LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Studenti ovog fakulteta od sada stručnu praksu mogu obavljati i u Vrsaru

Stručna praksa studentima ovog fakulteta donosi čak 14 ECTS bodova i ključna je za njihovu karijeru.

Stručna praksa studentima ovog fakulteta donosi čak 14 ECTS bodova i ključna je za njihovu karijeru.

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci ostvario je za studente važnu suradnju s Turističkom zajednicom općine Vrsar. Potpisan je ugovor o realizaciji stručne prakse studenata Fakulteta, piše Istria Terra Magica.

Suradnju u obliku stručne prakse dogovorili su dekan Fakulteta prof. dr. sc. Marko Perić i direktorica TZ Vrsara dr. sc. Klara Trošt Lesić. Studentima je stručna praksa obavezni dio nastavnog procesa na preddiplomskim sveučilišnim studijima za sve redovite i izvanredne studente studijskih programa „Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu“ i „Menadžment održivog razvoja“. 
 

VEZANO: Studentica Lana Mandarić uspješno studira i natječe se za Doru!



Studenti praksu pohađaju u osmom, odnosno zadnjem semestru studijskog programa, a ona traje od ožujka do lipnja. Nakon obavljanja prakse, studenti za istu stječu čak 14 ECTS-bodova.

Učenje o managmentu, FOTO:; Canva
 

Zašto je stručna praksa važna?


S Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu objasnili su koliko je stručna praksa važna za njihove studente. 
 

„Stručna praksa daje mogućnost studentima da postanu konkurentniji na tržištu rada, unaprijede svoje praktične vještine te počnu savladavati nove radne izazove s kojima će se susresti u poslovnoj budućnosti. Zahvaljujemo TZ Vrsar na suradnji i veselimo se stjecanju praktičnih vještina za naše studente.“ – rekli su za portal Terra Istra Magica.


Važnost prakse istaknula je i direktorica Klara Trošt Lesić, koja kaže da ovaj sporazum pruža direktan doprinos obrazovanju i budućoj karijeri studenata. 
 

„Godine predanog učenja i stjecanja znanja potvrdile su mi koliko je obrazovanje temelj za osobni i profesionalni razvoj. Ova inicijativa odražava našu posvećenost da studentima pružimo jedinstvenu priliku razumjeti važnost akademskog znanja i njegovog praktičnog primjenjivanja u upravljanju destinacijom.“ – ispričala je prema portalu Terra Istra Magica.

FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA