Društveno poduzetništvo

Studentsko natjecanje Pokretač nagrađuje rješenja za društvene probleme – prijave uskoro

Pokretač, vizual

Pokretač je naziv natjecanja za sve studente u Hrvatskoj, u kojem je moguće ponuditi svoja rješenja za društvene probleme u jednoj od 5 zadanih kategorija. Prijave započinju uskoro!

Potaknuta sviješću o brojnim društvenim problemima, ali i postojanju potencijala za njihovo rješavanje, udruga Studentski informativni kutak organizira studentsko natjecanje pod nazivom Pokretač. Njegov je cilj osmišljavanjem inovativnog poslovnog modela približiti studentima društveno poduzetništvo, a ujedno i otvoriti mogućnost za društvene promjene. 

Na natjecanju za iznimno vrijedne nagrade mogu konkurirati studenti svih hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola. Njihov će zadatak biti da pojedinačno ili u timu od dvije osobe u jednoj od 5 ponuđenih kategorija osmisle model koji nudi rješenje za određeni društveni problem. Kategorije u kojima studenti mogu razvijati rješenja su:

1. Zdravstvo

Iako je društvo uvelike napredovalo u području zdravstva, još se uvijek javljaju problemi kao što su nedovoljno zdravstveno obrazovanje i odgoj, što je razlog rasta zaraznih i drugih bolesti. Uz to, prisutan je i manjak liječnika te se javljaju problemi zakonodavnih, poreznih i administrativnih mjera. Ovo su samo neke od problematika u zdravstvu za koje će sudionici Pokretača ponuditi rješenje.

2. Obrazovanje

S promjenom prilika u društvu javlja se i potreba za prilagođavanjem obrazovnog sustava novom vremenu. U ovoj kategoriji sudionicima se otvaraju mogućnosti rješavanja brojnih problematika, kao što su neusklađenost obrazovnih programa i tržišta rada, nedovoljno usvajanje praktičnih znanja, preteške školske torbe te ostali problemi koje studenti sami zamjećuju. Zato Pokretač studentima daje glas kojim će se uključiti u promjene u svojem području – obrazovanju.

3. Očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja

Osmišljavanjem poslovnog modela u ovoj kategoriji studenti će se susresti s razlikama u proizvodnji, potrošnji i u raspodjeli poljodjelskih proizvoda u razvijenim i u nerazvijenim zemljama, kao i sa svjetskom problematikom gladi.

4. Mir i sigurnost

U moru vijesti o terorističkim napadima kao novim oblicima ugrožavanja sigurnosti jasno je da mir u svijetu još uvijek nije postignut. Na mladima svijet ostaje, zato ovim natjecanjem studenti imaju priliku ponuditi rješenje za prepoznate probleme koji ugrožavaju sigurnost ljudi.

5. Ekonomija

U ovoj će kategoriji biti potrebno istaknuti današnje ekonomske probleme u državi i svijetu o čijim rješenjima maštaju, a koje jednog dana mogu pretvoriti u biznis. Razlika između bogatih i siromašnih samo je jedan od problema u društvu. Brojne druge prepoznat će studenti i prijavom na Pokretač ponuditi rješenje.

Kako točno sudjelovati i što očekuje najinovativnije sudionike – bit će objavljeno uskoro. Pratite, stoga, Facebook stranicu Studentsko natjecanje Pokretač

Komentari na članak

Vezani članci

Očuvanje okoliša

Studentsko natjecanje

„Go Green in the City“ traži inovativne studente; najbolje očekuje finale u SAD-u

Natjecanje je namijenjeno svim studentima visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera. Prijave za ovu godinu otvorene su do 1. lipnja.

Razgovor za posao

Ambidekster klub

Na edukativnoj radionici naučite kako se kratko, ali efektno predstaviti poslodavcima

Radionica je namijenjena mladima koji su nezaposleni, pri kraju studija ili srednje škole, a motivirani su educirati se o temama traženja posla, predstavljanja poslodavcima, pisanja životopisa i zamolbi te razvoja komunikacijskih vještina.

Stipendija

STIPENDIJA DEPAUW SVEUČILIŠTA

„Vera Scholarship” nudi mogućnost studiranja u dalekoj Indiani

Studenti, ponajprije oni iz Hrvatske i Slovenije, mogu se prijaviti za „Vera Scholarship” do 1. svibnja i tako nastaviti svoje obrazovanje u dalekoj Indiani. Izvrsnost je ključan kriterij za odabir stipendista.

Business School

Financijska podrška

Cotrugli Business School stipendira buduće stručnjake poslovnog upravljanja

Vodeća poslovna škola u južnoistočnoj Europi mladim poslovnim ljudima nudi dvije vrste stipendija. Prijave za iste zaprimaju se do 25. ožujka.

Smartup

Edukativno natjecanje u razvoju poslovne ideje

Otvorene prijave za Smartup, prijavite svoje poslovne ideje!

Do 29. ožujka prijavite svoju Smartup ideju, osvojite jedan od bogatih nagradnih fontova i priliku za rad u inkubatoru poduzetništva.