Studentske prijevare

Studentica iz Karlovca krivotvorila ispit; prijeti joj ozbiljna kazna

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Pala%C4%8Da_Generalata_-_Veleu%C4%8Dili%C5%A1te_Karlovac.jpg

26-godišnja Karlovčanka optužena zbog sumnje na krivotvorenje ispita. Mogla bi joj uslijediti kazna od godinu dana zatvora uvjetno.

Podignuta je optužnica Općinskog državnog odvjetništva protiv 26-godišnje Karlovčanke zbog sumnje na krivotvorenje ispita, prenosi KAportal.hr. Istaknuto je da je u periodu od 13. rujna 2017. godine do 21. prosinca te iste godine na upisu na Strojarskom odjelu Veleučilišta u Karlovcu podnijela molbu za priznavanje položenih ispita sa Sveučilišta u Rijeci na Tehničkom fakultetu, od kojih je jedan sporan.

Priložila je i potvrdu od 18. listopada 2017. godine s prijepisom ocjena Tehničkog fakulteta, ali jedan ispit navodno nije bio položen, nego je prolazak na njemu studentica svjesno krivotvorila. Prema prijepisu ocjena stoji da je na Tehničkom fakultetu u Rijeci položila ispit iz kolegija Osnove elektrotehnike, s datumom 24. lipnja 2015, iako se čini da to nije istina, a za što spomenuti Fakultet nije niti izdao potvrdu.

Dana 21. prosinca 2017. godine povjerenstvo Veleučilišta u Karlovcu donijelo je rješenje o priznavanju ispita i izvršenih obveza iz nastave jer tada nije bilo sumnje u vjerodostojnost predane dokumentacije. Kolegij Osnova elektrotehnike bio je priznat Karlovčanki te je Veleučilište izvršilo elektronički upis u Informacijski sustav visokih učilišta i indeks studenta.

Okrivljena se branila šutnjom tijekom istrage, no prijeti joj stroga kazna i to od godinu dana zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine.

Komentari na članak

Vezani članci

"Bolest mladeži"

Ispit iz glume otvoren javnosti

Studenti ADU u Zagrebu izvode predstavu "Bolest mladeži"

Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu 3. se veljače održava ispit iz glume studenata prve i druge godine diplomskog studija. Svi zainteresirani dobrodošli su na njihovu izvedbu predstave "Bolest mladeži".

Američki zatvor za žene

Kršenje zakona

Kalifornija: otkriveno 39 slučajeva ilegalne sterilizacije žena u zatvorima

Zatvori protiv kojih je podignuta tužba su: Folsom Women’s Facility, Central California Women’s Facility, Valley State Prison for Women i California Institution for Women, prenosi Independent.

women-studying

Državna matura

Objavljen prijedlog kalendara državne mature u školskoj godini 2015/2016.

Prema prijedlogu kalendara državne mature u školskoj godini 2015/2016, koji je sastavio NCVVO, državna matura provodit će se od 6. do 27. lipnja 2016. godine.

STUDENTI

Prava i obaveze

Najvažnije što trebaš znati o apsolventskoj godini

Apsolventska godina odnosi se na akademsku godinu poslije 3. godine preddiplomskog ili 2. godine diplomskog studija u kojoj je studentu preostalo položiti završni ispit, odnosno predati i obraniti diplomski rad. Kakva su prava i obaveze studenta apsolventa donosimo u članku.

Eugene Delacroix

Na današnji dan

Padom Bastille započela je Francuska revolucija

"Liberté, égalité, fraternité" riječi su koje nas podsjećaju na Francusku revoluciju koja je počela na današnji dan prije 228 godina kada je nezadovoljan narod osvojio zloglasni zatvor Bastilleu.