TEHNOLOGIJA

Studenti FSB-a predstavljaju novi bolid

Ulaz na FSB

Bolid Formule Student FSB RT06E Vulpes je 100% električni bolid čija je šasija izrađena od kompozita ojačanog ugljičnim vlaknima te ga čini prvim projektom takve vrste u Republici Hrvatskoj. Predstavit će se 17. lipnja na FSB-u, a ulaz je slobodan.

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje protekle dvije godine studenti su neumorno radili na prvom hrvatskom električnom bolidu s kompozitnom monocoque šasijom. Predstavit će ga u ponedjeljak, 17. lipnja, u 14 sati na spomenutom fakultetu (dvorana A, južna zgrada). 

Bolid Formule Student FSB RT06E Vulpes je 100% električni bolid čija je šasija izrađena od kompozita ojačanog ugljičnim vlaknima te ga čini prvim projektom takve vrste u Republici Hrvatskoj. Ima 2 elektromotora ukupne snage 80 kw, masu približno 215 kg i prema simulacijama ubrzava od 0 do 100 ispod tri sekunde. Zato što je prvi takav projekt u Hrvatskoj, bilo je potrebno uložiti puno istraživanja, testiranja i rada kako bi se mogla izraditi monocoque šasija i električni pogon. 

Studenti koji rade na njemu otkrili su nam i što planiraju s njime u budućnosti:

– Za sljedeću godinu imamo iskustva i ideja kako poboljšati određene stvari jer smo dosta toga naučili iz vlastitih pogrešaka. Također, razvijamo novi bolid za 2020. godinu koji će sadržavati mnogo unaprjeđenja.

Budite među prvima koji će vidjeti novi bolid i posjetite predstavljanje. Ulaz je slobodan, a mjesta su ograničena. Za više informacija možete posjetiti službenu web-stranicu.

Komentari na članak

Vezani članci

Preko granica

Predstavljanje knjige

Pođite na jedinstveno književno putovanje kroz Indiju i Pakistan

Okupljene u zagrebačkom književnom klubu Booksa očekuje zanimljiv književni događaj kakav dosad nisu imali prilike vidjeti.

SoMo Borac: predrunda, naslovna

Predrunda za čitatelje portala Studentski.hr

Uoči velikog rovinjskog okršaja predstavljeni jaki SoMo Borci iz proteklih godina

Ružica Vrdoljak Ličina i Ida Pandur otkrile su kako je jedna ideja postala prestižna digitalna nagrada te kako radovi prijavljeni za SoMo Borca pune rovinjske dvorane svakog rujna od 2013. godine.

Najbolje aplikacije i stranice za učenje stranih jezika

World in the City

Učenje ruskog, turskog, kineskog ili francuskog za samo 120 kn!

Izvorni govornici ruskog, turskog, kineskog i francuskog jezika podučavat će zainteresirane na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Početak radionica planiran je 17. lipnja.

FSB zgrada

Dani FSB-a

Godinu dana do velikog jubileja Fakultet strojarstva i brodogradnje može se mnogočime pohvaliti

Rad studenata, ali i nekoliko projekata iznimno važnih za domaće gospodarstvo i znanost predstavit će se u sklopu izuzetno bogatog programa „Dana FSB-a”.

foto

Intervju s Elenom Jurković

„Shvatila sam da nikada ništa nije toliko crno da me baci u tjeskobu”

Književni prvijenac studentice Elene Jurković, zanimljivog naslova „Četiri zida”, sasvim je iskrena priča o suočavanju sa strahovima. Njeno predstavljanje očekuje nas 2. rujna.