Studentske prijevare

Studentica iz Karlovca krivotvorila ispit; prijeti joj ozbiljna kazna

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/29/Pala%C4%8Da_Generalata_-_Veleu%C4%8Dili%C5%A1te_Karlovac.jpg

26-godišnja Karlovčanka optužena zbog sumnje na krivotvorenje ispita. Mogla bi joj uslijediti kazna od godinu dana zatvora uvjetno.

Podignuta je optužnica Općinskog državnog odvjetništva protiv 26-godišnje Karlovčanke zbog sumnje na krivotvorenje ispita, prenosi KAportal.hr. Istaknuto je da je u periodu od 13. rujna 2017. godine do 21. prosinca te iste godine na upisu na Strojarskom odjelu Veleučilišta u Karlovcu podnijela molbu za priznavanje položenih ispita sa Sveučilišta u Rijeci na Tehničkom fakultetu, od kojih je jedan sporan.

Priložila je i potvrdu od 18. listopada 2017. godine s prijepisom ocjena Tehničkog fakulteta, ali jedan ispit navodno nije bio položen, nego je prolazak na njemu studentica svjesno krivotvorila. Prema prijepisu ocjena stoji da je na Tehničkom fakultetu u Rijeci položila ispit iz kolegija Osnove elektrotehnike, s datumom 24. lipnja 2015, iako se čini da to nije istina, a za što spomenuti Fakultet nije niti izdao potvrdu.

Dana 21. prosinca 2017. godine povjerenstvo Veleučilišta u Karlovcu donijelo je rješenje o priznavanju ispita i izvršenih obveza iz nastave jer tada nije bilo sumnje u vjerodostojnost predane dokumentacije. Kolegij Osnova elektrotehnike bio je priznat Karlovčanki te je Veleučilište izvršilo elektronički upis u Informacijski sustav visokih učilišta i indeks studenta.

Okrivljena se branila šutnjom tijekom istrage, no prijeti joj stroga kazna i to od godinu dana zatvora uvjetno uz rok kušnje od tri godine.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.flickr.com/photos/151003422@N02/34873915521/in/photolist-V8FW6x-5usLYd-6HKVCu-aEbUzX-23PBsNR-dAbbGh-ckLP6E-2e4Qc8v-tP4s4-ou3HTL-od6WNC-bpNH6F-4pzorF-bcNXfi-oeXFJV-7NT8Ag-bcNRw6-8P8oFd-dgj9Jr-7JULF8-raA1Ud-6Xyd9j-6h65Nc-HztHJE-nvSz5y-i6uTbZ-2bxe5mS-7YULf1-oy637F-nLGWUR-odCLBU-5rM7KN-nNjbES-biJ5M-odc7c9-27UMqaw-nNqGRH-nveAYN-bcP3Gr-bcP5uZ-nt9DTr-nvSsD8-2bpjtbC-2anULju-7JpecU-odraCt-4JiSVj-9VytCN-bcNQ7Z-odcQun

Za buduće pravnike

Najvažnije informacije o pravosudnom ispitu

Za sve one koji sanjaju o odvjetničkoj karijeri, donosimo najvažnije informacije o koraku do ostvarenja tog sna. Pravosudni ispit.

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/02/27/09/32/handcuffs-2102488__340.jpg

Na današnji dan

Priveden pravdi Jorkširski Trbosjek, zloglasni britanski serijski ubojica

Prije 37 godina uhićen je serijski ubojica Peter Sutcliffe poznat kao Jorkširski Trbosjek. U svojoj zločinačkoj karijeri ubio je trinaestero žena na području Sjeverne Engleske, a za svoja je nedjela dobio doživotni zatvor.

Kazaliste

Kazališne izvedbe

„Nora”, ispit glume, na pozornici Teatra &TD

Intimnu dramu, rečenice i stanja prigušeno će iznositi studenti prve i druge godine diplomskog studija glume s Akademije dramske umjetnosti.

Predstava „Ona je samo došla telefonirati“

Izvedbe na Novoj akademijskoj sceni F22

Besplatno pogledajte predstavu „Ona je samo došla telefonirati“, nastalu kao ispit iz režije studentice Rajne Raczs

Rajna Racz, studentica 3. godine Kazališne režije i radiofonije, za ispit je režirala predstavu u kojoj upoznajemo sudbine različitih žena koje su marginalno živjele i beskompromisno voljele. Moguće ju je pogledati do srijede, i to besplatno, na Sceni F22.

Studentska instalacija

Tamara Kordovan

Prava istina o studentskom životu

Danas sam ovdje kako bi vam otkrila male istine o studentskom životu koje ti nitko nije rekao, ili je, ali si još sladak i naivan pa misliš da se takve stvari događaju samo drugim ljudima. Studentski život nije ni blizu „teen“ filmovima gdje su partiji svaki dan, alkohol teče u potocima, cimer ti istog trena postane „best friend for life“, a sve ispite daješ u roku.