Nesreća na Trsatu

Djevojku ozlijedila staklena vrata na riječkom kampusu

Filozofski fakultet

Nekvalitetna gradnja čitavog kompleksa na Kampusu uzrokovala je nesreću u kantini Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Klizna staklena vrata u riječkom Studentskom kampusu na Trsatu ozlijedila su jednu djevojku. Prema informacijama kojima raspolaže Novi list, incident se dogodio u kantini Filozofskog fakulteta, u kafiću Reful, u srijedu ujutro. Na nesretnu su studenticu pala staklena vrata što vode do terase, koja su navodno čitavo jutro ostavljena zaglavljena. Svjedoci nesretnog događaja kažu da su vrata pala sama od sebe, pogodivši pritom djevojku u rame. Nakon intervencije Hitne pomoći djevojka je imobilizirana i pri svijesti. 

Dinko Jurjević, ravnatelj Studentskog centra koji i upravlja kafićem, naglašava da ovo nije prvi problem sa spornim vratima.

– Problema je s tim vratima već bilo, a sve je to odraz loše gradnje objekata u Kampusu, gdje ima i projektantskih i izvođačkih grešaka. – rekao je Jurjević za Novi list.

Prema informacijama kojima raspolaže Jurjević, nije u pitanju studentica već zaposlenica Akademije primijenjenih umjetnosti.

Riječki je kampus već dugo vremena problematična točka Sveučilišta u Rijeci. Pod naletima bure koja je specifična i učestala za ovo područje do sada je stradalo već nekoliko fasada i krovova. Iz istog se razloga u većini slučajeva i odgađaju predavanja. Razlog je tomu jednostavan – studenti u takvim vremenskim uvjetima nisu sigurni u predavaonama.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava "Turbofolk- RI-loudid"

Riječke ljetne noći

Obnovljenom Frljićevom „Turbofolku" prethodi sjednica Kazališnog sabora

U sklopu Riječkih ljetnih noći predstava „Turbofolk-RI-loudid" pokušat će otkriti u čemu leži fascinantnost fenomena narodnjačke glazbe. No, prije toga je na rasporedu nova sjednica Kazališnog sabora posvećena budućnosti spomenute manifestacije.

Armada

Maksimirske bizarnosti

Armadi zabranili unos koreografije: Zašto se onda svi čude što ruševina zjapi prazna?

Svjesni smo da na stadionu Maksimir već duže vrijeme vrijede posebni zakoni i naredbe, paralelna država, gdje su dopuštene samo podobne stvari

Naslovna, Rijeka

Institut za razvoj obrazovanja

Brojni izlagači i bogata ponuda programa stipendiranja na Sajmu stipendija u Rijeci

Ovogodišnji je Sajam stipendija riječkim studentima predstavio brojne hrvatske i svjetske izlagače. Glavna novost bila je Riječki kutak i besplatni TOEFL tečaj za studente Sveučilišta u Rijeci.

Tuborg Open Fair - Kandžija

Turneja TOF-a kreće iz Koprivnice

Jesen uz izazovni Tuborg Open Fair uz Kandžiju i Gole žene

Jesen ne može biti dosadna u četiri sretna grada u koja TOF dovodi najboljeg freestylera na Balkanu - Kandžiju i Gole žene.

Ispunjavanje obrazaca

Program studentske stručne prakse

Otvorene prijave za "Generalnu probu"

Ovogodišnja stručna praksa trajat će od 15. lipnja do 15. rujna 2016, odnosno tijekom tri ljetna mjeseca, po 40 sati tjedno, a studentima će biti isplaćena i naknada od 1600 kuna.