Tribina u Frankopanskoj

Studenti upozoravaju na probleme studenata roditelja

Mama i dijete

Tim #Mihael čiji su članovi studenti s Akademije dramskih umjetnosti, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, organizira tribinu kojom želi osvijestiti javnost o postojećem problemu nedovoljne institucionalne i društvene podrške sveprisutnim, ali često zanemarivanim i nevidljivim članovima akademske zajednice, a to su studenti roditelji.

Javna tribina o poteškoćama u studiranju kod studenata roditelja održat će se ovog četvrtka, 13. lipnja 2019. godine, s početkom u 19 sati, u dvorani F22 Nove akademijske scene, na adresi Frankopanska ulica 22. Riječ je o aktivnosti u sklopu projekta EDUpolicy LAB – društvenom korisnim učenjem do jednakih obrazovnih mogućnosti koji je pokrenuo Institut za razvoj obrazovanja (IRO) uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Cilj je tribine osvijestiti javnost o postojećem problemu nedovoljne institucionalne i društvene podrške sveprisutnim, ali često zanemarivanim i nevidljivim članovima akademske zajednice, a to su studenti roditelji. Ulaz je besplatan. 

Tribina je jedna od aktivnosti koju provodi tim #Mihael čiji su članovi studenti s Akademije dramskih umjetnosti, Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta, Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. Oni, naime, žele vidjeti promjene u svojoj zajednici, a u sklopu EDUpolicy LAB-a za svoju ciljanu skupinu izabrali su studente roditelje jer smatraju da se oni susreću s različitim poteškoćama koje im otežavaju studiranje. Tim #Mihael smatra kako je potrebno uvođenje konkretnih promjena u obrazovni sustav kako bi se spriječilo često odustajanje studenata roditelja od završetka studija što naposljetku dovodi do smanjenja visokoobrazovanih stručnjaka u Hrvatskoj, njihove teže zapošljivosti i osjećaja manje vrijednosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski proračun

Pripremite svoj džep za novu akademsku godinu

Kako pravilno trošiti tijekom studiranja?

Jedna od zamki studentskog života svakako je odgovorno trošenje novca. Bilo da zarađujete samostalno ili džeparac dobivate od roditelja, postoje načini da tijekom svog studiranja izbjegnete neke stvari koje će vas natjerati da potrošite više nego što trebate i možete.

Sveučilište u Zadru

Visoko obrazovanje

Još samo nekoliko dana do velikog Sajma stipendija u Zadru

Sajam otvara važne teme za proširivanje pristupa visokom obrazovanju, poticanje uspješnog završetka studija te uspješniji pronalazak adekvatnog posla nakon studija.

Australska zastava

Odlazak u inozemstvo

Kako raditi, studirati i stanovati u Australiji?

Minimalna satnica je 114 kuna, studenti žive s nepoznatim obiteljima za vrijeme studiranja, a Australija je najskuplja zemlja za strane studente. Što još Australija nudi te kako dobiti studentsku vizu ili radnu dozvolu, pročitajte u tekstu.

Mačić sa zvončićem

Tribina „Za bolji zakon o zaštiti životinja“

Izborite se s Prijateljima životinja za zabranu usmrćivanja pasa i mačaka

Brojni građani i udruge koje svojim radom brinu o napuštenim životinjama već godinama ističu važnost da se u Zakon o zaštiti životinja uvrsti i odredba o zabrani ubijanja pasa u skloništima.

Sveučilište u Zagrebu

Popularizacija inovacija

Tribina povodom 100. međunarodnoga priznanja za inovacije sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište će tribinom zakazanom za 4. prosinca predstaviti inovacijski potencijal svojih sastavnica i to kako bi pokazao da dobra suradnja između fakulteta i gospodarske zajednice može rezultirati stvaranjem vrlo uspješnih proizvoda te uspješnih ostvarenja na međunarodnoj razini.