TEHNOLOGIJA

Studenti FSB-a predstavljaju novi bolid

Ulaz na FSB

Bolid Formule Student FSB RT06E Vulpes je 100% električni bolid čija je šasija izrađena od kompozita ojačanog ugljičnim vlaknima te ga čini prvim projektom takve vrste u Republici Hrvatskoj. Predstavit će se 17. lipnja na FSB-u, a ulaz je slobodan.

Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje protekle dvije godine studenti su neumorno radili na prvom hrvatskom električnom bolidu s kompozitnom monocoque šasijom. Predstavit će ga u ponedjeljak, 17. lipnja, u 14 sati na spomenutom fakultetu (dvorana A, južna zgrada). 

Bolid Formule Student FSB RT06E Vulpes je 100% električni bolid čija je šasija izrađena od kompozita ojačanog ugljičnim vlaknima te ga čini prvim projektom takve vrste u Republici Hrvatskoj. Ima 2 elektromotora ukupne snage 80 kw, masu približno 215 kg i prema simulacijama ubrzava od 0 do 100 ispod tri sekunde. Zato što je prvi takav projekt u Hrvatskoj, bilo je potrebno uložiti puno istraživanja, testiranja i rada kako bi se mogla izraditi monocoque šasija i električni pogon. 

Studenti koji rade na njemu otkrili su nam i što planiraju s njime u budućnosti:

– Za sljedeću godinu imamo iskustva i ideja kako poboljšati određene stvari jer smo dosta toga naučili iz vlastitih pogrešaka. Također, razvijamo novi bolid za 2020. godinu koji će sadržavati mnogo unaprjeđenja.

Budite među prvima koji će vidjeti novi bolid i posjetite predstavljanje. Ulaz je slobodan, a mjesta su ograničena. Za više informacija možete posjetiti službenu web-stranicu.

Komentari na članak

Vezani članci

Danska - zastava

Studirajte u inozemstvu

Saznajte kako i vi možete studirati u Danskoj!

Ako i vas zanima mogućnost studiranja u državi čiji su stanovnici među najsretnijima na svijetu, ne propustite prezentaciju programa Study Denmark 2019. zakazanu za 5. veljače.

Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST

Info zona

Druženje ljubitelja fantastike, društvenih igara i znanstvene fantastike

U srijedu će se u Info zoni predstaviti novoosnovana Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST te će biti održano prigodno druženje.

Suđenje

Saznajte više

Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira

Ova kazna pripada u opseg Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira (NN 5/90, 30/90, 47/90) na red za izmjene je došao tek u rujnu 2012. godine.

Miroslav Zrnčević; Maraton karijera

Miroslav Zrnčević na Maratonu karijera

„Na fakultetima ljudi nisu dovoljno upućeni i potrebna im je jasnija ideja o tome što dalje”

Nakon otvorenja ovogodišnjeg Maratona karijera predavanjem na Fakultetu političkih znanosti, studente je oduševilo izlaganje Miroslava Zrnčevića, test-vozača u Rimac Automobilima. Svojom je pričom zabavio i oduševio prisutne studente te ih potaknuo na sudjelovanje u raznim studentskim projektima.

Rambo Amadeus

Predstavljanje projekta

Svaki čovjek ima inovativni kapacitet, zaključak je "CrowdStream Meetupa"

Na vlastitom uspješnom primjeru Rambo Amadeus sudionicima "CrowdStream Meetupa" pokazao je put kako inovativnošću uspjeti u prikupljanju potrebnih sredstava za realizaciju ideje.