LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Elektrijada 2014.

Studenti FER-a u obrani prvog mjesta na međunarodnom natjecanju

Na Elektrijadi 2014., koja se održava u svibnju u Siofoku (Mađarska), FER-ovci žele obraniti prošlogodišnja prva mjesta u znanju, sportu i generalnom plasmanu te tako promovirati svoj fakultet u regiji i među europskim studentima.

Na Elektrijadi 2014., koja se održava u svibnju u Siofoku (Mađarska), FER-ovci žele obraniti prošlogodišnja prva mjesta u znanju, sportu i generalnom plasmanu te tako promovirati svoj fakultet u regiji i među europskim studentima.

Na međunarodnom sveučilišnom natjecanju studenata elektrotehničkih fakulteta Elektrijada 2013., koje je prošle godine održano u Siofoku (Mađarska), studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu ostvarili su zapažene rezultate. U konkurenciji tisuću studenata s trinaest elektrotehničkih fakulteta iz regije, FER je zauzeo 1. mjesto u natjecanjima u znanju, 1. mjesto u natjecanjima u sportu, kao i 1. mjesto u generalnom plasmanu fakulteta.

Elektrijada je međunarodno sveučilišno natjecanje u znanju i sportu na kojem se već pedesetak godina natječu studenti europskih elektrotehničkih fakulteta. Svake godine na Elektrijadi sudjeluje više od tisuću studenata pa ovo natjecanje predstavlja najveći godišnji skup studenata elektrotehnike u Europi.

Svrha Elektrijade je kroz natjecanja u znanstvenim disciplinama istaknuti najbolje buduće inženjere, kroz sportska natjecanja popularizirati sveučilišni sport te potaknuti druženje i razmjenu iskustava među studentima. U svakoj disciplini FER predstavljaju najbolji studenti izabrani na temelju uspjeha na fakultetu, međunarodnim natjecanjima i kvalifikacijskim ispitima.

Na Elektrijadi 2014., koja se održava u svibnju u Siofoku (Mađarska), FER-ovci žele obraniti prošlogodišnja prva mjesta u znanju, sportu i generalnom plasmanu te tako promovirati svoj fakultet u regiji i među europskim studentima. Time bi pokazali da prošlogodišnji uspjeh nije bio slučajnost nego rezultat kvalitetnog i kontinuiranog rada i zalaganja svih studenata i djelatnika FER-a.

Uprava FER-a predvođena dekanom prof. dr. sc. Nedjeljkom Perićem zajedno s tvrtkama partnerima omogućit će natjecateljima FER-a da i ove godine sudjeluju u promicanju znanja, struke te sveučilišnog sporta.

Više informacija možete naći na web stranici Elektrijade i na službenoj Facebook stranici.

FOTO: FER