Predavanje u Školi „Andrija Štampar”

Studenti medicine žele razotkriti mitove o cijepljenju

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

Ako želiš saznati koji su stvarni rizici cijepljenja, ali i zašto je ono spasilo brojne ljudske živote, pridruži se 6. prosinca u 15 sati u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar”.

Kako bi rasvijetlila priču o cijepljenju, dala pregled relevantnih informacija i podataka te razotkrilia neke od popularnih mitova, studentska sekcija za javno zdravstvo Andrija Štampar organizira zanimljivo predavanje. Ugostit će dva sjajna stručnjaka:  

  • dr. sc. Bernard Kaić, prim. dr. med.: Cijepljenje i kontroverze (Hrvatski zavod za javno zdravstvo)
  • dr. sc. Marjeta Majer, dr.med.: Cijepljenje: obveza ili opcija – politike cijepljenja u svijetu (Škola narodnog zdravlja Andrija Štampar)

Stručnjaci će dotaknuti razne teme, npr. uzorkuje li MMR cjepivo autizam, je li pad učestalosti ospica posljedica cijepljenosti ili porasta životnog standarda i higijenskih uvjeta života, uzrokuje li cijepljenje Guillain-Barre sindrom i slično. Govorit će o postojanju kazni za necijepljenje, razlozima iz kojih se Australci cijepe te o rađanju s gluhoćom u 21. stoljeću zbog posljedica rubele. Postavit će se pitanje je li cijepljenje u SAD-u zaista neobavezno te je li ono jedno od najvećih medicinskih dostignuća modernog doba.

Ako si za cijepljenje, a nedostaje ti argumenata za raspravu, pridruži se 6. prosinca u 15 sati u B dvorani Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar. Napokon ćeš postati svjestan stvarnih rizika koje ono sa sobom donosi. Dobit ćeš i brojne druge informacije o važnosti cijepljenja za ljudsku populaciju. Predavači će otkriti kako se problem riješio u drugim zemljama. 

Ako si protivnik cijepljenja, također se pridruži jer ćeš doznati zašto je cijepljenje spasilo više ljudskih života od bilo koje druge medicinske intervencije u povijesti medicine. Više informacija potraži na Facebook događaju.
 

Komentari na članak

Vezani članci

Nedolazak predavanje

Studenti nezadovoljni ranim predavanjima

Istraživanje pokazalo koje je najbolje vrijeme za učenje

Prema istraživanju provedenom na američkom i britanskom sveučilištu predavanja ne bi trebala početi prije 9 sati ujutro. Veći se broj studenata, očekivano, izjasnio da lakše i kvalitetnije uči u kasnijim satima.

Jarvik-7

Na današnji dan

Ugrađeno prvo umjetno srce

Prije 33 godine prvi put kroz ljudsko tijelo krv je pumpalo bioničko srce. Jarvika-7 isprobao je volonter Barney Clark, 61-godišnji umirovljeni zubar iz Seatlea.

Paviljon na Šari

SN „Dr. Ante Starčević”

Nova procedura otklanjanja kvarova na Šari; studenti i majstori potpisuju Zahtjevnicu

U slučaju da primijetite kvar u svojoj sobi, morat ćete potražiti knjigu Zahtjevnica na porti doma. Prijavu kvara evidentira student u numeriranoj Zahtjevnici u dva primjerka.

Menza Lašćina

Pravilnik o studentskoj prehrani

Konkretnije promjene u Pravilniku početkom studenoga

Postoji mogućnost produljenja vremena za akumulaciju prava i povećanje razine subvencije za određene artikle, ali točne promjene bit će moguće odrediti tek početkom studenoga, kada se vide prvi financijski pokazatelji primjene Pravilnika.

ESN Rijeka

Erasmus studentska mreža Rijeka

O kvaliteti studentske mobilnosti raspravljat će se na Nacionalnoj platformi u Rijeci

Nacionalna platforma u organizaciji riječke sekcije Erasmus Student Networka održat će se u Rijeci. Teme rasprave su: studentska mobilnost, internacionalni projekti ESN-a te edukacija članova ESN-a u Hrvatskoj.