Mladi i uspješni

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta ponovno briljirali na regionalnom natjecanju

Božica pravde

U konkurenciji 12 kvalificiranih klubova iz 7 država regije zagrebački je tim pokazao najbolje znanje iz područja ljudskih prava, izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga te ponovno dokazao briljantne retoričke sposobnosti.

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ponovno su dokazali svoje sjajno znanje i sposobnosti, ovoga puta pobijedivši na natjecanju iz područja ljudskih prava. 12. regionalno studentsko natjecanje pred Europskim sudom za ljudska prava (Regional Moot Court Competition before European Court of Human Rights) održalo se od 18. do 21. svibnja 2018. u Skoplju, a zagrebački studenti osvojili su ga četvrti put.

Ove godine zagrebački Pravni fakultet predstavljali su Karlo Brekalo, Martina Muža, Mirta Kuštan, Lana Radišić, Nika Gavrilović i Josipa Verović, članovi kluba Vladimir Bayer. Za natjecanje ih je pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević, a radu kluba doprinijeli su i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo Pravnoga fakulteta u Zagrebu.

U konkurenciji 12 kvalificiranih klubova iz 7 država regije zagrebački je tim pokazao najbolje znanje iz područja ljudskih prava, izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga te ponovno dokazao briljantne retoričke sposobnosti. Natjecanje se odvijalo u obliku simulacije suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava, i to pismeno, sastavljanjem podnesaka tužitelja i tužene države, te usmeno, iznošenjem argumenata pred Sudom u tri kruga.

Natjecanje je organizirala međunarodna nevladina udruga Civil Rights Defenders, a sudili su bivši suci Europskoga suda za ljudska prava, prof. dr. sc. Boštjan Župančić, Margarita Tsatsa Nikolovska i Kristaq Traja, suci ustavnih i vrhovnih sudova iz regije kao Ranko Marijan, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Aleksandra Martinović, predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dr. sc. Bosa Nenadić, bivša predsjednica Ustavnog suda Srbije, kao i agenti zastupnika država pred Europskim sudom u Strasbourgu te drugi pravni stručnjaci iz područja ljudskih prava.

Zagrebački klub Vladimir Bayer daleko je najuspješniji klub u dvanaestogodišnjoj povijesti natjecanja sa šest finala, od čega četiri pobjede (2007., 2008., 2012., 2018.), dva druga mjesta, te četiri treća mjesta.

Komentari na članak

Vezani članci

Prostec

Kvalifikacijsko natjecanje

Startup Prostec sa zagrebačkog Sveučilišta proglašen najboljim hrvatskim studentskim startupom

Prostec, pobjednik nacionalnog natjecanja, plasirao se u finale USWC-a 2018 koje će se održati od 8. do 12. listopada u Kopenhagenu.

Master the Mainframe

Studentsko natjecanje

„Master the Mainframe“ – hrvatski se studenti upustili u poslovne izazove

Započelo je studentsko natjecanje "Master the Mainframe". Studenti i učenici srednjih škola bore se za glavnu nagradu do 31. prosinca.

Feminizam Barbika

Katarina Jukić

Zašto nam je feminizam još uvijek potreban?

Ovo nisu vremena za opuštanje i moramo biti svjesne da nam neki budući vladajući, nažalost, mogu ugroziti naša prava i slobode.

Završnica Case Study Competitiona 2017.

Studentsko natjecanje

Doznajemo tko je impresionirao poduzeća u završnici „Case Study Competitiona”

Proglašeni su pobjednički timovi koji su najviše impresionirali poduzeća svojim kreativnim i inovativnim idejama, ali i prezentacijom istih u završnici „Case Study Competitiona”. Donosimo vam imena najboljih.

Ljetna porezna akademija na EFZG-u

Petodnevna edukacija na EFZG-u

Ljetna porezna akademija: Stručnjaci educirali studente, najuspješniji dobili priliku za pripravništvo

– Nastavak suradnje s Ekonomskim fakultetom i ove je godine rezultirao uspješnim programom i zadovoljnim studentima, budućim stručnjacima i kolegama. Ovim projektom investiramo u znanje, mlade ljude i akademsku zajednicu općenito. – istaknula je Maša Šarić iz tvrtke EY.