LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zgrada nekadašnje psihijatrije prenamijenit će se u studentski dom

Studenti u Pakracu dobivaju dom!

Studentski dom trebao bi zbrinuti oko 100 studenata koji će biti smješteni u 43 dvokrevetne i 15 jednokrevetnih soba s pripadajućim kupaonicama.

Studentski dom trebao bi zbrinuti oko 100 studenata koji će biti smješteni u 43 dvokrevetne i 15 jednokrevetnih soba s pripadajućim kupaonicama.

Objekt nekadašnje Zemaljske bolnice u Pakracu, u budućnosti bi trebao biti prenamijenjen u studentski dom, a idejno su rješenje u Pakracu predstavili predstavnici studija za arhitektonsko projektiranje "Proarh tri d.o.o", prenosi 034portal.

Budući studentski dom trebao bi zbrinuti oko 100 studenata koji će biti smješteni u 43 dvokrevetne i 15 jednokrevetnih soba s pripadajućim kupaonicama te 5 apartmanskih jedinica, a zadovoljava sve potrebe smještaja, boravka, prehrane, učenja, odmora i rekreacije. Studentski dom trebao bi biti organiziran na 4 etaže, ukupne površine 3.710 četvornih metara, a budući da je građevina zaštićeno kulturno dobro, pročelje će biti obnovljeno prema izvornom izgledu.

U Pakracu trenutno postoji samo dislocirani izvanredni studij fizioterapije pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, a u klupama je 59 studenata iz Požege, Nove Gradiške, Okučana, Novske, Daruvara, Kutine, Bjelovara i Rijeke.

Predviđeno je da pakrački studentski dom bude dio Edukacijsko-istraživačkog centra u Pakracu koji, zajedno s lipičkom bolnicom i Daruvarskim toplicama, čini zajednički projekt Lječilišno–rekreacijski centri na području Bjelovarsko–bilogorske i Požeško–slavonske županije.

FOTO: 034 PORTAL.HR