Svjet izazova i druženja

Studenti Grafičkog fakulteta pripremaju uličnu igru „Tesla Street Game”

Teslina ulica

– Igrači će otkriti kako Teslina ulica nije samo ulica finih restorana, zanimljivih butika i brojnih trgovina, već prostor razigranosti i mnoštva kreativnih mogućnosti! – poručuju članovi TSG tima.

Tesla Street Game, smješten u maštovnoj dimenziji Tesline ulice u Zagrebu, drugi vas put vodi u novi svijet prepun izazova i druženja. Još jednom donosi besplatnu interaktivnu i edukativnu uličnu igru, sada pod nazivom Skrivena Dimenzija. Prema riječima organizatora, ona pomiče granice stvarnog i fiktivnog, ujedinjuje ih te stvara međuprostor u kojemu se otkrivaju do sada nepoznate mogućnosti, a održat će se 16. studenog 2018. godine

Skrivena Dimenzija povezuje prostor ulice sa svijetom mašte gdje je glavni izazov prepoznati i locirati fantastične likove nevidljive očima običnih prolaznika. Istraživanjem prostora i rješavanjem vizualnih zagonetki igrači se zabavljaju te ujedno razvijaju vještine vizualnog razmišljanja i timskog rada. Igrači će otkriti kako Teslina ulica nije samo ulica finih restorana, zanimljivih butika i brojnih trgovina, već prostor razigranosti i mnoštva kreativnih mogućnosti! Saznat će kako se u neuglednim dijelovima našeg grada krije potencijal za boje i čaroliju. U prolazima, među zidovima, unutar ključanica i među jesenskim lišćem… Tamo čeka vaša mašta. Pogledom u nebo, pogledom u tlo – možda baš tamo čeka neki drugi svijet. – poručuju članovi TSG tima.

TSG tim djeluje od 2017. godine kada je održana prva igra provedena u sklopu međunarodnog projekta sufinanciranog programom Kreativna Europa Europske unije. Čine ga studenti Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u ovogodišnjem projektu sudjeluje i mladi lokalni umjetnik Fishperaja koji potpisuje originalne ilustracije na nagradama. Svojom je financijskom potporom njegovo ponovno održavanje omogućio i sveučilišni Studentski zbor. 

Program je namijenjen svima koji su zainteresirani, a sudjelovanje je besplatno. Za pristup igri potreban je mobilni uređaj uz korištenje mobilnih podataka. 

Ovaj format društvene igre originalno je stvaralačko djelo. Sama igra doprinosi razvoju timskog pristupa rješavanju problema, kreativnosti i vizualne percepcije. Osim navedenog cilj je projekta također promicanje kulture i zajedničkog duha unutar akademskog okruženja Grafičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu te šire zajednice. 

– Želimo da igrači preispitaju pojam igre koja ne mora biti zatočena isključivo na računalu, mobitelu ili u kutiji iz koje se povremeno vadi kako bi bila odigrana i potom ponovno pospremljena. Ona se može odvijati na ulicama, u gradovima, u samim igračima kada oni to zažele! Upravo to je posebnost Tesla Street Gamea – buđenje usnulih vještina koje svi posjedujemo. – dodaju organizatori.

Komentari na članak

Vezani članci

Pravni fakultet u Zagrebu

Student protiv fakulteta

Pravni fakultet u Zagrebu izgubio parnicu protiv svog studenta!

Što se dogodi kad fakultet odlično pripremi svog studenta da u stvarnoj parnici izgubi od njega? Pravni fakultet u Zagrebu ovih je dana doživio upravo takvo iskustvo.

Inspire me traži članove

„Inspire Me” konferencija traži nove članove

Postani dio tima koji inspirira mlade diljem Hrvatske

„Inspire Me” predstavlja jedinstvenu konferenciju u kojoj uspješni pojedinci iz različitih područja s mladima dijele svoje ideje, znanja te životna i poslovna iskustva.

mlm

Studenti iz Hrvatske i Srbije

Što čini dobrog vođu danas: studenti iz Hrvatske i Srbije uče o modernom liderstvu

Program u organizaciji Modern Leadership in Making upoznat će studente s tehnikama modernog liderstva kroz zanimljiva i edukativna predavanja.

3

Vrijeme za nove pobjede

FOTO: Motivacijske poruke za odličan uspjeh na nadolazećim kolokvijima

Stigli su jesenski kišni i depresivni dani za koje uvijek treba malo motivacije. Stoga smo pripremili za vas fotogaleriju koja će vam pomoći da postanete, ostanete i budete „najbolja moguća verzija sebe".

Kasne dvadesete

Uživajte u studentskom životu

Šest savjeta koji će vam pomoći da uštedite novac

Troškovi su noćna mora svakog studenta jer novca nikada dosta. No, postoje načini kako pravilno trošiti novac i štedjeti da biste mogli uživati u studentskom životu.