Blagdanska akcija humanitarnog karaktera

Studenti biotehnologije predstavljaju Kuglice dobrih želja

Kuglice dobrih želja, naslovnica

Volonteri i studenti s različitih riječkih fakulteta pomoći će vam da izradite kuglicu u koju ćete staviti svoju posebnu i jedinstvenu želju.

Riječki studenti dodat će ovogodišnjem adventu hvalevrijednu humanitarnu notu. Udruga studenata biotehnologije (UsbRi) pod pokroviteljstvom grada Rijeke organizira akciju Rijeka dobrih želja. Akcija humanitarnog karaktera sastojat će se od Kuglica dobrih želja i Lampiona dobrih želja.

Projekt Kuglice dobrih želja održat će se 1. i 2. prosinca u blagdanskoj kućici ispred pošte na Korzu. Tamo ćete od 9 sati ujutro moći kupiti praznu kuglicu po cijeni od 20 kuna. Sav prihod od prodaje kuglica donirat će se Centru za autizam. Volonteri i studenti s različitih riječkih fakulteta pomoći će vam da izradite kuglicu u koju ćete staviti svoju posebnu i jedinstvenu želju. Na kraju dana sve će kuglice završiti na božićnom drvcu u središtu grada koje će na taj način poprimiti posebni blagdanski izgled.

PHOTO: Facebook/UsbRi

Studenti biotehnologije za posjetitelje su osigurali 300 kuglica. Druga je akcija koju su pripremili puštanje lampiona, a održat će se 16. prosinca na području terminala Molo Longo. Lampioni će se za 20 kuna moći kupiti na štandu na riječkom Korzu te podignuti na terminalu. Zamolili su i građane koji posjeduju račun za neku od popularnih društvenih mreža da se uključe u širenje ove priče. Potrebno je slikati vaše kuglice i lampione te koristiti hashtag #rijekadobrihželja u opisu. 

Pridružite se studentima, uljepšajte sebi i drugima blagdansko ozračje, te ono najvažnije, pomognite potrebitima. 

Komentari na članak

Vezani članci

Božićni ukras - snjegović

Advent u studentskome domu

Humanitarci na Šari za svoje sustanare pripremaju doručak, palačinke i kuhano vino

U predbožićno vrijeme stanari Studentskog doma Dr. Ante Starčević ponovno su se ujedinili s humanitarnim ciljem. Ove godine pomažu udruzi za djecu oboljelu od malignih bolesti Jak kao Jakov.

Fotonatječaj "Grad je živ"

5. Dan povijesti umjetnosti u Rijeci

Traje fotonatječaj „Grad je živ", pokažite kako Rijeka izgleda kroz studentske oči

Traže se fotografije koje bilježe tragove svakodnevnih ljudskih aktivnosti u urbanoj sredini očima studenta, a natječaj završava 1. ožujka.

Učenje i laptop

Stipendiranje redovitih studenata

Hrvatska narodna banka dodjeljuje 8 stipendija u visini od 3000 kuna

Studenti ekonomije, informatike i matematike imaju mogućnost dobivanja stipendije Hrvatske narodne banke u sklopu natječaja koji traje do 30. rujna 2019.

Dani FSB-a

Proslava 60. obljetnice osamostaljenja

Tribina karijera i Bal strojara dio su bogatog programa Dana FSB-a

Događaj započinje izložbom „Na ramenima divova" u Galeriji FSB-a gdje će biti i službeno otvaranje manifestacije Dana fakulteta, a završava Balom strojara u hotelu Esplanada.

Scopus međunarodni simpozij

12. Međunarodni studentski filozofski simpozij

„Filozofija u svakodnevnom životu“

Udruga studenata filozofije Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu „Scopus“ poziva vas da se prijavite za sudjelovanje na 12. Međunarodnom studentskom filozofskom simpoziju.