Poduzetnički spektar

Split slavi inovativnost manifestacijom "Global Entrepreneurship Week"

Riva- izdaleka

Studentski poduzetnički inkubator, Ekonomski fakultet i Klub mladi Split organizatori su ovogodišjeg GEW-a u Splitu. Program će okupiti brojne uspješne ljude iz poslovnog svijeta.

Od 14. do 20. studenoga 2016. se u preko 160 zemalja diljem svijeta održava Global Entrepreneurship Week.  Riječ je o manifestaciji koja se održava jednom godišnje, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startupove i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice.

Ove će se godine GEW održati u Splitu, i to zahvaljujući Studentskom poduzetničkom inkubatoru, Ekonomskom fakultetu u Splitu i Klubu mladih Split kao glavnim organizatorima, a uz Startup.hr i Udrugu programera informacijske tehnologije (UPIT) kao partnere. Suradnici na ovom projektu su udruga 3P Split, Middlesex University London, Amosfera Coworking i Studio Apartmani Nina.

Događaj potiče sudionike da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori. Upoznaje ih i povezuje s potencijalnim suradnicima, mentorima i investitorima. Također im otvara i nove mogućnosti i prilike. Dakle, GEW je više od kampanje podizanja svijesti o poduzetništvu; to je platforma za povezivanje i suradnju – uključivanjem svih igrača duž poduzetničkoga spektra u jačanju ekosistema diljem svijeta.

Splitski će se GEW održavati u prostorijama Ekonomskoga fakulteta u Splitu i Kluba mladih Split. Sastojat će se od edukativnih predavanja, radionica, panel diskusija, networking događaja i 24-satnoga hackathon natjecanja pod nazivom Gewathon. Ono će održati domaći i inozemni stručnjaci.

Navedeni program će okupiti brojne uspješne ljude iz poslovnoga svijeta. Antonio Perić (Locastic), Ivan Burazin (Codeanywhere), Jerko Trogrlić (Vajt), Robert Bilić (Croativno), Tomislav Mamić (InClude), Paul Bradbury (Total Croatia News) i Andrey Shtylenko (Studio Antar) samo su neki od njih.

Prijave za sudjelovanje u predavanjima i radionicama primaju se na poveznici, a prijave za natjecanje u programiranju pošaljite na drugu poveznicu do 16. studenoga.

Komentari na članak

Vezani članci

lda UDRUGA

Regrutacija članova

Udruga za razvoj liderstva traži nove studente aktiviste

Ako želite primijeniti naučeno znanje u praksi, steći različite kompetencije, raditi s mladim i ambicioznim ljudima, postoji natječaj kao stvoren za vas. Prijave traju još danas do kraja dana.

Beatbox

Događanja u CINAZ-u

Radionica za one koje žele proizvoditi zvukove laveža, sirena i megafona

Ovog će se četvrtka u udruzi CINAZ održati Beatbox radionica. Prijave zainteresiranih mladih zaprimaju se do srijede u 18 sati.

ADU

Kulturne politike

Bivša rumunjska ministrica Corine Șuteu progovara o kulturnoj administraciji

Pred međunarodnu konfernciju posvećenu kulturnim politikama, Corina Șuteu analizirat će ulogu ministarstava kulture u regiji u odnosu na suvremenu kulturnu dinamiku. Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu.

Nikola Tesla

Natječaj namijenjen pojedincima i organizacijama

Još nekoliko dana traju prijave za nagradu Nikole Tesle

Pokažite svoje znanje iz fizike, opće znanje o Nikoli Tesli te ostalim projektima iz područja proširenog Teslinog djelovanja i osvojite vrijedne nagrade.

Fotografijaaaa

Akcija za Centar Juraj Bonači

Mladi donirali fotografije za humanitarnu izložbu povodom Međunarodnog dana mladih

U Klubu mladih Split 13. kolovoza otvorit će se prodajna izložba mladih članica Fotokluba Split, nakon čega slijedi aukcija 41 fotografije.