Obrazovanje mladih novinara

Dogovorena suradnja HRT-a i Hrvatskih studija

Hrvatski studiji

Za početak suradnje, studentima komunikologije HRT je svojom donacijom pomogao u opremanju radijskog i televizijskog studija kako bi stekli kvalitetno praktično znanje.

Potpisan je sporazum o suradnji Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu kojim je dogovorena suradnja u organizaciji izvođenja dijela prakse i različitih studijskih programa za studente.

– Raduje me početak suradnje s Hrvatskim studijima jer je zadaća javnoga medijskog servisa, među ostalim, educirati javnost i poticati razvoj mladih. Ovim sporazumom stvaramo okvir i za neke nove mogućnosti suradnje, posebice za potrebe nastave i obrazovanja mladih novinara. Vjerujemo da ovime započinje naše dugo i uspješno partnerstvo te s nestrpljenjem očekujemo zajedničke projekte i aktivnosti. – izjavio je v. d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Početkom svake studijske godine, Hrvatski studiji i HRT zajedno će dogovoriti i uskladiti termine obavljanja stručne prakse, uz broj studenata koje HRT može primiti u toj studentskoj godini. Za početak suradnje, studentima komunikologije HRT je svojom donacijom pomogao u opremanju radijskog i televizijskog studija. Magnetoskopi, mikrofoni, slušalice, tonsko mješalo, CD-uređaj, zasloni, pojačala i zvučnici pomoći će studentima da u sklopu fakulteta steknu praktično znanje.

– Na ovaj će način obje ustanove ostvariti uzajamnu korist. Nećemo pogriješiti ako istaknemo kako Hrvatska radiotelevizija dobiva mlade, kreativne ljude, spremne aktivno sudjelovati u radu i stjecati nova znanja te se na taj način i na najboljem mjestu pripremati za buduću karijeru. Hrvatski studiji, pak, jasno pokazuju kako je u središtu našega nastavnog procesa student, koji mora tijekom studija steći dovoljno praktičnih znanja da mu radna okolina, jednom kada diplomira, ne bude nepoznanicom, nego okolinom koju u neku ruku poznaje i čijih je radnih procesa svjestan.– istaknuo je voditelj Hrvatskih studija prof. dr. sc. Josip Talanga.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zagrebu

Potpisivanje Sporazuma

Sveučilište u Zagrebu počinje surađivati sa Sveučilištem u Buenos Airesu

Potpisan je Sporazum o akademskoj suradnji između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Buenos Airesu, s ciljem poticanja suradnje u prirodoslovnom, medicinskom i biokemijskom području, agronomiji, veterini i jezikoslovlju.

Komunikološka škola - druženje s prošlim generacijama

Komunikološka škola Matice Hrvatske

Otvoren drugi krug natječaja za Komunikološku školu

Ovogodišnji program trajat će od 16. do 20. listopada, a tema kojom će se baviti je cyberbullying.

Hrvatski studiji

Informiranje o reakreditacijskom postupku

Sastanak predstavnika uprave HS-a sa studentima

Sastanak predstavnika uprave HS-a i predstavnika uprave zagrebačkog Sveučilišta sa studentima održat će se 20. studenog u 18 sati, a govorit će se o postupku reakreditacije studijskih programa Sveučilišnog odjela.

unizg borongaj

ZUK Borongaj

Otklonjena prepreka u izgradnji kampusa Borongaj: Milanović i Bjeliš potpisali ugovor

Potpisan je Ugovor o darovanju nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske za Sveučilište u Zagrebu. Svrha Ugovora je izgradnja Znanstveno-učilišnog kompleksa Borongaj.

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

„Umjetna inteligencija, roboti i mediji“ tema su 11. Dubrovačkih medijskih dana

Međunarodna znanstvena konferencija Dubrovački medijski dani održat će se 30. i 31. listopada u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.