Tjedan otvorenog obrazovanja

SRCE „webinarom” otvara pitanje zloupotrebe obrazovanja na primjeru plagiranja

Učenje

SRCE organizira „webinar” kojem je svrha promoviranje otvorenog obrazovanja i ukazivanje na važnost očuvanja akademske časti. Održat će se u petak, 9. ožujka, s početkom u 13 sati.

Ovaj se tjedan, odnosno period od 5. do 9. ožujka, naziva još i Tjednom otvorenog obrazovanja. U svijetu ga se svake godine obilježava različitim otvorenim radionicama, tribinama i edukativnim predavanjima. Za naše je obilježavanje i ove godine zaslužan Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu koji organizira webinar pod naslovom How to promote academic integrity in online education? (Kako promovirati akademsku čestitost u online obrazovanju?). 

Svrha webinara jest isticanje otvorenog obrazovanja i samog pristupa obrazovanju. Također, u sklopu gostujućih predavanja različitih svjetskih i europskih stručnjaka obradit će se pitanje zloupotrebe takve vrste obrazovanja na primjeru plagiranja, ali i pitanje važnosti očuvanja akademskog dostojanstva kao najvažnijeg čimbenika u stjecanju kvalitetnog fakultetskog obrazovanja.

Webinar će započeti u petak, 9. ožujka, u 13 sati, a program će se odvijati na engleskom jeziku na sustavu za webinare. Više informacija možete dobiti na službenoj stranici, a ako vas zanima neki od svjetskih programa, posjetite poveznicu.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Dio volontera EFOS-a, FOTO: Krešimir Strahonja

Volonterski centar Osijek

EFOS dobio nagradu za doprinos razvoju volontiranja u obrazovanju

Volonteri Ekonomskog fakulteta ističu kako su volontiranje prepoznali kao vlastitu društveno odgovornu ulogu kroz koju mogu razvijati praktične sposobnosti i vještine za vrijeme studiranja te se osnaživati za nove prilike za zapošljavanje.

LEAP Summit

LEAP Summit

Preko 1000 mladih entuzijasta pokreće promjene u Zagrebu

Učinite važan korak za svoju budućnost. Sudjelujte na projektu LEAP Summit i spremno uđite u svijet poduzetništva.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Studentsko natjecanje

Koji je okus tvoje ideje za hrvatsko izdanje Ecotrophelie?

Ecotrophelia Hrvatska potiče studentsku inovativnost i kreativnost, a najbolje vodi na međunarodno natjecanje u London. Prijavite se, stoga, do 28. travnja i predstavite svoje genijalne ideje.

Promocija studenata

Akademska godina 2016/2017.

Raspisan natječaj Grada Zagreba za dodjelu stipendija studentima s invaliditetom

Rok za podnošenje molbi na natječaj je 24. studeni 2016. godine, uključujući i taj datum.

Star Film Fest pripremio poslasticu za sve ljubitelje fotografije i filma

Prijave za radionice

Star Film Fest pripremio poslasticu za sve ljubitelje fotografije i filma

U skolopu sisačkog Star Film Festa održat će se videoradionica i radionica o snimanju iz zraka. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 22. kolovoza.