadaci povezani s njom. Na taj će se način na internetskoj stranici prezentirati konkretne informacije i kreativne upute kako možemo biti održivi, zdraviji i balansirani u svojim navikama. Osim toga, na mrežnoj stranici pojavljivat će se informacije u obliku članaka, videomaterijali, podcasti, linkovi za korisne mobilne aplikacije i kolektivni izazovi. Korisnici će moći dijeliti svoja iskustva na Facebooku i Instagramu te na taj način poticati druge da se priključe inicijativi. Budući da u implementaciji projekta sudjeluje jedanaest međunarodnih volontera, program se održava na engleskom jeziku,. 

Projekt završava trodnevnim javnim događanjem za mlade na teme društvenog poduzetništva, zaštite okoliša i osobnog razvoja. O svakoj temi organizirat će se panel ili otvorena diskusija, praktična radionica ili prezentacija. Na njima će se korisnici moći više upoznati s temom i značajem različitih navika koje su se isprobavale tijekom trajanja izazova. Pozvat će se svi mladi koji su sudjelovali na izazovu i van njega, osobe koje rade s mladima te javne institucije.

Komentari na članak

Vezani članci

Arheološki muzej u Zagrebu

Arheološki muzej u Zagrebu

Monumentalni prapovijesni krajolici postaju atraktivna odredišta kulturno-turističke ponude

Arheološki muzej u Zagrebu i Institut za arheologiju predstavljaju projekt „Iron-Age-Danube“ u čijem su središtu kulturni krajolici starijeg željeznog doba. Zainteresirana javnost bit će u mogućnosti doživjeti kulturne krajolike na potpuno nove i inovativne načine.

Znanstveni kutak

Klub mladih Split

3. izdanje Znanstvenog kutka na temu "Kako organizirati Festival znanosti"

Tema 3. izdanja Znanstvenog kuta je „Na valovima svjetlosti u budućnost ili Kako organizirati Festival znanosti?“

Ljudi rade

Pilot-projekt

FOI-jev snažan doprinos u podizanju digitalne zrelosti škola

Prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa i dr. sc. Bojan Žugec razvili su Okvir za digitalnu zrelost osnovnih i srednjih škola u RH i pripadajući instrument, što zajedno predstavlja jedinstveno i sveobuhvatno rješenje za procjenu digitalne zrelosti škola.

Capture the future

Edukativno druženje

HSA: Brendiraj se!

Novi projekt u organizaciji HSA - Capture The Future održava se 28. i 29. listopada na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Kreativni fond mladih Uzgon financirao deset projekata mladih

Zaklada Zamah

„Kreativni fond mladih Uzgon" financirao deset projekata mladih

Filantropskim projektom nazvanim „Kreativni fond mladih UZGON" financiraju se projekti mladih i za mlade. Fond podupire organizacije prepoznavanjem i omogućavanjem realizacije njihovih inovativnih i utjecajnih ideja.