Mladi i uspješni

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta ponovno briljirali na regionalnom natjecanju

Božica pravde

U konkurenciji 12 kvalificiranih klubova iz 7 država regije zagrebački je tim pokazao najbolje znanje iz područja ljudskih prava, izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga te ponovno dokazao briljantne retoričke sposobnosti.

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ponovno su dokazali svoje sjajno znanje i sposobnosti, ovoga puta pobijedivši na natjecanju iz područja ljudskih prava. 12. regionalno studentsko natjecanje pred Europskim sudom za ljudska prava (Regional Moot Court Competition before European Court of Human Rights) održalo se od 18. do 21. svibnja 2018. u Skoplju, a zagrebački studenti osvojili su ga četvrti put.

Ove godine zagrebački Pravni fakultet predstavljali su Karlo Brekalo, Martina Muža, Mirta Kuštan, Lana Radišić, Nika Gavrilović i Josipa Verović, članovi kluba Vladimir Bayer. Za natjecanje ih je pripremala prof. dr. sc. Zlata Đurđević, a radu kluba doprinijeli su i drugi članovi Katedre za kazneno procesno pravo Pravnoga fakulteta u Zagrebu.

U konkurenciji 12 kvalificiranih klubova iz 7 država regije zagrebački je tim pokazao najbolje znanje iz područja ljudskih prava, izvrsno poznavanje judikature Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga te ponovno dokazao briljantne retoričke sposobnosti. Natjecanje se odvijalo u obliku simulacije suđenja pred Europskim sudom za ljudska prava, i to pismeno, sastavljanjem podnesaka tužitelja i tužene države, te usmeno, iznošenjem argumenata pred Sudom u tri kruga.

Natjecanje je organizirala međunarodna nevladina udruga Civil Rights Defenders, a sudili su bivši suci Europskoga suda za ljudska prava, prof. dr. sc. Boštjan Župančić, Margarita Tsatsa Nikolovska i Kristaq Traja, suci ustavnih i vrhovnih sudova iz regije kao Ranko Marijan, sudac Vrhovnog suda Republike Hrvatske, Aleksandra Martinović, predsjednica Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, dr. sc. Bosa Nenadić, bivša predsjednica Ustavnog suda Srbije, kao i agenti zastupnika država pred Europskim sudom u Strasbourgu te drugi pravni stručnjaci iz područja ljudskih prava.

Zagrebački klub Vladimir Bayer daleko je najuspješniji klub u dvanaestogodišnjoj povijesti natjecanja sa šest finala, od čega četiri pobjede (2007., 2008., 2012., 2018.), dva druga mjesta, te četiri treća mjesta.

Komentari na članak

Vezani članci

Istrian Tourism Competition

Studentsko natjecanje

Iskoristi zadnji trenutak za prijavu na „Istrian Tourism Competition”

Ovogodišnje izdanje „Istrian Tourism Competitiona” obuhvaća četiri poslovna slučaja, a nagradni fond iznosi 10 000 kn. Za prijavu je dovoljno poslati životopis do 23. svibnja.

EBEC Zagreb

Studentsko inženjersko natjecanje

EBEC Zagreb: Dani inženjera

EBEC Zagreb - Dani inženjera studentima nude 5 dana treninga, radionica i natjecanja, ali i mogućnost ostvarivanja kontakta s tvrtkama u kojima bi mogli raditi u struci.

Intesa San Paolo

Studentsko natjecanje

Sudjeluj u projektu koji te vodi u Milano

Do svibnja traju prijave za natjecanje koje će najboljim studentima omogućiti odlazak u Milano.

Noobs Freestyle: Krunoslav Domić (FOI), Tomislav Jelčić (FOI), Igor Rinkovec (FOI) i Armin Vrević (FOI)

Fakultet organizacije i informatike

Završilo studentsko natjecanje „Ready, steady, code 1.0": pobjednici Noobs Freestyle

Ovogodišnje „Ready, steady, code!" studentsko natjecanje u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu te firme Asseco SEE službeno je završilo, a tri najbolja tima osvojila su prestižne nagrade.

RSC pobjednici

Studentsko natjecanje

„Ready, steady, code!“ mladim programerima donio 20 000 kuna

Na studentskom programerskom natjecanju „Ready, steady, code!“ okušala su se 64 natjecatelja. Donosimo vam imena pobjednika!