LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Onemogućene zamjene mjesta unutar studentskih domova

Studentski centar Spit objavio privremene rezultate Natječaja za studentski smještaj

Poznati su privremeni rezultati natječaja za subvencionirano stanovanje u splitskom domu za koji je ove godine bila posebna navala. Studentski centar zaprimio je rekordnih 2568 prijava za smještaj, što je premašilo svaki kapacitet doma. 

Poznati su privremeni rezultati natječaja za subvencionirano stanovanje u splitskom domu za koji je ove godine bila posebna navala. Studentski centar zaprimio je rekordnih 2568 prijava za smještaj, što je premašilo svaki kapacitet doma. 

Rang lista s popisom studenata koji su se prijavili na smještaj dostupna je na poveznici, a bez mjesta u domu ostala je gotovo polovica prijavljenih, njih oko 1400,  No, neki su ostvarili pravo na smještaj u učeničkom domu, ali to se odnosi isključivo na mušku populaciju studenata. Njih 100-ak ostvarilo je pravo na smještaj u učeničkom domu, a djevojke će izgleda na stan.
 

,,Bodovni prag za studente (muškarce) je manji, jer studenti imaju određeni broj mjesta u Učeničkom-Đačkom domu u Splitu!" - stoji u objavi Studentskog Centra.

 


Prigovor na bodovno stanje


Studenti ove godine ne mogu mijenjati mjesta unutar studentskog doma, ali mogu se žaliti na bodovno stanje. Ako utvrdite da je došlo do pogreške kod bodovanja, prigovor možete poslati Povjerenstvu za rješavanje prigovora Studentskog centra Split u roku od pet (5) dana od dana objave Privremenih rezultata natječaja.
 

,,Prigovor se šalje isključivo preporučenom poštom na adresu: STUDENTSKI CENTAR SPLIT, Cvite Fiskovića 3, 21 000 Split s naznakom: (Povjerenstvu za rješavanje prigovora na privremene rezultate natječaja za subvencionirano stanovanje, akad.2023./24.g.). Rok za podnošenje prigovora nije produljenje natječajnog roka, niti mogućnost za naknadno dopunjavanje natječajne dokumentacije." - stoji u objavi Studentskog centra.


Konačnu rang listu za subvencionirano stanovanje i odluku Povjerenstva za rješavanje prigovora vidjet ćete najkasnije u roku od idućih petnaest (15) dana po isteku roka za prigovore na web stranici Studentskog centra Split.
 

Subvencija za stanovanje kod privatnog stanodavca


Podsjetimo, Studentski centar Split će isplatiti i subvenciju za studente koji žive kod privatnih stanodavaca, a Poziv za dostavu dokumentacije trebao bi biti u listopadu.
 

,,Pravo na subvenciju kod privatnih stanodavaca će imati oni studenti koji su bodovani sukladno Pravilniku MZOa i nije im oduzeto pravo sukladno Pravilniku MZOa, za akad.2023./24., odnosno pravo na subvenciju imaju oni studenti koji NISU ostvarili pravo na studentski dom, ili učenički dom, a imaju veći broj bodova na rang listi od drugih studenata." - stoji na stranici SC-a.

FOTO: FB SCREENSHOT