LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
God of War Ragnarök

Studenti TTF-a izrađivali repliku protagonistice iz popularne videoigre

Riječ je o replici iz popularne akcijsko-avanturističke videoigre, a ovaj projekt, izrađen pod stručnim vodstvom izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić, samo je jedan od vrhunskih ostvarenja u njihovoj višegodišnjoj suradnji.

Riječ je o replici iz popularne akcijsko-avanturističke videoigre, a ovaj projekt, izrađen pod stručnim vodstvom izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić, samo je jedan od vrhunskih ostvarenja u njihovoj višegodišnjoj suradnji.

Uzbudljiva suradnja između studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF) u Zagrebu i PlayStation Hrvatske rezultirala je spektakularnim kreacijama, a riječ je replikama kostima Freye iz omiljene video igre God of War Ragnarök.

Riječ je o popularnoj akcijsko-avanturističkoj videoigri, a ovaj projekt, izrađen pod stručnim vodstvom izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić, samo je jedan od vrhunskih ostvarenja u njihovoj višegodišnjoj suradnji. Studenti su već odrađivali repliku kostima protagonistice igre Horizon Forbidden West - Aloy, koja je bila predstavljena 2022. godine, a u izradi replika redovno sudjeluju sadašnji i bivši studenti diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće.

Ovaj put istaknule su se Tena Omerović, Nikolina Tufekčić, Klara Ergović, Dea Babajko i Sanja Vučković, te studenti diplomskog studija smjera Kostimografija - Laura Ana Zdunić, Ana Jančiković, Ana Roko, Mirta Baranić, Nikolina Manda Šarić, Jana Friščić i Josip Đerek, koji su zajedno sudjelovali u kolegiju Projektiranje odjeće.

Kreativnost i inovacija bili su ključni elementi ovog projekta, dok je značajnu podršku pružila Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, omogućujući "ispis" dijela 3D elemenata potrebnih za izradu kostima. 

Naravno, svaki projekt ima svoju zvijezdu, a u ovom slučaju to je bila studentica diplomskog studija smjera Kostimografija, Laura Ana Zdunić, koja je stala pred kamere u ulozi Freyje. Njezino stručno znanje i predanost oživjeli su lik na nevjerojatan način.

Ova suradnja predstavlja izniman primjer kako se akademska zajednica i industrija mogu sjediniti i donijeti nešto posebno. Studenti TTF-a imali su priliku primijeniti svoje vještine u stvarnom svijetu, istražiti nove tehnologije i razviti svoju kreativnost, dok je PlayStation Hrvatska dobila fascinantne replike kostima koje su vjerne izvornim likovima iz njihovih popularnih igara.
FOTO: FOTO: NIKA MOKOŠ/ TTF