Društveno poduzetništvo

Studentsko natjecanje Pokretač nagrađuje rješenja za društvene probleme – prijave uskoro

Pokretač, vizual

Pokretač je naziv natjecanja za sve studente u Hrvatskoj, u kojem je moguće ponuditi svoja rješenja za društvene probleme u jednoj od 5 zadanih kategorija. Prijave započinju uskoro!

Potaknuta sviješću o brojnim društvenim problemima, ali i postojanju potencijala za njihovo rješavanje, udruga Studentski informativni kutak organizira studentsko natjecanje pod nazivom Pokretač. Njegov je cilj osmišljavanjem inovativnog poslovnog modela približiti studentima društveno poduzetništvo, a ujedno i otvoriti mogućnost za društvene promjene. 

Na natjecanju za iznimno vrijedne nagrade mogu konkurirati studenti svih hrvatskih sveučilišta, veleučilišta ili visokih škola. Njihov će zadatak biti da pojedinačno ili u timu od dvije osobe u jednoj od 5 ponuđenih kategorija osmisle model koji nudi rješenje za određeni društveni problem. Kategorije u kojima studenti mogu razvijati rješenja su:

1. Zdravstvo

Iako je društvo uvelike napredovalo u području zdravstva, još se uvijek javljaju problemi kao što su nedovoljno zdravstveno obrazovanje i odgoj, što je razlog rasta zaraznih i drugih bolesti. Uz to, prisutan je i manjak liječnika te se javljaju problemi zakonodavnih, poreznih i administrativnih mjera. Ovo su samo neke od problematika u zdravstvu za koje će sudionici Pokretača ponuditi rješenje.

2. Obrazovanje

S promjenom prilika u društvu javlja se i potreba za prilagođavanjem obrazovnog sustava novom vremenu. U ovoj kategoriji sudionicima se otvaraju mogućnosti rješavanja brojnih problematika, kao što su neusklađenost obrazovnih programa i tržišta rada, nedovoljno usvajanje praktičnih znanja, preteške školske torbe te ostali problemi koje studenti sami zamjećuju. Zato Pokretač studentima daje glas kojim će se uključiti u promjene u svojem području – obrazovanju.

3. Očuvanje dostatnosti hrane i vode – proizvodnja

Osmišljavanjem poslovnog modela u ovoj kategoriji studenti će se susresti s razlikama u proizvodnji, potrošnji i u raspodjeli poljodjelskih proizvoda u razvijenim i u nerazvijenim zemljama, kao i sa svjetskom problematikom gladi.

4. Mir i sigurnost

U moru vijesti o terorističkim napadima kao novim oblicima ugrožavanja sigurnosti jasno je da mir u svijetu još uvijek nije postignut. Na mladima svijet ostaje, zato ovim natjecanjem studenti imaju priliku ponuditi rješenje za prepoznate probleme koji ugrožavaju sigurnost ljudi.

5. Ekonomija

U ovoj će kategoriji biti potrebno istaknuti današnje ekonomske probleme u državi i svijetu o čijim rješenjima maštaju, a koje jednog dana mogu pretvoriti u biznis. Razlika između bogatih i siromašnih samo je jedan od problema u društvu. Brojne druge prepoznat će studenti i prijavom na Pokretač ponuditi rješenje.

Kako točno sudjelovati i što očekuje najinovativnije sudionike – bit će objavljeno uskoro. Pratite, stoga, Facebook stranicu Studentsko natjecanje Pokretač

Komentari na članak

Vezani članci

Pariz

Sveučilište Paris-Saclay

Stipendija od 10 tisuća eura godišnje za bezbrižan studij u Parizu

Sveučilište Paris-Saclay otvara natječaj za dodjelu stipendija za diplomski studij za akademsku 2017./2018. godinu, koji traje do 1. svibnja.

Dalmacija u mom oku-studentsko putovanje

Udruga studenata grada Splita i Udruga studenata Makarskog primorja

Provedite prvomajski vikend u Dalmaciji!

Svi zainteresirani studenti mogu sudjelovati u putovanju, ali požurite s prijavama jer je ostao još mali broj slobodnih mjesta.

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/11/07/08/49/hand-1030565__340.jpg

Globalna inicijativa

„Service Jam": Pred studentima i mladim stručnjacima 48 sati da promijene svijet

Zagreb „Service Jam" okupit će (do) 50 sudionika različitog profila – od „freelancera”, dizajnera, programera i marketingaša do studenata koji će uz eksperimentiranje, međusobnu suradnju i prijateljsko natjecanje timski razviti nove usluge inspirirane zajedničkom temom.

Pisanje, životopis, sastanak

Poslovni svijet

Studenti imaju ideje za ulazak u društveno poduzetništvo, no kako ih realizirati?

– Trebamo se prestati žaliti na uvjete u kojima živimo i konačno ih početi mijenjati. Ne samo da imamo institucionalnu potporu za ostvrivanje svojih poduzetničkih zamisli, već su nam na raspolaganju i resursi privatnog sektora. – tvrdi studentica Filozofskog fakulteta.

Orijentacijski tjedan FFZG-a

Orijentacijski tjedan

Zabavne i edukativne aktivnosti za brucoše Filozofskoga fakulteta

U sklopu Orijentacijskog tjedna FFZG-a predstavit će se službe, centri i uredi fakulteta. Brucoši će upoznati i studentske udruge koje djeluju na fakultetu te će sudjelovati u edukativnim radionicama.