LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Programersko natjecanje

Studenti maratonci u 24-satnom Gewathonu

U sklopu splitskog programa GEW-a polaznici će imati priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel-diskusijama, „networking“ događajima i 24-satnom Hackathon natjecanju pod nazivom Gewathon.

U sklopu splitskog programa GEW-a polaznici će imati priliku sudjelovati u edukativnim predavanjima, radionicama, panel-diskusijama, „networking“ događajima i 24-satnom Hackathon natjecanju pod nazivom Gewathon.

Global Entrepreneurship Week (GEW) globalna je manifestacija koja se dosad proširila u 160 zemalja diljem svijeta. Jednom godišnje održava se diljem svijeta, ovog puta od 13. do 19. studenog, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora poslova koji pokreću startupe i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice. Ove će se godine navedena manifestacija pod pokroviteljstvom HAMAG-BICRO održati u Splitu drugu godinu za redom u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora, Poduzetničkog centra Split, Kluba mladih Split, Startup.hr i Udruge programera informacijske tehnologije (UPIT).

U fokusu je programa Gewathon natjecanje u programiranju koje će se održavati od subote, 18. studenog do nedjelje, 19. studenog u Splitu. Riječ je o maratonskom natjecanju koje će trajati 24 sata bez pauze, a natjecatelji će morati razviti potpuno novu aplikaciju u skladu s pravilima natjecanja. Po njegovu završetku timovi koji su uspješno izvršili svoj zadatak imat će na raspolaganju dodatnih pet minuta vremena kako bi osvojili naklonost stručnog žirija i izborili svoje mjesto među trima najboljim timovima. Sudionici će također imati priliku za upoznavanje i umrežavanje s domaćim i inozemnim poduzetnicima.

Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i uz podršku Studentskog poduzetničkog inkubatora i Poduzetničkog centra Split. S druge strane omogućuje sudionicima da dodatno razvijaju svoje vještine te ih usmjerava na daljnje usavršavanje pomoću rada na zanimljivim i naprednim projektima. Želja nam je da se na natjecanju takvog tipa sudionici upoznaju s temeljnim elementima kulture startupa te da razviju svoj poduzetnički duh kako bi lakše uobličili svoje ideje i razvili ih u konkretni projekt.

Prijave za Gewathon otvorene su do 15. studenog 2017. Kompletan program manifestacije nalazi se na poveznici.

FOTO: FICKR