Izum mladog inovatora Ivana Mrvoša

Steora pametne klupe našle su svoje mjesto na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu

Veterinarski fakultet Zagreb

Nakon Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, tri pametne Steora klupe mladog izumitelja Ivana Mrvoša instalirane su na Veterinarskom fakultetu. Klupe nude mogućnost USB punjenja, mobilnog interneta, kao i pristup raznim informacijama.

Kako bi studenti imali još bolji pristup internetu koji je danas neophodan, Veterinarski fakultet u Zagrebu među prvim je fakultetima gdje su instalirane tri pametne Steora klupe.

Za izum je zaslužan mladi izumitelj i inovator Ivan Mrvoš iz Solina, a onima koji ne znaju što su to Steora pametne klupe, a ne odvajaju se od svojeg smartphonea donosimo sretnu vijest. Ove pametne klupe koriste solarnu energiju i tako pružaju konkretna rješenja za rastuće urbane probleme. Praktične su između ostaloga i za fakultete jer nude razne mogućnosti poput pametnog USB punjenja, mobilnog interneta, informiranja građana i zarade putem oglašavanja.

- Cilj nam je studentima ponuditi učinkovita i moderna rješenja za njihove potrebe, a postavljanje pametnih klupa samo je jedan od koraka koji će studiranje na našem fakultetu učiniti ugodnijim - izjavio je dekan Veterinarskog fakulteta prof. dr. sc. Nenad Turk

Osim što ove klupe imaju moderan dizajn, savršeno se uklapaju u današnji tempo života u kojem mobitele gotovo ne ispuštamo iz ruku i često se nađemo pored utičnice. Sada ćete, ako uspijete uloviti mjesto, osim u hodnicima i učionicama fakulteta moći i vani bezbrižno surfati i imati pristup internetu, kao i izvor punjenja.

Vjerujemo da će se Steora pametne klupe uskoro naći i na ostalim fakultetima i tako dati primjer ostalim potencijalnim izumiteljima da pokrenu i ostvare svoje ideje.

Komentari na članak

Vezani članci

Autotrolej

Puna subvencija pokaznih karata

Riječkim studentima potvrđene subvencije za javni prijevoz

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta konačno je potvrdilo subvencije riječkim studentima za javni prijevoz. Iz KD Autotroleja javljaju da će se mjesečne pokazne karte moći kupiti do kraja sljedećeg tjedna, a onima koji su ih već kupili izvršit će se povrat novca.

foto

Natječaj za stipendije

Visoka škola Zrinski stipendira studente slabog socio-ekonomskog statusa

U tijeku je Natječaj za stipendije studenata ekonomije kojima ekonomske prilike ne dozvoljavaju nastavak obrazovanja.

Razgovor; izvor: https://unsplash.com/photos/-Xv7k95vOFA

Projekt „World in the City”

Petotjedni tečaj čak 11 stranih jezika za 120 kuna

Nemojte propustiti priliku poboljšati znanje nekog stranog jezika ili naučiti osnove novog stranog jezika tijekom pet tjedana radionica u sklopu projekta „World in the City” u Zagrebu.

MP

Nove tehnologije

Aplikacije koje će vam olakšati studentski život

Ako ste zaboravili na neki važan događaj na faksu, izgubili ste pojam o tome koliko ste puta izostali s nekog kolegija ili pak trebate pomoć pri učenju, pogledajte koje vam aplikacije preporučamo da biste si olakšali učenje i organizaciju.

Prijava za posao

Administracija

Sve što je potrebno za prvu prijavu na Zavod za zapošljavanje

Kako bismo vam pomogli u administrativnim zavrzlamama koje su vas dočekale nakon završenog fakulteta, donosimo vam upute o prijavi na Zavod za zapošljavanje.