LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Timebox radionica na „Maratonu karijera"

Što nam donosi ograničavanje našeg najvrjednijeg resursa?

Kako najbolje rasporediti svoje vrijeme studentima je često prava enigma. U sklopu nadolazećeg „Maratona karijera" na Fakultetu elektrotehnike i računarstva organizatori su pripremili zanimljiv sadržaj koji će studentima na zabavan i interaktivan način odgovoriti na ovo pitanje i njemu slična.

Kako najbolje rasporediti svoje vrijeme studentima je često prava enigma. U sklopu nadolazećeg „Maratona karijera" na Fakultetu elektrotehnike i računarstva organizatori su pripremili zanimljiv sadržaj koji će studentima na zabavan i interaktivan način odgovoriti na ovo pitanje i njemu slična.

Mladi studenti, koji godinama ulažu u svoje znanje i struku u kojoj će tražiti posao, često nailaze na brojna pitanja, nedoumice, dileme i strahove kada je riječ o budućnosti i zapošljavanju. Projekt Maraton karijera nastao je u udruzi Studentski informativni kutak, mjestu gdje volontiraju jednako tako znatiželjni i perspektivni studenti. Organizatori su odlučili dobiti odgovor na pitanje koji su prvi koraci prema karijeri nakon završetka fakulteta. Upravo taj odgovor najbolje će dati oni koji su i sami završili fakultet i struku oko koje studenti danas dvoje. U utorak, 10. travnja, započinje prvo takvo predavanje na Fakultetu elektrotehnike i računarstva kada će bivši FER-ovac, Tomislav Grubišić CEO tvrtke Degordian, dati savjete mladim studentima na svome predavanju. No što još očekuje posjetitelje?

Studenti maratonci u trku prema svojoj karijeri preskaču određene barijere već tijekom studija. Jedna je od takvih barijera i organizacija vremena i obveza kako bi studijski rezultati bili dobri. No pritom je potrebno iskoristiti vrijeme na način da dovoljna količina sna i društveni život ne budu ugroženi. Zahvaljujući tvrtki CROZ, partneru projekta Maraton karijera, organizatori dovode 10. travnja još jednog bivšeg FER-ovca na ovaj event. Darko Špoljarić tom će prigodom održati zanimljivu i interaktivnu radionicu za studente pod nazivom Timebox: Što nam donosi ograničavanje našeg najvrijednijeg resursa? s početkom u 16 sati. O pravilnoj i zdravoj raspodjeli vremena i prioriteta Darko će govoriti uz fokus na agilnu metodologiju, a efekt timeboxa objasniti dinamičnim sadržajem koji zahtijeva promišljanje. Studenti će tako dobiti izvrsne savjete kako svoje studentske obveze dovesti u red, zaigrati igru s voditeljem radionice, a na koncu se osvrnuti i na vlastite zabilježene rezultate.

CROZ radionica agilne metodologije; izvor: CROZ

Tvrtka CROZ, partner projekta Maraton karijera, usmjerena je uslugama u financijskom i javnom sektoru kao i drugim većim informatičkim sustavima. Spomenute se usluge odnose na različite projekte te svakojake edukacije, savjetovanja i implementacije u pojedinim segmentima. Oslanjajući se na vrhunske svjetske standarde i metodologije, članovi tvrtke uspješno provode radionice agilne metodologije kao trenutno jednog od najinteresantnijih pristupa razvoju projekta.

Sve informacije o nadolazećem događaju na FER-u možete doznati na Facebook eventu projekta, a prijaviti se možete ispunjavanjem prijavnog obrasca.

FOTO: CROZ