Društveno poduzetništvo

Studentsko natjecanje Pokretač nagrađuje rješenja za društvene probleme – prijave uskoro

Pokretač, vizual

Pokretač je naziv natjecanja za sve studente u Hrvatskoj, u kojem je moguće ponuditi svoja rješenja za društvene probleme u jednoj od 5 zadanih kategorija. Prijave započinju uskoro!

Potaknuta sviješću o brojnim društvenim problemima, ali i postojanju potencijala za njihovo rješavanje, udruga Studentski informativni kutak organizira studentsko natjecanje pod nazivom Pokretač. Njegov je cilj osmišljavanjem inovativnog poslovnog modela približiti studentima društveno poduzetništvo, a ujedno i otvoriti mogućnost za društvene promjene. 

Na natjecanju za iznimno vrijedne nagrade mogu konkurirati studenti svih hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola. Njihov će zadatak biti da pojedinačno ili u timu od dvije osobe u jednoj od 5 ponuđenih kategorija osmisle model koji nudi rješenje za određeni društveni problem. Kategorije u kojima studenti mogu razvijati rješenja su:

1. Zdravstvo

Iako je društvo uvelike napredovalo u području zdravstva, još se uvijek javljaju problemi kao što su nedovoljno zdravstveno obrazovanje i odgoj, što je razlog rasta zaraznih i drugih bolesti. Uz to, prisutan je i manjak liječnika te se javljaju problemi zakonodavnih, poreznih i administrativnih mjera. Ovo su samo neke od problematika u zdravstvu za koje će sudionici Pokretača ponuditi rješenje.

2. Obrazovanje

S promjenom prilika u društvu javlja se i potreba za prilagođavanjem obrazovnog sustava novom vremenu. U ovoj kategoriji sudionicima se otvaraju mogućnosti rješavanja brojnih problematika, kao što su neusklađenost obrazovnih programa i tržišta rada, nedovoljno usvajanje praktičnih znanja, preteške školske torbe te ostali problemi koje studenti sami zamjećuju. Zato Pokretač studentima daje glas kojim će se uključiti u promjene u svojem području – obrazovanju.

3. Očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja

Osmišljavanjem poslovnog modela u ovoj kategoriji studenti će se susresti s razlikama u proizvodnji, potrošnji i u raspodjeli poljodjelskih proizvoda u razvijenim i u nerazvijenim zemljama, kao i sa svjetskom problematikom gladi.

4. Mir i sigurnost

U moru vijesti o terorističkim napadima kao novim oblicima ugrožavanja sigurnosti jasno je da mir u svijetu još uvijek nije postignut. Na mladima svijet ostaje, zato ovim natjecanjem studenti imaju priliku ponuditi rješenje za prepoznate probleme koji ugrožavaju sigurnost ljudi.

5. Ekonomija

U ovoj će kategoriji biti potrebno istaknuti današnje ekonomske probleme u državi i svijetu o čijim rješenjima maštaju, a koje jednog dana mogu pretvoriti u biznis. Razlika između bogatih i siromašnih samo je jedan od problema u društvu. Brojne druge prepoznat će studenti i prijavom na Pokretač ponuditi rješenje.

Kako točno sudjelovati i što očekuje najinovativnije sudionike – bit će objavljeno uskoro. Pratite, stoga, Facebook stranicu Studentsko natjecanje Pokretač

Komentari na članak

Vezani članci

Uradi sam - sajam rukotvorina

Klub mladih Split

Rukotvorine se pretvaraju u pravu umjetnost na sajmu kreativnosti

Klub mladih Split poziva sve zainteresirane mlade kreativce da svojim radovima sudjeluju na „Uradi sam – sajmu kreativnosti“ te da na taj način predstave javnosti svoje izvedbe. Prijave su otvorene do 11. svibnja.

AEGEE-Zagreb - besplatna radionica španjolskog jezika, običaja i kulture

AEGEE-Zagreb

Prijavite se na besplatnu radionicu španjolskog jezika, običaja i kulture

AEGEE-Zagreb ove će vas subote upoznati s jezikom, tradicijom, običajima, glazbom i hranom egzotične Španjolske.

Svjetski dan slobode medija

Info zona

Prijavite se na Kulturpunktovu novinarsku radionicu

Tijekom trodnevnog, intenzivnog petosatnog programa polaznici će saznati kako je nastala nezavisna kulturna scena te će praktičnim radom usvojiti znanja o različitim novinarskim formama i tehnikama.

https://pixabay.com/en/graduation-scroll-cap-university-2148715/

Studiranje u inozemstvu

Oxford stipendira ljubitelje životinja

Ako želite studirati na prestižnom Sveučilištu u Oxfordu, a uz to vas zanima zoologija, prijavite se za stipendiju do 19. siječnja.

World in the city, vizual

Jezične radionice u HUM-u

Uz "World in the city" nadogradite postojeće znanje jezika ili naučite novi

Jezične radionice ruskog i talijenskog jezika održavat će se tijekom pet tjedana. Sudjelovati mogu svi zainteresirani po cijeni od simboličnih 120 kuna.