Studij u Italiji

Stipendije za buduće pravnike

Talijansko Sveučilište

Talijansko Sveučilište Bocconi nudi stipendije za sve studente pravnog usmjerenja koji nisu nikada studirali u toj zemlji.

Sveučilište Bocconi nudi stipendije za studentsku godinu 2016/2017 studentima prvostupnicima pravnog smjera te onima koji žele na tom sveučilištu upisati prvu godinu diplomskog studija.

Riječ je o stipendiji od 11 tisuća eura godišnje za tri godine preddiplomskog studija. Ako svake godine ispunite uvjete koje sveučilište zadaje, ostvarujete pravo na primanje stipendije za iduću akademsku godinu. Ako se student odluči na studij u trajanju od pet godina, može računati na stipendiju od 12 tisuća eura godišnje za dvije godine trajanja studija.

Jedini uvjeti koje osoba mora ispunjavati su da ne smije biti državljanin Italije ili imati prebivalište u toj zemlji niti završiti studij u Italiji. Za preddiplomski studij možete se prijaviti do 19. travnja 2016. Rokovi za prijavu za diplomski studij su 30. ožujak 2016. i 3. svibanj 2016.

Dobro je napomenuti da se stipendije na koje studenti ostvare pravo neće moći koristiti u zamjenu za neku drugu korist na Sveučilištu Bocconi. Dodatne informacije možete pronaći na službenim stranicama Sveučilišta. 

Komentari na članak

Vezani članci

liana3

Liana

Aplikacija koja će mnogima olakšati studiranje u inozemstvu

Liana je mobilna aplikacija koju su razvili hrvatski developeri čiji je cilj povezati iseljenike ili pak osobe koje govore isti jezik u stranim državama, a među ciljanom skupinom nalaze se i studenti.

Kineska slova

Ekonomski fakultet Rijeka

U tijeku prijave na besplatni tečaj kineskog jezika u Rijeci

Ako ste se ikada pitali kako bi bilo govoriti jezikom jedne od najmnogoljudnijih zemalja svijeta, sada imate izvanrednu priliku učiniti upravo to! Uskoro kreće besplatan tečaj kineskog, koji će vam omogućiti upoznavanje s osnovama jezika kojim govori čak petina svjetskog stanovništva, a usput ćete naučiti nešto o bogatoj kulturi i fascinantnoj povijesti moćne kineske civilizacije.

novac_kovanice

Stotina studentskih stipendija

Natječaj za Stipendiju Grada Zagreba

Molbe za dodjelu Stipendije, koje se mogu preuzeti u prilogu natječaja objavljenog na www.zagreb.hr, dostavljaju se poštom do 21. listopada

Spektar novčanica

Što se oporezuje, a što ne?

Studenti ogorčeni jer ih se nije na vrijeme informiralo o porezu

Na Facebooku su se studenti pobunili zbog velikih poreznih kazni koje su dobili njihovi roditelji. Kako ističu, nitko ih nije na vrijeme informirao oporezuju li se primjerice stipendije ili ne te se zbog toga ovih dana masovno pišu žalbe poreznoj upravi.

„Ništa nije uzalud“

Projekt „Zid koji Govori“

INTERVJU: Studenti novinarstva čuvaju od zaborava zagrebačku uličnu umjetnost

Projekt „Zid koji Govori“ pokrenuli su zagrebački studenti novinarstva koji nastoje uličnu umjetnost približiti svakome, posebno mladima. S nama su podijelili svoje viđenje ulične umjetnosti te najljepše poruke pronađene na zagrebačkim zidovima.