Izum mladog inovatora Ivana Mrvoša

Steora pametne klupe našle su svoje mjesto na Veterinarskom fakultetu u Zagrebu

Veterinarski fakultet Zagreb

Nakon Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, tri pametne Steora klupe mladog izumitelja Ivana Mrvoša instalirane su na Veterinarskom fakultetu. Klupe nude mogućnost USB punjenja, mobilnog interneta, kao i pristup raznim informacijama.

Kako bi studenti imali još bolji pristup internetu koji je danas neophodan, Veterinarski fakultet u Zagrebu među prvim je fakultetima gdje su instalirane tri pametne Steora klupe.

Za izum je zaslužan mladi izumitelj i inovator Ivan Mrvoš iz Solina, a onima koji ne znaju što su to Steora pametne klupe, a ne odvajaju se od svojeg smartphonea donosimo sretnu vijest. Ove pametne klupe koriste solarnu energiju i tako pružaju konkretna rješenja za rastuće urbane probleme. Praktične su između ostaloga i za fakultete jer nude razne mogućnosti poput pametnog USB punjenja, mobilnog interneta, informiranja građana i zarade putem oglašavanja.

- Cilj nam je studentima ponuditi učinkovita i moderna rješenja za njihove potrebe, a postavljanje pametnih klupa samo je jedan od koraka koji će studiranje na našem fakultetu učiniti ugodnijim - izjavio je dekan Veterinarskog fakulteta prof. dr. sc. Nenad Turk

Osim što ove klupe imaju moderan dizajn, savršeno se uklapaju u današnji tempo života u kojem mobitele gotovo ne ispuštamo iz ruku i često se nađemo pored utičnice. Sada ćete, ako uspijete uloviti mjesto, osim u hodnicima i učionicama fakulteta moći i vani bezbrižno surfati i imati pristup internetu, kao i izvor punjenja.

Vjerujemo da će se Steora pametne klupe uskoro naći i na ostalim fakultetima i tako dati primjer ostalim potencijalnim izumiteljima da pokrenu i ostvare svoje ideje.

Komentari na članak

Vezani članci

Pula

Natjecanje studenata u odbojci

Sveučilište u Puli otvorilo prijave za proljetni turnir u odbojci

U ekipi mogu igrati studenti i studentice svih odjela i fakulteta Sveučilišta u Puli te studenti koji su diplomirali, a već su nastupali na ranijim turnirima Sveučilišta.

Grad Arad

Volonterska praksa

Priključi se organizaciji OTI i stekni vrijedno iskustvo

Želite se društveno angažirati, steći nova životna iskustva i boraviti u stranoj zemlji? Nije vam mrsko raditi i družiti se s djecom i mladima, a usto ste i kreativnog duha? Onda vam ovaj volonterski projekt pruža idealnu priliku za ostvarenje tih želja.

Stereotipi

Sebastijan Ivasović

Stereotipi i akademsko jednoumlje

Tamna mi kosa, a dlaka na tijelu ne fali. Ramena umene ko bager. Čelo jako i sjajno, a glava robusna i tvrda. Oko vrata zlato. U dvorištu mečka. Volim janjet'nu, Boga i 'Rvacku. Jesi l' me pogodio?!

Studenti

Natječaj za stipendije

Prijavite se na Natječaj Zaklade Adris

Prijave na natječaj zaprimaju se do 30. svibnja, a podnose se putem službenih obrazaca koji se mogu preuzeti na službenim stranicama Zaklade.

Sveučilište u Zadru

Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris

Besplatna mala knjižnica za studente i profesore Sveučilišta u Zadru

Ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na Novom kampusu nalazi se drvena kućica prepuna knjiga koje možete posuditi. Riječ je o projektu „Besplatna mala knjižnica“ u organizaciji Kluba studenata informacijskih znanosti Ex libris.