LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Splitski studenti odabrali naziv

Splićani odabrali ime novog studentskog doma: dr. Franjo Tuđman

Prošlog tjedna na Kampusu u Splitu postavljena je tabla s nazivom Studentski dom „dr. Franjo Tuđman“.

Prošlog tjedna na Kampusu u Splitu postavljena je tabla s nazivom Studentski dom „dr. Franjo Tuđman“.

Novi studentski dom u Splitu, otvoren tijekom prošle akademske godine, nosi naziv „dr. Franjo Tuđman“. Tako su odlučili splitski studenti koji su glasali putem Facebook stranice.

Prošlog tjedna na Kampusu u Splitu postavljena je tabla s nazivom novog doma u kojem živi 600-tinjak studenata.

Gordana Raos, ravnateljica Studentskog Centra, objasnila je kako je na Facebook-u provedena anketa u kojoj su mogli sudjelovati svi studenti kako bi odabrali ime novog doma. Upravno vijeće je zatim razmotrilo rezultate i odobrilo prijedlog koji je imao najviše glasova. Ravnateljica je dodala kako će dom s ponosom nositi ime prvog hrvatskog predsjednika koji je ujedno bio i profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Na stranicama Studentskog doma stoji kako je u anketi sudjelovalo 886 studenata, od koji je čak 547 glasalo za ime ''dr. Franjo Tuđman''. Nadalje, provedena je i anketa među stanarima doma, a više od pola stanara je pristalo da objekt nosi ime prvog predsjednika.

Izborom imena najsretniji su članovi Udruge studenata Imotske krajine (ISUK) na čelu s predsjednikom Ljubomirom Milasom, kao i predstavnici Udruge „ST-student“. Sreću nije krio ni bivši studentski aktivist Marijan Bašić koji je danas zaposlenik SC-a.

Prijedlog je već ranije odobrila obitelj Tuđman, a udovica predsjednika, Ankica Tuđman, pismenim se putem zahvalila na odluci.

Ostali prijedlozi su bili: Marko Marulić, Blago Zadro, Ante Gotovina, ili, najjednostavnije, Kampus, a valja napomenuti da je nekoliko studenata glasalo i za ime Mišo Kovač.