Mladi i uspješni

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta ponovno briljirali na regionalnom natjecanju

Božica pravde

U konkurenciji 12 kvalificiranih klubova iz 7 država regije zagrebački je tim pokazao najbolje znanje iz područja ljudskih prava, izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga te ponovno dokazao briljantne retoričke sposobnosti.

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ponovno su dokazali svoje sjajno znanje i sposobnosti, ovoga puta pobijedivši na natjecanju iz područja ljudskih prava. 12. regionalno studentsko natjecanje pred Europskim sudom za ljudska prava (Regional Moot Court Competition before European Court of Human Rights) održalo se od 18. do 21. svibnja 2018. u Skoplju, a zagrebački studenti osvojili su ga četvrti put.

Ove godine zagrebački Pravni fakultet predstavljali su Karlo Brekalo, Martina Muža, Mirta Kuštan, Lana Radišić, Nika Gavrilović i Josipa Verović, članovi kluba Vladimir Bayer. Za natjecanje ih je pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević, a radu kluba doprinijeli su i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo Pravnoga fakulteta u Zagrebu.

U konkurenciji 12 kvalificiranih klubova iz 7 država regije zagrebački je tim pokazao najbolje znanje iz područja ljudskih prava, izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga te ponovno dokazao briljantne retoričke sposobnosti. Natjecanje se odvijalo u obliku simulacije suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava, i to pismeno, sastavljanjem podnesaka tužitelja i tužene države, te usmeno, iznošenjem argumenata pred Sudom u tri kruga.

Natjecanje je organizirala međunarodna nevladina udruga Civil Rights Defenders, a sudili su bivši suci Europskoga suda za ljudska prava, prof. dr. sc. Boštjan Župančić, Margarita Tsatsa Nikolovska i Kristaq Traja, suci ustavnih i vrhovnih sudova iz regije kao Ranko Marijan, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Aleksandra Martinović, predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dr. sc. Bosa Nenadić, bivša predsjednica Ustavnog suda Srbije, kao i agenti zastupnika država pred Europskim sudom u Strasbourgu te drugi pravni stručnjaci iz područja ljudskih prava.

Zagrebački klub Vladimir Bayer daleko je najuspješniji klub u dvanaestogodišnjoj povijesti natjecanja sa šest finala, od čega četiri pobjede (2007., 2008., 2012., 2018.), dva druga mjesta, te četiri treća mjesta.

Komentari na članak

Vezani članci

Završna konferencija POP

Postani/ostani poduzetnik

Nagrađena aplikacija tima studenata za opuštanje u virtualnoj stvarnosti

Održana je završna konferencija projekta Postani/ostani poduzetnik. Uz inspirativne govore, proglašeni su pobjednički timovi Business Plan natjecanja.

Brod u daljini

Studentska edukacija

Najveći projekt u povijesti ELSA-e Split – „Ljetna škola prava”

„Ljetne škole prava” organiziraju se u brojnim ELSA-inim članicama na europskom kontinentu, a prvi put „ELSA Summer Law School“ stiže u grad pod Marjanom.

Kune

Finale studentskog natjecanja

„Case Study Competition”: U ruke najboljih studenata stiže 10 000 kuna

Renomirana poduzeća imala su priliku dobiti kreativne studentske ideje i povećati bazu zaposlenika, a studenti su imali priliku pokazati svoja znanja pred potencijalnim budućim poslodavcima. Uz to najbolje od njih očekuju vrlo vrijedne nagrade.

Zavšrnica App Start Contesta

Studentsko natjecanje

Za aplikaciju namijenjenu „hackathon” natjecanjima studenti osvojili 20 000 kuna

Pobjedu i novčanu nagradu u vrijednosti od 20 000 kuna odnio je Morpheus team za svoju ideju aplikacije koja povezuje sudionike i poslodavce na popularnim hackathon natjecanjima. Čine ga Mihael Međan, Lucija Segarić, Matej Jularić i Tesa Jurišić koji su ujedno osvojili i nagradu za najbolju prezentaciju te dodatnih 1000 kuna.

Zgrada fakulteta

Međunarodno natjecanje studenata elektrotehnike

Studenti FER-a osvojili drugo mjesto na Elektrijadi 2016.

Ovogodišnja Elektrijada je završena. Studenti zagrebačkog FER-a osvojili su drugo mjesto u natjecanju u znanju, a u sportu su dominantni kao i prethodnih godina.