Studentski centar Zagreb

Štrajka u SC-u će biti, ali veće će menze ipak raditi

Red u Studentskom

Iako je najavljeno da menze neće raditi, a bilo je upitno hoće li se za vrijeme štrajka moći podizati studentski ugovori, predstavnici Zbora kažu da neće biti obustavljen rad većih studentskih restorana.

Studentski zbor Sveučilšta u Zagrebu objavio je pripoćenje u kojem se referira na najavljeni štrajk djelatnika Studentskog centra. Podsjetimo se, djelatnici SC-a najavili su početak štrajka za srijedu, 16. studenog u 6:00h.

Iako je najavljeno da menze neće raditi, a bilo je upitno hoće li se za vrijeme štrajka moći podizati studentski ugovori, predstavnici Zbora kažu da je postignut kompromis te da neće biti obustavljen rad većih studentskih restorana. Cijelo priopćenje možete pročitati u nastavku.

Povodom najavljenog štrajka djelatnika Studentskog centra u Zagrebu obavještavamo javnost da se danas, 11. 11. 2016. g  održao sastanak predstavnika Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu i Uprave Studentskog centra Zagreb.

 

Na sastanku, glavni zahtjev studentskih predstavnika bio je da se studentima osigura studentska prehrana kroz nastavak kontinuiranog rada svih većih studentskih restorana Studentskog centra i nastavak rada Studentskog servisa. Na sastanku smo također dobili obećanje da neće biti obustavljen rad većih studentskih restorana Studentskog centra u Zagrebu kao ni rad Studentskog servisa, u dane najavljenog štrajka, kako studentski standard ne bi bio ugrožen.

 

Ovim putem apeliramo na sve strane uključene u pregovore za konstruktivni dijalog kako bi se što prije pronašlo kompromisno rješenje prihvatljivo za sve kako studenti, a pogotovo oni koji žive u studentskim domovima ne bi osjećali posljedice.

Komentari na članak

Vezani članci

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Heiwa_elementary_school_18.jpg

Državna matura

Zbog štrajka i nadoknade moguće su promjene termina polaganja ispita državne mature

Budući da se zbog štrajka nastavnika produžila nastavna godina, moguće su izmjene u kalendaru polaganja ispita državne mature. Više će se znati nakon javne rasprave koja traje do 15. prosinca.

Restoran Kampus

Studentska prehrana

Provjerite ljetno radno vrijeme riječkih studentskih restorana

Donosimo ljetni raspored rada studentskih restorana, bistroa, buffeta i café-barova u Rijeci.

Ugovor, potpisivanje

Studentski rad

Stigla važna obavijest iz Osijeka za studente zaposlene preko Studentskog servisa

Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku objavio je da poslodavci trebaju dostaviti studentske ugovore Studentskom servisu do 16. siječnja za rad obavljen do 31. prosinca.

Red u Studentskom

Štrajk djelatnika Studentskog centra

Menze u Studentskom centru će u utorak ipak raditi

Unatoč štrajku zaposlenika zagrebačkog Studentskog centra, radnici ne žele ići na štetu studentima.

Logo Studentskog zbora sveučilišta u Zagrebu

Predstavnici studenata nadaju se da će ministarstvo ispuniti obećanje

Promjene u Pravilniku o studentskoj prehrani od 1. prosinca

U suradnji sa studentskim udrugama, domskim odborima i svim zainteresiranim pojedincima Studentski zbor započinje razradu izmjena u pravilniku koji će tako više odgovarati studentskim potrebama, a istovremeno dovesti do povećanja i ujednačavanja kvalitete prehrane na nacionalnoj razini