LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

„STEM Games” okuplja više od 1000 studenata na jednom mjestu

– Više od 1000 studenata na jednom mjestu. Svi prisutni kako bi se natjecali, stvarali i dobro proveli. Definitivno mjesto na kojem bih se volio naći kao student. – rekao je Luka Fućek.

– Više od 1000 studenata na jednom mjestu. Svi prisutni kako bi se natjecali, stvarali i dobro proveli. Definitivno mjesto na kojem bih se volio naći kao student. – rekao je Luka Fućek.

Počinju predprijave za STEM Games – međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu. Ovo događanje održava se prvi put u Europi, točnije u Poreču, od 8. do 13. svibnja 2018. Više od tisuću natjecatelja očekuju natjecanja u znanju i sportu te edukativni i zabavni program. Predprijave traju do 25. ožujka 2018, nakon čega će fakulteti do 8. travnja odabrati svoje predstavnike među prijavljenima.

Studenti se na STEM Gamesima mogu natjecati u sportu i u znanju. Natjecanje iz znanja odvijat će se u četirima STEM Arenama. Svaka Arena suočit će natjecatelje sa zadatkom iz jednog od područja STEM-a te će svaka imati podtemu povezanu s generalnom temom.

Generalna je tema natjecanja NextGen Society kojom se pred natjecatelje stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donose te načinu na koji će tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo.

U sportskom će natjecanju studenti imati priliku braniti boje svog fakulteta u jednoj od 9 sportskih disciplina (futsal, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, stolni tenis, veslanje, kros, šah). Za opuštanje od natjecateljskog dijela očekuje vas zabavni program. Kako biste se upoznali što bolje sa stanjem znanosti, inženjerstva i poduzetništva STEM zajednice, u sklopu edukativnog dijela programa očekuju vas predavanja, radionice i demonstracije projekata.

Luka Fućek, jedan od osnivača STEMI-ja, dao je svoju podršku natjecanju i pozvao studente da se prijave.

– Kako bolje podići razinu suradnje studenata ovog dijela Europe, nego upoznavanjem kolega iz srodnih područja te formiranjem interdisciplinarnih natjecateljskih timova koji su čvrsta osnova za razvoj budućih projekata? Naravno, ništa ne bi imalo smisla bez sportskih natjecanja i dobre zabave! Više od 1000 studenata na jednom mjestu. Svi prisutni kako bi se natjecali, stvarali i dobro proveli. Definitivno mjesto na kojem bih se volio naći kao student. –

Vedranu Miholić, direktoricu prodaje u CROZ-u d.o.o. i jednu od istaknutijih žena u STEM području u Hrvatskoj, oduševili su ideja i koncept STEM Gamesa.

– Iznimno me raduje događaj koji će potaknuti studente da u ugodnom okruženju zajedno bruse suradnju i nove načine razmišljanja. Vjerujem kako ćemo u godinama koje dolaze slušati o sjajnim, uspješnim pričama koje su rezultat upravo ideja nastalih na STEM Gamesima ili tvrtkama koje su nastale jer su se ljudi upoznali kroz (e)sportske aktivnosti u Poreču. –

Prijaviti se možete do 25. ožujka 2018. na službenoj web-stranici, a više o STEM Gamesima možete doznati i na Facebook stranici.

FOTO: STEM GAMES