Međunarodni multidisciplinarni kongres

Studenti geografije otvaraju temu demo(geo)grafske slike Hrvatske; navode 5 razloga za pridružiti se kongresu

https://pixabay.com/photos/run-jump-girl-children-hooray-sky-1321278/

Ostalo je još mjesta za sudionike i izlagače 3. međunarodnoga multidisciplinarnog kongresa kojem je u fokusu odnos stanovništva, prostora i razvoja, a koji organiziraju studenti geografije.

Klub studenata geografije Zagreb organizira 3. međunarodni multidisciplinarni kongres pod nazivom Depopulacijski momentum – pristupi proučavanju stanovništva. Održat će se od 29. studenog do 1. prosinca 2019. u prostorima Chillout hostela u Zagrebu.

Nakon iznimno uspješnih kongresa Prostor kroz prizmu održivosti i Urbana utopija na red dolazi najaktualnija tematika do sad – demo(geo)grafska slika Hrvatske. Središnja tema kongresa bavi se odnosom stanovništva, prostora i razvoja te je podijeljena u pet sekcija: Međuovisnost stanovništva i socioekonomskih čimbenika u prostornom razvitku, Hrvatsko iseljeništvo – budućnost Hrvatske?, Migrations – a contemporary process of utmost importance, Polovi naseljenosti i Prostornovremenske projekcije i strategije.

Organizatori navode 5 razloga zašto se prijaviti za sudjelovanje. Donosimo ih u nastavku.

1. Upoznavanje ljudi

– Ovo nije još jedan u nizu jednoličnih kongresa jer studenti igraju glavnu ulogu. Socijalizacija je usko vezana za središnju demografsku tematiku kongresa i praktički ti je suđeno da upoznaš nove ljude. Stanovništvom se bave svi pomalo i neki malo više, pa očekuj društvo brojnih geografa, ekonomista, sociologa, politologa, psihologa, ovih i onih, svih. Dolaze nam studenti i profesori iz Hrvatske i inozemstva tako da nema koga nema.

2. Uključivanje u rasprave

– Svi vole aktivnu publiku i na tebi je da zorno slušaš studentska predavanja, nakon kojih slijede panel-rasprave istaknutih znanstvenika i stručnjaka, pa postavi koje pitanje, ubaci se u diskusiju i nauči nešto novo. Tijekom pauza predstavljaju se i naši poslovni partneri, pa novih znanstvenih spoznaja neće nedostajati.

3. Podebljavanje životopisa

– Aktivan sudionik izlaže svoj rad u jednoj od 5 sekcija koje su zasebno otvorene za različite istraživačke aspekte. Nemoj nam samo reći da se ne nalaziš ni u jednoj jer – mi ćemo te pronaći. Svi radovi objavit će se u knjizi sažetaka kongresa te je ovo izvrsna prilika da upotpuniš svoj životopis. Osim toga, izlaganjem vježbaš javni nastup i usavršavaš komunikacijske vještine sa znatiželjnim sudionicima, koji će se sigurno odvažiti postavljati pitanja. Pa da ne bi bilo nismo znali.

4. Odlazak na teren

– Nedjelja, međusekcijski, Žumberak. Sve jasno.

5. Dobra zabava

– Svaki je dan zabavan, bit će hrane i pića, ali subota nekako prednjači. Opće je poznato da se u opuštenoj atmosferi najbolje analizira i donose najrelevantnija rješenja. Stoga se u subotu organizira party za sve ljude dobre volje. Ovo je nezaobilazni događaj jer garantira dobru zabavu i potiče studije slučaja.

Mjesta za sudionike i izlagače još uvijek ima. Više o prijavama i drugi detalji nalaze se na službenim stranicama.

Komentari na članak

Vezani članci

1. Međunarodni kongres studenata prava u Sarajevu

"Za bolje pravne fakultete"

Završen „1. Međunarodni kongres studenata prava ”u Sarajevu

 Potpisivanjem ugovora o suradnji između hrvatskih i bosansko- hercegovačkih pravnih fakulteta zatvoren je 1. Međunarodni kongres studenata prava održan u Sarajevu od 21. do 24. listopada.

Djevojka u vlaku

Komentar na Prijedlog mjera

SSMH: Egzodus stanovništva traži hitnu provedbu mjera populacijske politike

Mladi pozdravljaju Prijedlog mjera koji je predstavila predsjednica RH, ali, kako u istima nisu navedeni konkretni rokovi i troškovi provedbe, pozivaju Vladu Republike Hrvatske da pojača svoje napore na tom području te odredi rokove i proračunska izdvajanja u što skorijem vremenu.

Geografi rasturaju

„Make invalid people valid“

Studenti geografije mapiranjem zagrebačkih kvartova olakšali život osobama s invaliditetom

Nakon godine dana mladi su geografi realizirali projekt koji je zadivio svjetsku publiku i geografske stručnjake te olakšali život brojnim stanovnicima Zagreba i posjetiteljima.

zure u nekaj

Na današnji dan

Rođen šestmilijarditi stanovnik našeg planeta

Godine 1999. zabilježeno je rođenje šestmilijarditog stanovnika planeta Zemlje, po čemu je ovaj dan nazvan – Dan šeste milijarde.

1

Geografi i etnolozi vratili se s uspješne terenske nastave iz NP Mljet

FOTO: Zadarski studenti vratili se s terenske nastave na Mljetu

Na otoku Mljetu, odnosno na području Nacionalnog parka Mljet, od 26.04. do 30.04. održala se terenska nastava za studente Odjela za geografiju i Odjela za kulturnu antropologiju Sveučilišta u Zadru.