LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišni centar Varaždin

Studenti Sestrinstva bogatiji za umijeće znanstvene komunikacije

Velik odaziv studenata Sestrinstva zabilježen je na radionici "Umijeće znanstvene komunikacije" u Sveučilišnom centru Sjever. Organiziranje sličnih aktivnosti očekuje se i u budućnosti.

Velik odaziv studenata Sestrinstva zabilježen je na radionici "Umijeće znanstvene komunikacije" u Sveučilišnom centru Sjever. Organiziranje sličnih aktivnosti očekuje se i u budućnosti.

U Sveučilišnom centru Varaždin održana je u subotu, 10. prosinca 2016. godine, radionica Umijeće znanstvene komunikacije. Organizirali su je Sveučilište Sjever, Odjel za Biomedicinske znanosti i Američko društvo za mikrobiologiju (ASM) na inicijativu doc.dr.sc. Tomislava Meštrovića, predavača na Sveučilištu Sjever i mladoga ambasadora Američkog društva za mikrobiologiju (ASM) za Hrvatsku. Sudjelovalo je oko 150 studenata svih godina studija Sestrinstva i njihovih profesora.

Glavna predavačica na radionici April Cashin-Garbutt iz Londona, ujedno i glavna urednica popularnoga australsko-britanskog portala News-Medical.net, održala je interaktivna predavanja o metodama intervjuiranja i znanstvenoj komunikaciji. Studenti su aktivnim sudjelovanjem pokazali veliki interes. Predavanja na navedenu temu održala je i na Sveučilištu Cambridge.

Govorio je, također, Damien Jonas Wilson s Kariba o svojim multikulturalnim iskustvima u znanosti i znanstvenoj komunikaciji tijekom studiranja i usavršavanja na Sveučilištu u Utrechtu, Zagrebu i na Harvardu. Sudionici nisu mogli skriti oduševljenje njegovim izlaganjem. Tomislav Meštrović, glavni organizator, približio je studentima razvoj znanstvene komunikacije.

S obzirom na odaziv i zadovoljstvo studenata, radionice i događanja na Sveučilištu Sjever očekuju se i u budućnosti.

FOTO: SVEUČILIŠNI CENTAR KOPRIVNICA