Jednodnevne edukacije

SRCE organizira besplatne radionice korištenja multimedijskih alata

znanja

SRCE organizira besplatne radionice iz različitih područja za studente i druge članove akademske zajednice. U pet školskih sati polaznici će naučiti osnove korištenja programa poput Worda, Excela, PowerPointa i drugih koje će im poslužiti pri izradi seminarskih radova i izvršavanju mnogih fakultetskih zadataka.

Tijekom svake akademske godine studenti se susreću s različitim seminarskim radovima, prezentacijama, esejima i drugim projektima. U većini slučajeva profesori očekuju gotov proizvod bez davanja potrebnih uputa za pravilnu izradu. Kako bi se studentima olakšala izrada takvih radova, SRCE organizira besplatne jednodnevne radionice iz raznih područja. Radionice su u trajanju od pet školskih sati, a njihov je cilj naučiti polaznike kako koristiti najčešće korištene uredske i multimedijske alate.

Zainteresirani se mogu prijaviti putem sustava za prijavu na tečajeve, pomoću svojeg korisničkog računa u sustavu AAI@EduHr. Iako su edukacije u prvom redu namijenjene studentima, prijaviti se mogu i drugi članovi akademske zajednice. 

Exceliranje ili kako izraditi tablice, grafikone i formule održat će se 23. listopada, 6. te 27. studenog. Sudionici će naučiti izrađivati tablice i grafikone te rabiti formule i funkcije.

Radionica PowerPointiranje ili kako izraditi moćne prezentacije, koja će se održati 24. listopada te 30. studenog, pomoći će pri izradi kvalitetnih i profesionalnih prezentacija. 

Shotcut ili montaža video sadržaja na jednostavan način provest će se 30. listopada i 28. studenog. Pokazat će studentima kako stvarati i obrađivati video sadržaje u besplatnom programu Shotcut. 

Radionica GIMP ili kako besplatno fotošopirati slike održat će se 31. listopada i 23. studenog. Sudionike će educirati o obradi i prilagodbi slika te o drugim vrstama grafika za seminarski, diplomski ili neki drugi rad. 

Radionica Audacity ili kako snimiti i obraditi zvuk u vlastitoj produkciji održava se 8. studenog. Studenti će naučiti kako koristiti osnovne alate programa Audacity te kako obraditi zvučne zapise i izvesti ih u različitim formatima.

Inkscape ili vektorska grafika za svakoga održat će se 15. studenog. Polaznici će naučiti izraditi osnovne grafičke objekte i koristiti alate za prostoručno crtanje programa Inkscape. 

Wordionica ili kako oblikovati seminarski rad radionica je koja će se odviti 16. studenog i pokazat će sudionicima kako koristiti napredne tehnike za izradu i oblikovanje dokumenata, s naglaskom na seminarske radove. 

Online prijave vrše se na poveznici, a dodatne informacije nalaze se na službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Besplatne radionice pisanja

U organizaciji UDS Libertas i Udruge Zamisli

Sudjelujte u besplatnim radionicama pisanja

Udruga studenata Dubrovnika Libertas i Udruga Zamisli organiziraju besplatne radionice pisanja. Sve zainteresirane koji žele naučiti kako izraditi projektni prijedlog pozivaju da se prijave do 18. travnja.

Postavljen automatski vanjski defibrilator na Gornjem gradu

Prevencija srčane smrti

Postavljen automatski vanjski defibrilator na Gornjem gradu

– Postavljanje AVD uređaja u predvorje Gradske skupštine je odlična vijest za sve naše sugrađane. Naime, ovaj uređaj podiže razinu sigurnosti svih građana koji se nalaze na Gornjem gradu, s činjenicom da su naši djelatnici prošli edukaciju. – ističe dr. sc. Andrija Mikulić.

Društvene mreže

Srce DEI 2019

Otvara se pitanje novih alata i tehnologije u obrazovanju

– U okviru Centra za e-učenje u Srcu svakodnevno radimo s nastavnicima i pomažemo im da steknu znanja o tehnologijama e-učenja, kako implementirati te tehnologije u nastavu te kako poboljšati njihove digitalne kompetencije. Time smo se vodili i prilikom izbora tema za interaktivne rasprave: Digitalne kompetencije potrebne visokoškolskim nastavnicima i Vrednovanje e-kolegija. – poručuju iz Srca. 

Mickey Mouse, prezentacijske vještine, reflektor, javni govor

Od powerpointa do bilo kojeg javnog govora

Osam savjeta za odličnu prezentaciju

Donosimo osam provjerenih savjeta koji će svako tvoje izlaganje učiniti boljim. Jednostavni načini kako utjecati na svoje prezentacijske vještine.

https://pixabay.com/photos/people-girls-women-students-2557399/

Srce

Oblikovanje seminarskog rada, fotošopiranje i rad sa zvukom uče se na besplatnim radionicama

U Sveučilišnom računskom centru Srce u siječnju se održavaju besplatne radionice dostupne studentima i drugim polaznicima iz akademskih zajednica.