Svjet izazova i druženja

Studenti Grafičkog fakulteta pripremaju uličnu igru „Tesla Street Game”

Teslina ulica

– Igrači će otkriti kako Teslina ulica nije samo ulica finih restorana, zanimljivih butika i brojnih trgovina, već prostor razigranosti i mnoštva kreativnih mogućnosti! – poručuju članovi TSG tima.

Tesla Street Game, smješten u maštovnoj dimenziji Tesline ulice u Zagrebu, drugi vas put vodi u novi svijet prepun izazova i druženja. Još jednom donosi besplatnu interaktivnu i edukativnu uličnu igru, sada pod nazivom Skrivena Dimenzija. Prema riječima organizatora, ona pomiče granice stvarnog i fiktivnog, ujedinjuje ih te stvara međuprostor u kojemu se otkrivaju do sada nepoznate mogućnosti, a održat će se 16. studenog 2018. godine

Skrivena Dimenzija povezuje prostor ulice sa svijetom mašte gdje je glavni izazov prepoznati i locirati fantastične likove nevidljive očima običnih prolaznika. Istraživanjem prostora i rješavanjem vizualnih zagonetki igrači se zabavljaju te ujedno razvijaju vještine vizualnog razmišljanja i timskog rada. Igrači će otkriti kako Teslina ulica nije samo ulica finih restorana, zanimljivih butika i brojnih trgovina, već prostor razigranosti i mnoštva kreativnih mogućnosti! Saznat će kako se u neuglednim dijelovima našeg grada krije potencijal za boje i čaroliju. U prolazima, među zidovima, unutar ključanica i među jesenskim lišćem… Tamo čeka vaša mašta. Pogledom u nebo, pogledom u tlo – možda baš tamo čeka neki drugi svijet. – poručuju članovi TSG tima.

TSG tim djeluje od 2017. godine kada je održana prva igra provedena u sklopu međunarodnog projekta sufinanciranog programom Kreativna Europa Europske unije. Čine ga studenti Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a u ovogodišnjem projektu sudjeluje i mladi lokalni umjetnik Fishperaja koji potpisuje originalne ilustracije na nagradama. Svojom je financijskom potporom njegovo ponovno održavanje omogućio i sveučilišni Studentski zbor. 

Program je namijenjen svima koji su zainteresirani, a sudjelovanje je besplatno. Za pristup igri potreban je mobilni uređaj uz korištenje mobilnih podataka. 

Ovaj format društvene igre originalno je stvaralačko djelo. Sama igra doprinosi razvoju timskog pristupa rješavanju problema, kreativnosti i vizualne percepcije. Osim navedenog cilj je projekta također promicanje kulture i zajedničkog duha unutar akademskog okruženja Grafičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu te šire zajednice. 

– Želimo da igrači preispitaju pojam igre koja ne mora biti zatočena isključivo na računalu, mobitelu ili u kutiji iz koje se povremeno vadi kako bi bila odigrana i potom ponovno pospremljena. Ona se može odvijati na ulicama, u gradovima, u samim igračima kada oni to zažele! Upravo to je posebnost Tesla Street Gamea – buđenje usnulih vještina koje svi posjedujemo. – dodaju organizatori.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/fantasy-fog-creepy-mystical-mood-2847724/

Gubljenje vremena

Prokrastinacija – najčešća bolest svakog studenta

Kakvi sve prokrastinatori postoje? Uz popis koji vam donosimo, otkrijte koji ste vi tip zabušanta te načine za razbijanje svojih loših navika.

Dvoboj Titana – Profesori vs. Studenti

Sportsko natjecanje

Veslači s Ekonomije izazivaju profesore na dvoboj

Studenti veslačkog kluba Ekonomist natjecat će se s profesorima na ergometrima u završnici regrutacijskog tjedna. Očekuje se veliki interes posjetitelja.

Zenički studenti

Kad ima volje, ima i načina!

Zenički studenti bore se protiv birokratskih troškova!

Inicijativa zeničkih studenata za ukidanje administrativnih troškova dala je rezultate. Ova priča govori o važnosti angažmana u borbi za vlastita prava.

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

RIT Croatia nudi financijsku pomoć tijekom studiranja

Osim financijskih potpora koje se dodjeljuju na temelju uspjeha i financijskih potreba kandidata, RIT Croatia nudi i stipendije za upise na prvu godinu studija.

FPZG

Studenti u šoku

Studenti FPZG-a najavili prosvjed zbog kolokvija zakazanog na Uskrsni ponedjeljak

Dok će jedni uživati u uskrsnim delicijama, drugi će morati učiti za kolokvij na Fakultetu političkih znanosti.