LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Agencija za mobilnost i programe EU

Sudjeluj u programima osposobljavanja i putuj po Europi!

Agencija za mobilnost i programe EU, u sklopu programa Erasmus, otvorila je poziv za mlade iz Hrvatske za sudjelovanje na projektima koje financira Europska unija. Sudionici imaju osiguran smještaj, a EU sufinancira i prijevoz u određenom postotku, ovisno o državi.

Agencija za mobilnost i programe EU, u sklopu programa Erasmus, otvorila je poziv za mlade iz Hrvatske za sudjelovanje na projektima koje financira Europska unija. Sudionici imaju osiguran smještaj, a EU sufinancira i prijevoz u određenom postotku, ovisno o državi.

U sklopu svojih aktivnosti, Agencija za mobilnost i programe Europske unije provodi program osposobljavanja mladih. Ovaj program transnacionalne suradnje omogućava mladim ljudima diljem Europe rad na projektima i upoznavanje ljudi iz svih dijelova Staroga kontinenta. Troškovi smještaja u većini su projekata u potpunosti pokriveni, a sufinanciraju se i troškovi putovanja, ovisno o lokaciji i projektu. Sudionici plaćaju naknadu za organizaciju projekta, koja iznosi oko 30 eura. Trenutno ima mjesta na sljedećim projektima:

N.I.C.E Learning – New Intervention with Creative Education to Youth Social Innovation and Entrepreneurship projekt traje od 25. do 31. listopada 2015. u Varni (Bugarska), a ima za cilj izgraditi kapacitete za društvene inovacije poticanjem samostalnih procesa u neformalnom obrazovanju. Na projektu će sudjelovati 25 mladih, a pokriveni su troškovi smještaja i prijevoza. Rok za prijavu je 13.9., a više o projektu možete saznati ovdje.

7th Sense projekt održat će se u dva ciklusa: od 8. do 13.11.2015. te od 21. do 26.2.2016. u Mađarskoj i u Italiji. Ovaj trening bavi se temom (socijalnog) poduzetništva, a svi oni koji budu odabrani moraju biti prisutni u oba termina održavanja treninga. Na projektu će sudjelovati između 25 i 30 mladih iz cijele Europe, a pokriveni su troškovi smještaja i prijevoza. Rok za prijavu je 14.9., a više o projektu možete saznati ovdje.

VET + Youth = Employability održava se u glavnom gradu Češke – Pragu i traje od 1. do 4.11.2015. Glavni cilj projekta jest jačanje suradnje između strukovnog obrazovanja i mladih. Na projektu će sudjelovati 50 osoba, a osim mladih, to će biti i osobe koje rade s mladima, voditelji projekata, voditelji mladih, predstavnici strukovnih škola i socijalnih poduzeća. Troškovi smještaja i prijevoza su pokriveni. Rok za prijavu je 20.9., a više o projektu možete saznati ovdje.

Empowerment through coaching program traje od 10. do 15.11.2015. u Arnhemu (Nizozemska). Program se bavi novim tehnikama za osnaživanje mladih kroz aktivnosti neformalnog učenja. Na projektu će sudjelovati 25 mladih, a pokriveni su troškovi smještaja i prijevoza. Rok za prijavu je 25.9., a više o projektu možete saznati ovdje.

U prilogu u nastavku možete pogledati kratki video koji su napravili sudionici projekta Unite the Power koji se u svibnju ove godine održao u turskom gradu Malatya, a na kojem su sudjelovali i predstavnici Hrvatske.

 

FOTO: DELOR INSTITUTE