"Build Your Future"

Slijedite strasti i talente – poručio je Abrus na Poduzetničkom laboratoriju

Slijedite strasti i talente – poručio je Abrus na Poduzetničkom laboratoriju 2

U sklopu projekta "Build your future" održan je još jedan Poduzetnički laboratorij. Uspješni gost predavač potaknuo je mlade na razvijanje poduzetničkih projekata.

U prostoru BIZkoshnice Coworkinga održan je drugi Poduzetnički laboratorij na kojemu je gostovao Luka Abrus, direktor i suvlasnik tvrtki Pet minuta i ShoutEm. Cilj je projekta stvaranje poduzetičke inspiracije pozitivnim i negativnim iskustvima gostiju, stjecanje novih znanja i vještina, povezivanje sudionika i poticanje suradnje. Ovim se događajem sudionicima projekta Build Your Future, kao i široj publici, predstavlja uspješan poduzetnik.

Poduzetnički laboratorij bio je izuzetno dobro posjećen, okupio je mnogo studenata u potrazi za inspirativnom poduzetničkom pričom. Stigao je velik broj različitih profesionalaca koji se konstantno educiraju, a zanima ih razvoj mobilnih aplikacija i općenito metodologija rada jedne velike agencije.

Luka Abrus pričao je i o svojim počecima, zaluđenošću informatikom i programiranjem, korporativnom iskustvu u Microsoftu te razlozima zbog kojih se odlučio na vlastiti biznis. Upozorio je mlade da je izuzetno bitno steći određeno radno iskustvo prije pokretanja vlastitog startupa jer se na taj način izbjegnu česte neminovne početničke pogreške i veća je vjerojatnost da će uspjeti.

Također je naglasio kako je bitno okružiti se kvalitetnim timom i partnerima, a zanimljivo je da je ključan kriterij odabira zaposlenika u Pet minuta da kandidat osim fakultetskog obrazovanja ima i izvanfakultetske interese i iskustva. Ponajprije se traži osobnost i slijeđenje vlastitih strasti i talenata. Luka je pohvalio i brojna startup natjecanja, koja vidi kao idealnu priliku za mlade da pitchaju svoje projekte, a na taj način i uče, testiraju i usavršavaju vlastite ideje.

Njegova tvrtka Pet minuta bavi se razvojem mobilnih aplikacija i rješenja za sve mobilne platforme, dok je ShoutEm platforma za izradu aplikacija. Obje imaju sjedište u Hrvatskoj i ured u New Yorku, a 95 posto svojih prihoda ostvaruju na američkom tržištu sa zaista impresivnom listom referenci.

Poduzetnički laboratorij #3 održat će se u lipnju. Novosti o novom gostu poduzetniku saznajte uskoro na internetskoj stranici BIZkoshnice.

 

Foto: Goran KovaZg Kovačević

 

Komentari na članak

Vezani članci

Learn earn

Prijavi se i ti!

Stjecanje iskustva u poznatim hrvatskim kompanijama

Kompanije pomažu studentima da se upoznaju s radom, da primijene teoriju koju su stekli višegodišnjim studiranjem te da steknu potrebne vještine i iskustva koja će im pomoći u daljnjem životu.

Studentski.hr

Stekni iskustvo!

Studentski.hr traži pojačanje: GRAMMAR NAZI WANTED!

Oduvijek ste htjeli biti dio našeg super kul portala, ali niste znali kako se priključiti? Sada imate priliku (života)!

EP

Steknite vrijedno radno iskustvo

Prijavite se na stažiranje u Europskom parlamentu

Upoznajte se s radom Europske unije i Europskog parlamenta, proširite već stečena znanja i vještine te steknite vrijedno radno iskustvo.

BYF

Krenuo Erasmus+ program poduzetništva za mlade

Edukacija ''Build Your Future'' okupila 20-ak studenata u Zagrebu

Modul obuhvaća razne vježbe (grupne i pojedinačne), komunikaciju i rješavanje problema, ali se našlo vremena i za druženje uz kavu, home made čaj od đumbira, smijeh i dobro raspoloženje.

Luka Abrus

"Build Your Future"

Uspješni Luka Abrus ohrabruje mlade za razvijanje poduzetničkih projekata

Na novom "Poduzetničkom laboratoriju" gostuje Luka Abrus. Pridružite se u srijedu u prostoru BIZkoshnica Coworkinga.