LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Splitski sveučilišni Kampus

Splitski studenti dobili studentski kafić imena „Tinel”

Nakon SCSTORE-a, na Kampusu Sveučilišta u Splitu otvorilo se i novo okupljalište za mlade.

Nakon SCSTORE-a, na Kampusu Sveučilišta u Splitu otvorilo se i novo okupljalište za mlade.

Splitski je sveučilišni Kampus nakon otvorenja SCSTORE-a, otvorio vrata i novog studentskog kafića Tinel. Najavljene su pristupačne cijene, a moći će se popiti piće ili pojesti kolač. 

Ravnateljica Studentskog centra u Splitu Gordana Raos, nada se da će zbog manjka restorana u sklopu kampusa, kafić poslužiti kao mjesto na kojem će se studenti moći okrijepiti, ali i družiti.

Nadalje je izjavila:

− Važno je naglasiti da je ovaj studentski kafić otvoren sa sredstvima Studentskog centra, bez proračunskih sredstava. Trebamo ga još malo urediti, ali eto, kako sutra imamo sastanak sa zajednicom studentskih centara na kojem smo mi domaćini, odlučili smo ubrzati cijelu priču pa otvorenje proslaviti s našim dragim prijateljima.

Na otvorenju su nastupali Noa, Miro Alduk te Petra Tyler, kao i dekani splitskih fakulteta, ravnatelji svih Studentskih centara u Hrvatskoj, Božo Zadro u ime Udruge veterana 4. gardijske brigade, Ivo Vranješ i Ivica Glavota u ime Udruge specijalne policije BATT – Split.

Osim navedenih, sudjelovala je i pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i športa Ružica Beljo-Lučić, koja je pohvalila Studenski centar u Splitu jer brine za svoje studente, odnosno uljepšava im život unutar Kampusa. Nada se da će se u skoro vrijeme studentima moći priuštiti i otvorenje restorana.

Rektor Sveučilišta smatra da je SC u Splitu pokazao svima da se uz malo novaca i bez podrške Ministarstva može studentima pružiti više, no nastavio je:

− Za restoran nam je potrebno nešto više od 25 milijuna kuna, ali nadam se da ćemo uz pomoć Ministarstva i nekih udruženja uspjeti naći rješenje da se realizira i ta priča.

Interijer je posebno hvaljen od strane posjetitelja, a za njega je zaslužan arhitektonski tim Neno Kezić, Nora Roje i Emil Šverko. No, Kezić je skromno rekao kako je njihova intervencija bila minimalna jer je prostor i ovako bio kvalitetan.

FOTO: MAKSIM BAŠIĆ