Sveučilište Ca' Foscari u Veneciji

Stipendija za humanističke studije u gradu na vodi

Venecija, Italija

Sveučilište Ca' Foscari u Veneciji dodjeljuje stipendije u iznosu od 3 500 eura godišnje. Fakultet pohađa više od 20 000 studenata, a nudi niz smjerova kao što su humanističke znanosti, kulturni studiji, turizam i mnogi drugi.

Odsjek za humanistiku na Sveučilištu Ca' Foscari u Veneciji otvorio je natječaj za dodjelu dvije stipendije za preddiplomski ili diplomski studij u akademskoj godini 2017/2018. Rok za prijavu je 8. srpnja 2017., a iznos godišnje stipendije je 3 500 eura.

Što se tiče preddiplomskog studija, Povijest i Umjetnost smjerovi su koji se stipendiraju dok su opcije za diplomski studij šire: Talijanska filologija i literatura, Antičke civilizacije: literatura, povijest i arheologija, Povijest od srednjeg vijeka do modernog doba, Povijest i menadžment arhiviranja i bibliografskog naslijeđa (interuniverzitetski), Kulturna antropologija, Etnologija, Antropološka lingvistika (interuniverzitetski).

Ca' Foscari ima dugu tradiciju; osnovan je 1868. godine te se smatra jednom od najstarijih poslovnih škola na svijetu. Fakultet pohađa više od 20 000 studenata, a nudi niz smjerova kao što su humanističke znanosti, kulturni studiji, turizam i mnogi drugi.

Na mrežnoj stranici fakulteta Università Ca' Foscari Venezia možete saznati dodatne informacije, a sve o postupku prijave nalazi se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Švicarska Konfederacija 1

Financijska podrška

Švicarska Konfederacija stipendira hrvatske studente na tri razine studija

Zainteresirani se kandidati mogu do 15. studenoga prijaviti za jednogodišnju švicarsku stipendiju, bilo da su na diplomskoj, poslijediplomskoj ili postdoktorskoj razini studija.

Sveučilište u Splitu

Natječaj za stipendije

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za dodjelu 125 stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu u ak. god. 2015/2016. Prijave traju do 15. siječnja, a dva tjedna kasnije bit će objavljeno 125 studenata koji će primati po 800 kuna mjesečno.

Izvor: Tumblr

Natječaj Stjecanje iskustva

Hrvatskim se znanstvenicima odobrava do 74 000 kn za usavršavanja

Hrvatskim znanstvenicima pružene su mogućnosti dodatnog razvitka i usavršavanja kako bi pridonijeli razvitku hrvatskog gospodarstva, znanosti i tehnologije. Ukupno će im se dodijeliti 800 000 kuna za projekte.

Pompeii

Kiša uništila arheološko nalazište

Talijanska vlada odobrila novac za sanaciju Pompeja

Vlada Italije je na prijedlog ministra kulture Darija Franceschinija odlučila investirati dva milijuna eura u fond za redovno održavanje i sanaciju Pompeja koji su stradali u naletu obilnih kiša i čestih poplava.

Glavni kolodvor: zgrada

Završen natječaj

HŽ odabrao najbolje slogane

Završen je HŽ-ov natječaj „Osmisli slogan za HŽ Putnički prijevoz i otputuj vlakom kamo želiš“. Odabrane su tri najbolje ideje redovitih studenata koje će se koristiti u budućim promotivnim akcijama.