Mladi i uspješni

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta ponovno briljirali na regionalnom natjecanju

Božica pravde

U konkurenciji 12 kvalificiranih klubova iz 7 država regije zagrebački je tim pokazao najbolje znanje iz područja ljudskih prava, izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga te ponovno dokazao briljantne retoričke sposobnosti.

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ponovno su dokazali svoje sjajno znanje i sposobnosti, ovoga puta pobijedivši na natjecanju iz područja ljudskih prava. 12. regionalno studentsko natjecanje pred Europskim sudom za ljudska prava (Regional Moot Court Competition before European Court of Human Rights) održalo se od 18. do 21. svibnja 2018. u Skoplju, a zagrebački studenti osvojili su ga četvrti put.

Ove godine zagrebački Pravni fakultet predstavljali su Karlo Brekalo, Martina Muža, Mirta Kuštan, Lana Radišić, Nika Gavrilović i Josipa Verović, članovi kluba Vladimir Bayer. Za natjecanje ih je pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević, a radu kluba doprinijeli su i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo Pravnoga fakulteta u Zagrebu.

U konkurenciji 12 kvalificiranih klubova iz 7 država regije zagrebački je tim pokazao najbolje znanje iz područja ljudskih prava, izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga te ponovno dokazao briljantne retoričke sposobnosti. Natjecanje se odvijalo u obliku simulacije suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava, i to pismeno, sastavljanjem podnesaka tužitelja i tužene države, te usmeno, iznošenjem argumenata pred Sudom u tri kruga.

Natjecanje je organizirala međunarodna nevladina udruga Civil Rights Defenders, a sudili su bivši suci Europskoga suda za ljudska prava, prof. dr. sc. Boštjan Župančić, Margarita Tsatsa Nikolovska i Kristaq Traja, suci ustavnih i vrhovnih sudova iz regije kao Ranko Marijan, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Aleksandra Martinović, predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dr. sc. Bosa Nenadić, bivša predsjednica Ustavnog suda Srbije, kao i agenti zastupnika država pred Europskim sudom u Strasbourgu te drugi pravni stručnjaci iz područja ljudskih prava.

Zagrebački klub Vladimir Bayer daleko je najuspješniji klub u dvanaestogodišnjoj povijesti natjecanja sa šest finala, od čega četiri pobjede (2007., 2008., 2012., 2018.), dva druga mjesta, te četiri treća mjesta.

Komentari na članak

Vezani članci

EESTEC Competition for Android

EESTEC Competition for Android

Prijave za međunarodno studentsko natjecanje u izradi Android aplikacija još traju

Prednost ovog natjecanja jest u tome što tema aplikacija nije zadana te na taj način sudionici nisu ograničeni po pitanju ideja.

Studenti

Studentsko natjecanje

Predstavljanje ovogodišnjih slučajeva na otvorenju Vizionara

– Vizionar je jedan od rijetkih primjera gdje možeš izraziti svoju kreativnost i poduzeti korak prema drugačijem razmišljanju. – istaknuo je Igor Mladinović.

MLK naslovna

Na današnji dan

Najveći borac za ljudska prava dobio Nobelovu nagradu za mir

Martin Luther King Jr, jedan od najvećih američkih aktivista i zagovornika građanskih prava crnaca, na današnji je dan dobio Nobelovu nagradu za mir, zapisavši se tako u povijest kao najmlađi dobitnik.

Danska

Studentsko natjecanje

Čak 25 tisuća dolara za najbolji sveučilišni startup tim; još danas prijave za nacionalne kvalifikacije

„University Startup World Cup” vodeći je sveučilišni startup program i svjetsko studentsko startup natjecanje u sklopu kojeg se u Kopenhagenu okupljaju najperspektivniji mladi talenti sa sveučilišta, profesionalci iz poduzeća kao i poduzetnici. Prijave za nacionalne kvalifikacije traju još danas!

CROZ Code Quest

CROZ poziva na tradicionalno studentsko natjecanje u programiranju

Prijavi se na CROZ Code Quest 2015.

CROZ Code Quest je natjecanje u programiranju koje se već tradicionalno u svibnju održava u Learn@CROZ edukacijskom centru.