Studij u Italiji

Stipendije za buduće pravnike

Talijansko Sveučilište

Talijansko Sveučilište Bocconi nudi stipendije za sve studente pravnog usmjerenja koji nisu nikada studirali u toj zemlji.

Sveučilište Bocconi nudi stipendije za studentsku godinu 2016/2017 studentima prvostupnicima pravnog smjera te onima koji žele na tom sveučilištu upisati prvu godinu diplomskog studija.

Riječ je o stipendiji od 11 tisuća eura godišnje za tri godine preddiplomskog studija. Ako svake godine ispunite uvjete koje sveučilište zadaje, ostvarujete pravo na primanje stipendije za iduću akademsku godinu. Ako se student odluči na studij u trajanju od pet godina, može računati na stipendiju od 12 tisuća eura godišnje za dvije godine trajanja studija.

Jedini uvjeti koje osoba mora ispunjavati su da ne smije biti državljanin Italije ili imati prebivalište u toj zemlji niti završiti studij u Italiji. Za preddiplomski studij možete se prijaviti do 19. travnja 2016. Rokovi za prijavu za diplomski studij su 30. ožujak 2016. i 3. svibanj 2016.

Dobro je napomenuti da se stipendije na koje studenti ostvare pravo neće moći koristiti u zamjenu za neku drugu korist na Sveučilištu Bocconi. Dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Sveučilišta. 

Komentari na članak

Vezani članci

Esej

Međunarodni natječaj za kratku priču

Kratkom pričom protiv rodne nejednakosti

Voliš zagovarati jednakost spolova? Protivnik si bilo kakvog oblika nasilja? Smatraš da imaš nešto reći o ovim temama? Ovo je natječaj za tebe!

Growww INA

Iskustvo Growww pripravnice

"Growww je jedan od najboljih pripravničkih programa koji se nude u Hrvatskoj"

Razgovarali smo s Martinom Crnko, bivšom polaznicom Growww programa koja je nakon pripravništva zaposlena u Ini. Otkriva kako ju je pripravništvo uvelo u poslovni svijet.

Volontiranje

Stjecanje novih znanja

Splitska volonterska organizacija ESN u potrazi za novim članovima

Studenti se mogu priključiti kulturološkom, sport, PR, HR i drugim timovima udruge ESN Split, a prijave se zaprimaju do 15. rujna.

Radionica pletenja Kluba Zona

Radionica Kluba Zone

Besplatna izrada šalova, kapa i rukavica

– Uz osiguran materijal, sudionici i sudionice upoznat će se s vunom kao materijalom, priborom i osnovama pletenja, a ovisno o svojim preferencijama i vještinama izradit će šal, kapu, rukavice. – ističe voditeljica radionice.

Career Booster logo

Upravljanje karijerom

Projekt „Career Booster" olakšava potragu za poslom

"Career Booster" održat će se od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Sudionici će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study slučajeve.