Obrazovanje mladih novinara

Dogovorena suradnja HRT-a i Hrvatskih studija

Hrvatski studiji

Za početak suradnje, studentima komunikologije HRT je svojom donacijom pomogao u opremanju radijskog i televizijskog studija kako bi stekli kvalitetno praktično znanje.

Potpisan je sporazum o suradnji Hrvatske radiotelevizije i Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu kojim je dogovorena suradnja u organizaciji izvođenja dijela prakse i različitih studijskih programa za studente.

– Raduje me početak suradnje s Hrvatskim studijima jer je zadaća javnoga medijskog servisa, među ostalim, educirati javnost i poticati razvoj mladih. Ovim sporazumom stvaramo okvir i za neke nove mogućnosti suradnje, posebice za potrebe nastave i obrazovanja mladih novinara. Vjerujemo da ovime započinje naše dugo i uspješno partnerstvo te s nestrpljenjem očekujemo zajedničke projekte i aktivnosti. – izjavio je v. d. glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić.

Početkom svake studijske godine, Hrvatski studiji i HRT zajedno će dogovoriti i uskladiti termine obavljanja stručne prakse, uz broj studenata koje HRT može primiti u toj studentskoj godini. Za početak suradnje, studentima komunikologije HRT je svojom donacijom pomogao u opremanju radijskog i televizijskog studija. Magnetoskopi, mikrofoni, slušalice, tonsko mješalo, CD-uređaj, zasloni, pojačala i zvučnici pomoći će studentima da u sklopu fakulteta steknu praktično znanje.

– Na ovaj će način obje ustanove ostvariti uzajamnu korist. Nećemo pogriješiti ako istaknemo kako Hrvatska radiotelevizija dobiva mlade, kreativne ljude, spremne aktivno sudjelovati u radu i stjecati nova znanja te se na taj način i na najboljem mjestu pripremati za buduću karijeru. Hrvatski studiji, pak, jasno pokazuju kako je u središtu našega nastavnog procesa student, koji mora tijekom studija steći dovoljno praktičnih znanja da mu radna okolina, jednom kada diplomira, ne bude nepoznanicom, nego okolinom koju u neku ruku poznaje i čijih je radnih procesa svjestan.– istaknuo je voditelj Hrvatskih studija prof. dr. sc. Josip Talanga.

Komentari na članak

Vezani članci

Logo Unidu radio

Razgovarali smo s ekipom koja slavi 8. rođendan UNIDU radija

INTERVJU: „UNIDU radio je puno više od samo studentskog medija koji služi studentima za praksu. Tu se radi, ali se sklapaju i prijateljstva!“

Dubrovački studentski UNIDU radio slavi 8. rođendan. Tom prilikom razgovarali smo s izvršnim urednikom Alenom Rokijem, a svoje misli podijelili su i „radio-aktivni“ studenti Mislav Ćimić, Marijana Matulović i Robert Žarak.

UNIDU i lokrum Naslovna

Znanstveno-razvojna suradnja

Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Dubrovniku i Javne ustanove rezervat Lokrum

Rektorica Vrtiprah istaknula je da joj je iznimno drago što se suradnja Sveučilišta i rezervata Lokrum, koja postoji već dugi niz godina, proširuje i što se uključuje više sastavnica Sveučilišta te da je dobro što studenti dobivaju mogućnost stručne prakse na Lokrumu.

Dan Hrvatskih studija 2013

Najmlađa sastavnica Sveučilišta u Zagrebu proslavila svoj dan

Hrvatski studiji obilježili 21. godinu postojanja

15. studenoga u dvorani Zagreb na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj obilježen je Dan Hrvatskih studija. Ta je prilika iskorištena u svrhu podnošenja godišnjeg izvještaja za akademsku godinu 2012./2013. te za dodjelu priznanja najboljim studentima.

"Izmi" u hrvatskom jeziku

Društvo studenata kroatologije „Cassius“

Znanstveni kolokvij o „izmima“ u hrvatskom jeziku na Hrvatskim studijima

Društvo studenata kroatologije „Cassius“ poziva sve zainteresirane da posjete kolokvij i bolje se upoznaju s brojnim „izmima“, o kojima će pričati stručnjaci iz područja jezika, povijesti i kulture, ali i bivše studentice Hrvatskih studija.

Hrvatski studiji

Skup na Borongaju

Jubilarni „Dies historiae” posvećen izazovima hrvatske historiografije

U prostorijama Hrvatskih studija 6. prosinca će se održati petnaesti po redu skup „Dies historiae”, na temu mogućnosti i izazova hrvatske historiografije.