LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi problemi u studentskome domu

FOTO i VIDEO: Ozbiljan strah za zdravlje stanara „Cvjetnog”; nadležne institucije ne reagiraju

Nesnosan se smrad širi 6. paviljonom, a studenti su zabrinuti za svoje zdravlje. Informacije su preko Domskog odbora stigle i do sanacijskog upravitelja, ali još nitko ništa nije poduzeo za sigurnost stanara.

Nesnosan se smrad širi 6. paviljonom, a studenti su zabrinuti za svoje zdravlje. Informacije su preko Domskog odbora stigle i do sanacijskog upravitelja, ali još nitko ništa nije poduzeo za sigurnost stanara.

Obnova zagrebačkih studentskih domova završila je prije nešto više od dvije godine, a kontroverze oko iste prouzrokovale su negodovanja kako kod studenata, tako i kod šire javnosti. Podsjetimo, ARPA je u siječnju ove godine pronašla nepravilnosti prilikom pregovaračkoga postupka između SC-a i Todorićeve tvrtke Projektgradnja koja je obnovu izvodila. No čak i potencijalne malverzacije te iznos od 220 milijuna koji se spominjao, a koji država treba vratiti Europskoj uniji u slučaju da iste budu i utvrđene, manji su problem u odnosu na pitanje koje se prvi put otvara. Naime, postoje ozbiljne sumnje da je stanarima 6. paviljona SD-a Cvjetno naselje ugroženo zdravlje zbog upitnih higijenskih uvjeta

Stanar, koji je odlučio ostati anoniman, opisao je redakciji novonastali problem iz kojega je očigledno da renovacija koja bi državu mogla skupo stajati nije kvalitetno provedena.

– U 6. paviljonu živim već treću godinu te sam se uselio odmah nakon obnove. Na samom početku useljenja sam primijetio neugodne mirise (smrad) pri samom ulazu u paviljon, no nisam previše obraćao pozornost dok u jednom trenutku taj neugodan miris nije postao intenzivniji. Odlučio sam pogledati odakle taj smrad dolazi, te sam imao i što vidjeti. Naime, u podrumu šestog paviljona iz nepoznatih razloga niz zidove se slijeva voda i ostaje u podrumu. Nekad su bili pokušaji izbacivanja vode ili nešto slično, no uglavnom se sve svodi na bacanje klora ili sličnih kemikalija. Žbuka na zidovima je sva ispucala od vlage te je u zadnjih par tjedana smrad postao još gori. –

Ovaj nam je student otkrio kako je kontaktirao Domski odbor, a on je pak obavijestio upravu i sanacijskog upravitelja SC-a Mirka Bošnjaka. Međutim, prema njegovim riječima, nadležni su se oglušili na njihove zahtjeve o sanaciji.

Student sada živi u strahu za svoje zdravlje i za zdravlje svojih sustanara. Čak i da ono nije doista ugroženo, kakvu im poruku institucije odašilju?

– Strah me prvenstveno za zdravlje sebe samog, kao i za zdravlje ostalih stanara te mislim da je krajnje vrijeme da se poduzmu nekakvi koraci u rješavanju problema. –