LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grad Metković dodjeljuje

Stipendije studentima lošijeg imovinskog stanja

Grad Metković dodjeljuje studentske stipendije za akademsku godinu 2014./2015.

Grad Metković dodjeljuje studentske stipendije za akademsku godinu 2014./2015.

Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov je 10. studenoga na sjednici objavio Natječaj za stipendiranje studenata u akademskoj godini 2014./2015. Naime, Grad Metković će stipendirati studente iz obitelji lošijega imovinskog stanja te djecu poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja Grada Metkovića.

Pravo na stipendiju imaju državljani Republike Hrvatske koji upisani na redovni studij u Republici Hrvatskoj ili izvan nje te koji zajedno s jednim od roditelja imaju prebivalište na području Metkovića posljednjih pet godina. Isto tako, studenti ne smiju imati više od 27 godina te ne smiju primati neku drugu stipendiju. 

Osim općih uvjeta, studenti koji se natječu za stipendiju lošijeg imovinskog stanja moraju ispuniti i poseban uvjet. Naime, prihodi po članu obitelji ne smiju prelaziti tisuću kuna mjesečno. Također, studenti prve godine moraju imati prosjek 3,50 iz prethodne akademske godine, a studenti viših godina najmanje 3,00

Za studente koji dolaze iz obitelji lošijeg imovinskog stanja, osigurano je dvadeset stipendija, a za studente djecu poginulih branitelja nema određene kvote.

Prijave sa svom potrebnom dokumentacijom moraju se dostaviti na adresu Grada Metkovića do 25. studenoga. Podatke o potrebnoj dokumentaciji i ostale informacije možete pronaći na internetskoj stranici Grada Metkovića.

Prijave koje nisu potpune niti dostavljene na vrijeme neće se razmatrati. U roku od 15 dana svi će kandidati biti obaviješteni o rezultatima natječaja.

FOTO: METKOVIĆ.HR