Međunarodno natjecanje

Studenti FSB-a za projektiranje zrakoplova nagrađeni s 1250 dolara i titulom najboljih na svijetu

Ulaz na FSB

Tim je studenata uz korištenje literature, primjenu stečenog znanja na studiju te pomoću konzultacija sa stručnjacima iz vojne zrakoplovne industrije u projektu osnovao glavne sustave zrakoplova (krila, trup, podvozje, pogon, itd.). Žiri je njihov rad ocijenio najboljim te ga nagradio novčanom nagradom od 1250 američkih dolara.

Deseteročlani tim studenata diplomskog studija zrakoplovstva Fakulteta strojarstva i brodogradnje ostvario je velik uspjeh pobjedom na međunarodnom natjecanju koje organizira AIAA (American Institute of Aeronautics and Astronautics) u kategoriji timskih projekata studenata diplomskih studija. Izradio je najbolje ocijenjeni projekt trenažnog zrakoplova za letačku obuku pilota na vojnim zrakoplovima tipa F-22 i F-35 pod nazivom FSB TX.

Članovi studentskog tima koji je pobijedio na ovom prestižnom međunarodnom natjecanju jesu: Fran Delić, Tibor Gašparac, Antonio Golub, Antonio Jurišić, Antonio Klasnić, Ivan Kovačević, Matea Lišnić, Hrvoje Magdić, Kristijan Ruklić i Vjekoslav Sraga. Mentorirali su ih prof. dr. sc. Milan Vrdoljak i doc. dr. sc. Pero Prebeg.

Tim je studenata uz korištenje literature, primjenu stečenog znanja na studiju te uz pomoć konzultacija sa stručnjacima iz vojne zrakoplovne industrije u projektu osnovao glavne sustave zrakoplova (krila, trup, podvozje, pogon, itd.) u skladu s ciljevima koje su zajedno odredili te zahtjevima projektnog zadatka i MIL-standarda. Žiri je rad hrvatskog tima studenata ocijenio najboljim i nagradio ga je novčanom nagradom od 1250 američkih dolara te su pozvani sudjelovati na AIAA SciTech Forumu, koji će se početkom 2019. godine održati u San Diegu. Ondje će međunarodnim stručnjacima iz područja projektiranja zrakoplova prezentirati svoj projekt te time pridonijeti prepoznatljivosti Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Sveučilišta u Zagrebu.

AIAA (American Institute of Aeronautics and Astronautics) vodeća je organizacija u zrakoplovnoj industriji u svijetu osnovana 1963. godine Redovito organizira studentska natjecanja projektiranja zrakoplova i svemirskih letjelica.

Komentari na članak

Vezani članci

Zgrada INA

TOP 5 Poslodavaca Partnera

INA je jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj

– Ulazak u TOP 5 Poslodavaca Partnera veliko je priznanje i potvrda struke o kvaliteti našeg rada po najvišim standardima. – istaknula je Vladimira Senčar Perkov.

Zlatni indeks 2016

Udruga eStudent

Studenti ocjenjuju i nagrađuju poduzeća projektom „Zlatni indeks“

Zlatni indeks projekt je u kojemu su poduzeća koja su pridonijela kvalitetnijem studentskom životu, obrazovanju i stručnom usavršavanju studenata nagrađena jedinstvenom nagradom na području Republike Hrvatske, ali i šire.

Studentice

L'oreal Adria Balkan prvi puta organizira „Brandstorm”

Prijavi se na međunarodno studentsko natjecanje i osvoji nagradu od 10 000 eura

„Brandstorm“i L’Orealov brand „La Roche-Posay“ studentima nude priliku da se stave u ulogu marketinškog lidera i osmisle inovativnu digitalnu strategiju koja će privući generaciju potrošača „La Roche-Posay“ od 15 do 25 godina.

Let avionom

Na današnji dan

Na dan braće Wright donosimo vam savjete za bezbrižan prvi let

Prvi let ne bi trebao biti traumatično iskustvo, nego uvod u novu avanturu. Neka vam naši savjeti budu početna točka ohrabrivanja i informiranja o putovanju među oblacima.

Naj mentor/ica

NajMentor/ica u organizaciji INA-e

Nominirajte naj profesora ili profesoricu iz srednje škole i osvojite tablet!

INA je u ponedjeljak pokrenula četvrti natječaj NajMentor/ica u sklopu kojeg će studenti moći nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima.