Tribina u Frankopanskoj

Studenti upozoravaju na probleme studenata roditelja

Mama i dijete

Tim #Mihael čiji su članovi studenti s Akademije dramskih umjetnosti, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, organizira tribinu kojom želi osvijestiti javnost o postojećem problemu nedovoljne institucionalne i društvene podrške sveprisutnim, ali često zanemarivanim i nevidljivim članovima akademske zajednice, a to su studenti roditelji.

Javna tribina o poteškoćama u studiranju kod studenata roditelja održat će se ovog četvrtka, 13. lipnja 2019. godine, s početkom u 19 sati, u dvorani F22 Nove akademijske scene, na adresi Frankopanska ulica 22. Riječ je o aktivnosti u sklopu projekta EDUpolicy LAB – društvenom korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti koji je pokrenuo Institut za razvoj obrazovanja (IRO) uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Cilj je tribine osvijestiti javnost o postojećem problemu nedovoljne institucionalne i društvene podrške sveprisutnim, ali često zanemarivanim i nevidljivim članovima akademske zajednice, a to su studenti roditelji. Ulaz je besplatan. 

Tribina je jedna od aktivnosti koju provodi tim #Mihael čiji su članovi studenti s Akademije dramskih umjetnosti, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Oni, naime, žele vidjeti promjene u svojoj zajednici, a u sklopu EDUpolicy LAB-a za svoju ciljanu skupinu izabrali su studente roditelje jer smatraju da se oni susreću s različitim poteškoćama koje im otežavaju studiranje. Tim #Mihael smatra kako je potrebno uvođenje konkretnih promjena u obrazovni sustav kako bi se spriječilo često odustajanje studenata roditelja od završetka studija što naposljetku dovodi do smanjenja visokoobrazovanih stručnjaka u Hrvatskoj, njihove teže zapošljivosti i osjećaja manje vrijednosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Dijete

Tribina u Klubu mladih Split

Majke svjedoče da im roditeljstvo služi kao inspiracija za poduzetništvo

Irena Orlović, Danira Glavinić i Marina Tudor izrazito su uspješne majke i poduzetnice. Kako usklađuju roditeljske i poslovne obveze, otkrit će na tribini u Klubu mladih Split.

Beč, palača

Predstavljanje u IRO-u

Besplatna savjetovanja o mogućnostima studiranja na Webster Universityju Vienna

Savjetovanja za studij na američkom sveučilištu u Beču s različitim studijskim programima i vrhunskim „study abroad“-programom održat će se 13. i 14. studenog 2018, a predbilježba jest obavezna.

Tribina o kulturnom fenomenu Novog vala

Udruga CINAZ

Tribina o kulturnom fenomenu „Novog vala"

„Novi val" bio je i još je jedan od najjačih kulturnih valova na našim prostorima koji je ostavio najviše traga u umjetnosti (glazba, strip, arhitektura, primijenjena umjetnost).

HSA 2015

HSA prima nove članove

Povećajte svoju aktivnost u akademskoj zajednici, pridružite se Hrvatskoj studentskoj asocijaciji

Istražite studentske udruge, odaberite najprikladniju i prijavite se.

Otok Pag zajedno kroz edukaciju

Sporazum o suradnji s Obrazovnom grupom Zrinski

Otok Pag zajedno kroz edukaciju

Ovim sporazumima građani općina Povljana i Kolan te Grada Paga prvi puta će biti u mogućnosti studirati ne napuštajući svoj otok.