Edukacija na FKIT-u

Studenti pripremaju Zimsku školu robotike; sudjelovanje je besplatno

Robotska ruka

Prvog dana na programu je predavanje o 3D printanju, a zatim i predavanje o industriji 4.0. Drugog će se dana sudionicima približiti način izrade i primjena dronova.

Nakon uspješne Ljetne škole robotike Studentska sekcija HKDI-a organizira Zimsku školu robotike. Održat će se 24. i 25. veljače na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije. 

Prvog dana na programu je predavanje o 3D printanju, pri čemu će se ono i demonstrirati, a zatim i predavanje o industriji 4.0. Drugog će se dana sudionicima približiti način izrade i primjena dronova. Očekuje ih i radionica AlphaBot Mobilni robot s Raspberry Pi mini-računalom, organizirana u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom. 

Ulaz je besplatan, ali je za radionicu potrebno prethodno se prijaviti zbog ograničenog broja mjesta (njih 40). Prijave se zaprimaju na poveznici do 17. veljače u 23:00. 

Komentari na članak

Vezani članci

Predstavljena Kreativna riznica 2018.

Predstavljen simpozij na EFOS-u

Kreativna riznica: umrežavanje u industriji projekata, poticanje kreativnosti i inovativnosti

Predstavljen je program koji okuplja 60 pojedinačnih događanja u četiri dana. Sudjelovanje na njima potpuno je besplatno, a prijave se vrše na mobilnoj aplikaciji.

Aplikacija CityHub – Sve što jedan grad treba

Nova domaća aplikacija

Aplikacija CityHub – Sve što jedan grad treba

Aplikacija CityHub posebno je korisna studentima jer im omogućuje da se što bolje snađu u novom okruženju i da budu u toku sa svim novostima.

mladi ljudi, grupa mladih

Šaren listopad

Od tečaja španjolskog do financijske pismenosti – Centar za mlade priprema brojne aktivnosti

U listopadu te očekuju tečajevi jezika, radionice o poduzetništvu, financijama i zapošljavanju, radionice o rodnim stereotipima i mnogim drugim temama.

Znanstveni piknik na Zagrebačkom Velesajmu

Druga najveća manifestacija popularizacije znanosti u Europi

Posjetite Znanstveni piknik na Zagrebačkom Velesajmu

Znanstveni piknik je mjesto gdje znanost postaje zabavna. Edukatori brojnih udruga, institucija, škola i znanstvenih centara na ležeran, ali edukativan način prikazuju pokuse iz brojnih grana znanosti.

Science Fiction Day

Na današnji dan

"Science Fiction Day" - praznik znanstvene fantastike

Drugi dan u godini rezerviran je za budućnost. SF knjige, filmovi i serije - sve je dozvoljeno i poželjno kako bi se odala počast jednom od najvećih pisaca tog žanra, Isaacu Asimovu.