Sveučilište Ca' Foscari u Veneciji

Stipendija za humanističke studije u gradu na vodi

Venecija, Italija

Sveučilište Ca' Foscari u Veneciji dodjeljuje stipendije u iznosu od 3 500 eura godišnje. Fakultet pohađa više od 20 000 studenata, a nudi niz smjerova kao što su humanističke znanosti, kulturni studiji, turizam i mnogi drugi.

Odsjek za humanistiku na Sveučilištu Ca' Foscari u Veneciji otvorio je natječaj za dodjelu dvije stipendije za preddiplomski ili diplomski studij u akademskoj godini 2017/2018. Rok za prijavu je 8. srpnja 2017., a iznos godišnje stipendije je 3 500 eura.

Što se tiče preddiplomskog studija, Povijest i Umjetnost smjerovi su koji se stipendiraju dok su opcije za diplomski studij šire: Talijanska filologija i literatura, Antičke civilizacije: literatura, povijest i arheologija, Povijest od srednjeg vijeka do modernog doba, Povijest i menadžment arhiviranja i bibliografskog naslijeđa (interuniverzitetski), Kulturna antropologija, Etnologija, Antropološka lingvistika (interuniverzitetski).

Ca' Foscari ima dugu tradiciju; osnovan je 1868. godine te se smatra jednom od najstarijih poslovnih škola na svijetu. Fakultet pohađa više od 20 000 studenata, a nudi niz smjerova kao što su humanističke znanosti, kulturni studiji, turizam i mnogi drugi.

Na mrežnoj stranici fakulteta Università Ca' Foscari Venezia možete saznati dodatne informacije, a sve o postupku prijave nalazi se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Australija1

Financijska podrška

Primamljive stipendije za nastavak obrazovanja na australskom sveučilištu

Ako te je oduvijek privlačila ideja studiranja na nekom drugom kontinentu, onda imamo prave vijesti za tebe. Naime, otvoren je natječaj za dodjelu stipendija koje omogućavaju studiranje u dalekoj Australiji.

društvene mreže1

Simpozij „Mediji na drukčiji način”

Stručnjaci otkrivaju kako izgleda komunikologija u praksi

Na temu komunikologije u praksi održat će se 10. simpozij pod nazivom „Mediji na drukčiji način”. Zakazan je za 3. svibnja.

Chieti Italija; izvor: https://unsplash.com/photos/XYg-YKUmg2c

Europska volonterska služba

Prilika za desetomjesečno volontiranje i učenje o umjetnosti u talijanskoj provinciji Chieti

U sklopu projekta Europske volonterske službe tri osobe u dobi od 18 do 30 godina dobit će priliku volontiranjem se uključiti u brigu o lokalnim opipljivim i neopipljivim dobrima u talijanskoj pokrajini Chieti.

Slovom za svoj zavičaj

Natječaj i dalje traje

Prijavite se za natječaj „Slovom za svoj zavičaj!“

Na natječaju mogu sudjelovati svi studenti s kratkom pričom (između dvije i tri kartice teksta) koja obuhvaća zavičajnu tematiku. Dvadeset najboljih radova bit će objavljeno u prigodnoj knjižici, a tri najbolja rada bit će nagrađena novčanim iznosima od 1000, 500 i 300 kuna.

Natječaj za kratki dramski tekst

Natječaj za kratke dramske tekstove

Najmaštovitija priča oko klupe u parku ispričat će se na kazališnim daskama

Ogranak mladih Hrvatskog društva dramskih umjetnika poziva mlade umjetnike na stvaranje priče koja će se uprizoriti iduće godine u Zagrebačkom kazalištu Gavella.