LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijsko olakšanje za studente

STUDENTSKE KARTICE Brojne pogodnosti i popusti za studente

U susjedstvu su uvedene prve studentske kartice koje studentima omogućavaju popuste i brojne pogodnosti – do sada se prijavilo više od 60. 000 studenata.

U susjedstvu su uvedene prve studentske kartice koje studentima omogućavaju popuste i brojne pogodnosti – do sada se prijavilo više od 60. 000 studenata.

Popusti i pogodnosti za studente na jednoj kartici – zvuči nemoguće? To je novitet u kojem od nedavno uživaju studenti u susjednoj Srbiji.

Naime, ministrica obrazovanja, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministar financija Siniša Mali i predsjednik Izvršnog odbora jedne banke Bojan Kekić uručili su prve studentske kartice krajem studenog.

Tada se ministrica Dejanović zahvalila svim tvrtkama koje su odlučile sudjelovati, ali i naglasila da te kartice predstavljaju zajedništvo studenata, Vlade i tvrtki koje su se uključile, piše portal Novosti.rs.
 


VEZANO: POPUST ZA STUDENTE Lanac trgovine odjećom odlučio počastiti studente


 

Status VIP klijenata


Za studentske kartice mogu se prijaviti studenti osnovnih, master i doktorskih studija, a ministar financija Siniša Mali istaknuo je da se do sada prijavilo više od 60.000 studenata te da se dnevno prijavljuje po njih još 3.000.

Također, Bojan Kekić je najavio da će banka studentima koji uzmu kartice, omogućiti status VIP klijenata što će im pomoći pri dobivanju stambenog kredita prilikom završetka fakulteta.
 

Pogodnosti

 
  • 20 posto popusta na vozne karte „Srbijavoza"
  • 10 posto popusta na avio-karte „Er Srbije"
  • 2 posto na putarine (cestarine)
  • 15 posto popusta u „Sinepleks bioskopima“, kao  i u hipermarketima, supermarketima, ustanovama kulture i drugim uslužnim i ugostiteljskim objektima.

U Hrvatskoj postoji „studentska zlatna karta“, ali ona dolazi u drugačijem obliku od studentske kartice koju su dobili studenti u Srbiji.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA