Predavanje u Školi „Andrija Štampar”

Studenti medicine žele razotkriti mitove o cijepljenju

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

Ako želiš saznati koji su stvarni rizici cijepljenja, ali i zašto je ono spasilo brojne ljudske živote, pridruži se 6. prosinca u 15 sati u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar”.

Kako bi rasvijetlila priču o cijepljenju, dala pregled relevantnih informacija i podataka te razotkrilia neke od popularnih mitova, studentska sekcija za javno zdravstvo Andrija Štampar organizira zanimljivo predavanje. Ugostit će dva sjajna stručnjaka:  

  • dr. sc. Bernard Kaić, prim. dr. med.: Cijepljenje i kontroverze (Hrvatski zavod za javno zdravstvo)
  • dr. sc. Marjeta Majer, dr.med.: Cijepljenje: obveza ili opcija – politike cijepljenja u svijetu (Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar)

Stručnjaci će dotaknuti razne teme, npr. uzorkuje li MMR cjepivo autizam, je li pad učestalosti ospica posljedica cijepljenosti ili porasta životnog standarda i higijenskih uvjeta života, uzrokuje li cijepljenje Guillain-Barre sindrom i slično. Govorit će o postojanju kazni za necijepljenje, razlozima iz kojih se Australci cijepe te o rađanju s gluhoćom u 21. stoljeću zbog posljedica rubele. Postavit će se pitanje je li cijepljenje u SAD-u zaista neobavezno te je li ono jedno od najvećih medicinskih dostignuća modernog doba.

Ako si za cijepljenje, a nedostaje ti argumenata za raspravu, pridruži se 6. prosinca u 15 sati u B dvorani Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar. Napokon ćeš postati svjestan stvarnih rizika koje ono sa sobom donosi. Dobit ćeš i brojne druge informacije o važnosti cijepljenja za ljudsku populaciju. Predavači će otkriti kako se problem riješio u drugim zemljama. 

Ako si protivnik cijepljenja, također se pridruži jer ćeš doznati zašto je cijepljenje spasilo više ljudskih života od bilo koje druge medicinske intervencije u povijesti medicine. Više informacija potraži na Facebook događaju.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Traženje posla (job)

Riječki studentski servis

Studentski poslovi: Sve što vas zanima, a niste sigurni gdje pitati

Brucoš ste ili se jednostavno prvi put susrećete s radom preko Studentskog servisa? Ako niste sigurni kako se prijaviti, gdje tražiti posao i koja su vaša prava, provjerite ovdje. Za vas smo istražili najrelevantnije podatke vezane uz studentski posao za grad Rijeku.

Motorola Moto E

Litij-anodske baterije

Stanfordovci rade na baterijama za mobitele koje će trajati dulje

Istraživači sa Stanforda rade na litij-anodskoj bateriji koja će omogućiti duže trajanje baterija, a samim time i mobilnih uređaja.

Leo Mršić

„Storytelling"

Presjek razvoja tehnologije na Večeri matematike

Leo Mršić 7. prosinca na Algebri će održati predavanje na temu „Storytelling with math – o tehnologiji analize podataka".

IRO

Izvješće istraživanja Eurostudent V

Neravnomjerna raspodjela stipendija u Hrvatskoj

U izvješću Eurostudent V preporuča se nositeljima obrazovne politike preispitivanje kriterija za dodjeljivanje stipendija iz javnih izvora kako bi se osiguralo da stipendije dobivaju oni koji imaju dokazivo najveću potrebu.

Note

Ususret blagdanima

Zadarski studenti pozivaju te na svoj Božićni koncert

Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Zadru s a capella grupom A.K.A. Crescendo ove će srijede održati Božićni koncert.