Dar Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“

Studenti Sveučilišta u Zagrebu na dar dobivaju prvu solarnu klupu

Pravni fakultet/Sveučilište

Prva solarna klupa u Zagrebu bit će postavljena pred zgradom Rektorata. Osim odmora, solarna klupa omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta.

U utorak 21. lipnja 2016. godine u 15 sati pred zgradom Rektorata svečano će biti postavljena prva solarna klupa u Gradu Zagrebu. Riječ je o daru Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“ studentima Sveučilišta u Zagrebu kojem je cilj potaknuti veće korištenje zelenih i održivih tehnologija.

Solarna klupa inovativna je ideja i projekt mladoga studenta Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu Ivana Mrvoša. Osim odmora, solarna klupa omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi i kao javna rasvjeta. Solarna klupa može raditi i deset dana bez sunca, a otporna je i na udarce.

Ideja o darovanju dviju solarnih klupa Sveučilištu u Zagrebu jedna je od četiriju ciljeva – mladi i ekologija, koje je LC International istaknuo u svom programu u povodu proslave 100 godinu djelovanja Lions klubova u svijetu. Sredstva za donaciju prikupljena su na humanitarnom koncertu La Primavera koji je u travnju ove godine održan u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu na kojem je nastupila sopranistica Antonella Malis uz glasovirsku pratnju profesora Vladimira Babina.

Program svečanoga postavljanja prve solarne klupe ispred zgrade Rektorata započet će kratkim obraćanjem inovatora solarne klupe Ivana Mrvoša, nakon čega će se prisutnima obratiti predsjednica Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“ Vesna Boinović-Grubić i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Na svečanosti će uslijediti kraći glazbeni program tijekom kojega će biti predstavljene mogućnosti solarnih klupa te zajedničko fotografiranje.

Očekuje se da će svečanom postavljanju solarne klupe nazočiti prorektori, dekani, prodekani, profesori i studenti Sveučilišta u Zagrebu, članice Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“ te drugi lionsi i gosti. Podsjetimo, Ženski Lions klub „Zrinjevac“ djeluje već 18 godina.

Uz solarnu klupu postavljenu ispred zgrade Rektorata, Klub će Sveučilištu u Zagrebu darovati još jednu klupu koja će biti smještena na Filozofskom fakultetu, a prije će biti predstavljena na svečanom otvorenju Europskih sveučilišnih igara u srpnju ove godine.

Komentari na članak

Vezani članci

opuštanje

Savjeti za sretnije dane

Pet jeftinih načina da počastite sami sebe

''Treat yourself" postala je poznata uzrečica koju danas više manje svi izgovorimo kada si nešto priuštimo. To ne mora uvijek biti materijalno, ponekad jednostavno moramo ugađati sebi i pritom uživati. Sigurni smo da je to čak i dobro za nas jer nas odmiče od stresa i briga s kojima se svakodnevno susrećemo. Donosimo vam pet lakih i jeftinih načina za uživanje.

Index

Studentski vodič za lakši život

Ultimativni popis mjesta koja nude popuste i pogodnosti za studente

Saznajte gdje sve možete ostvariti popuste i različite pogodnosti uz indeks ili iksicu.

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Zaklada Mikec daje stipendije studentima iz Međimurja

Zaklada Mikec uspješnog poduzetnika dr. Antuna Mikeca osnovana je s ciljem davanja stipendija uspješnim studentima Međimurja. Interes za dobivanje stipendije možete iskazati do 31. kolovoza.

Integritas

Intervju s Kajom Pavlinić, pokretačicom projekta „Integritas“

„Mladi se ne smiju bojati istupanja u ime poštenja i pravde“

Kršenje integriteta te raširenost korupcije i varanja u obrazovnim institucijama, problemi su kojima se bavi antikorupcijski projekt „Integritas“. Projekt vode studenti i učenici koji kroz kampanju i radionice nastoje pozitivno utjecati na školsku i akademsku zajednicu.

Noć muzeja 2016

Noć muzeja 2016.

Studenti osmislili zanimljive programe za jedanaestu Noć muzeja

Ako još uvijek niste sigurni što posjetiti u ovogodišnjoj Noći muzeja, izdvojili smo nekoliko zanimljivih programa koje su vaši kolege pripremili u muzejima, fakultetima i akademijama.