LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

Studenti FER-a i ove godine kreću u napad na odličja STEM Gamesa!

Odbor za sportska i znanstvena natjecanja najavljuje sudjelovanje studenata FER-a i na novom izdanju STEM Gamesa u Poreču.

Odbor za sportska i znanstvena natjecanja najavljuje sudjelovanje studenata FER-a i na novom izdanju STEM Gamesa u Poreču.

Fakultet elektrotehnike i računarstva ima dugu tradiciju slanja studenata na različita međunarodna natjecanja u sportu i znanju. Odbor za sportska i znanstvena natjecanja (OZSN) FER-a, sačinjen od dvadesetak FER-ovaca, još im od 2012. omogućuje odlaske na Elektrijade, a od prošle godine na STEM Games natjecanje u organizaciji fakulteta iz STEM područja iz Hrvatske i regije. Tako će oni sudjelovati i na novom izdanju u Poreču, najavljuju iz OZSN-a. 

– Iako smo navikli da studenti FER-a na Elektrijadama osvajaju prva mjesta u znanju i sportu u konkurenciji fakulteta iz regije, STEM Games kao novi koncept natjecanja bio je izazov i nepoznanica za sve sudionike. Među 13 fakulteta srodnih područja, FER-ovci su pokazali da ipak najbolje plivaju u tim vodama i na veliki ponos svog fakulteta pomeli konkurenciju. Istaknuli su se i u znanju i u sportu osvajanjem odličja u svim disciplinama. Svoju snalažljivost, znanje i timski duh pokazali su osvojivši prvo, drugo i treće mjesto inženjerske arene surađujući s kolegama s FSB-a i PMF-a Zagreb. Timovi sačinjeni samo od FER-ovaca osvojili su drugo mjesto matematičke arene te prvo mjesto tehnološke arene. – napominju iz OZSN-a.

K tome, u sportskom dijelu natjecanja opovrgnut je svaki mit o studentima FER-a kao antitalentima za sportove. Muškarci su odnijeli prva mjesta u futsalu, košarci, odbojci, odbojci na pijesku, veslanju i šahu, drugo mjesto u krosu te treće mjesto u rukometu i stolnom tenisu. Ženske članice također su upisale prvo mjesto u futsalu, rukometu i stolnom tenisu, drugo mjesto u krosu, veslanju i odbojci na pijesku te treće mjesto u košarci.

FOTO: OZSN