Poduzetnički spektar

Split slavi inovativnost manifestacijom "Global Entrepreneurship Week"

Riva- izdaleka

Studentski poduzetnički inkubator, Ekonomski fakultet i Klub mladi Split organizatori su ovogodišjeg GEW-a u Splitu. Program će okupiti brojne uspješne ljude iz poslovnog svijeta.

Od 14. do 20. studenoga 2016. se u preko 160 zemalja diljem svijeta održava Global Entrepreneurship Week.  Riječ je o manifestaciji koja se održava jednom godišnje, a služi proslavi poduzetništva, inovativnosti i kreatora posla koji pokreću startupove i provode ideje u stvarnost, potiču ekonomski rast i šire blagostanje svoje zajednice.

Ove će se godine GEW održati u Splitu, i to zahvaljujući Studentskom poduzetničkom inkubatoru, Ekonomskom fakultetu u Splitu i Klubu mladih Split kao glavnim organizatorima, a uz Startup.hr i Udrugu programera informacijske tehnologije (UPIT) kao partnere. Suradnici na ovom projektu su udruga 3P Split, Middlesex University London, Amosfera Coworking i Studio Apartmani Nina.

Događaj potiče sudionike da istraže svoje potencijale kao poduzetnici i inovatori. Upoznaje ih i povezuje s potencijalnim suradnicima, mentorima i investitorima. Također im otvara i nove mogućnosti i prilike. Dakle, GEW je više od kampanje podizanja svijesti o poduzetništvu; to je platforma za povezivanje i suradnju – uključivanjem svih igrača duž poduzetničkoga spektra u jačanju ekosistema diljem svijeta.

Splitski će se GEW održavati u prostorijama Ekonomskoga fakulteta u Splitu i Kluba mladih Split. Sastojat će se od edukativnih predavanja, radionica, panel diskusija, networking događaja i 24-satnoga hackathon natjecanja pod nazivom Gewathon. Ono će održati domaći i inozemni stručnjaci.

Navedeni program će okupiti brojne uspješne ljude iz poslovnoga svijeta. Antonio Perić (Locastic), Ivan Burazin (Codeanywhere), Jerko Trogrlić (Vajt), Robert Bilić (Croativno), Tomislav Mamić (InClude), Paul Bradbury (Total Croatia News) i Andrey Shtylenko (Studio Antar) samo su neki od njih.

Prijave za sudjelovanje u predavanjima i radionicama primaju se na poveznici, a prijave za natjecanje u programiranju pošaljite na drugu poveznicu do 16. studenoga.

Komentari na članak

Vezani članci

Enter The Callenge

Radijski reality show

Enter The Challenge: 24 sata bez novca i mobitela za 10 tisuća kuna

Do 19. rujna na radijski se reality show mogu prijaviti svi željni avanture. Zadatak im je u 24 sata bez novca i mobitela otići što dalje od redakcije radija.

Sinj

Klapsko pjevanje

Studentska klapa Cetina traži muške glasove

Novoosnovana studentska muška klapa traži pjevače, njegovatelje autohtonog glazbenog izričaja. Prijave traju do 13. travnja.

Unizg

Projekt Hrvatske školske zaklade

Započele prijave za CSF stipendije

Dodjeljuju se stipendije svim budućim studentima koji će studirati na sveučilištima u Hrvatskoj i BiH.

Sankt Petersburg, Rusija

Klub mladih KLOOZ

Besplatni tečaj ruskog jezika za početnike

Do 19. siječnja traju prijave za besplatni petotjedni tečaj ruskog jezika za početnike koji će se provoditi u sklopu programa Klub mladih KLOOZ ponedjeljcima od 22. siječnja.

Erasmus+

Najbolja priča

Erasmus+ nagrađuje polaznike svojih programa vaučerima za putovanje

Pravo na prijavu imaju studenti koji su išli na razmjenu, stručnu praksu, volontirali, imali sportski trening, odnosno bilo koju aktivnost vezanu za Erasmus+ program u zadnjih 30 godina.