Filozofski fakultet u Zagrebu

Slavi se 25 godina jedinog studija slovakistike u Hrvatskoj

Filozofski fakultet u Zagrebu

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu slavi se 25. obljetnica nastave slovačkog jezika i književnosti u Hrvatskoj. Tim će se povodom 6. prosinca od 12 sati održati međunarodni znanstveni skup.

Katedra za slovački jezik i književnost pri Odsjeku za zapadnoslavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu slavi 25. obljetnicu nastave slovakistike. Prvih se nekoliko godina nastava izvodila kao izborni predmet slovačkog jezika i književnosti za studente slavenskih jezika, a 1997. godine započinje jedini studij slovakistike u Hrvatskoj, koji funkcionira i danas.

Tim povodom Katedra organizira Međunarodni znanstveni skup koji će se održati u petak, 6. prosinca 2019, od 12 sati u Vijećnici fakulteta. Započet će svečanom sjednicom Katedre uz nazočnost uglednih gostiju iz Hrvatske i inozemstva, a nastavit će se izlaganjima 60 renomiranih slovakista, stručnjaka iz deset zemalja te studentskom konferencijom.

Cijeli je skup organiziran s ciljem skretanja pozornosti na važnost humanistike u svakodnevnom životu te na ukazivanje bogatih povijesnih i kulturnih veza Slovačke i Hrvatske, kao i izazove koje (zajednička) budućnost nosi.

Komentari na članak

Vezani članci

Concordia discors

Concordia discors traži pjevačice i pjevače

Najluđi zbor u Hrvata

Dođite i razbijte sve predrasude o zboru kao dosadnom, uštogljenom kolektivu. Concordia discors, najluđi zbor u Hrvata.

Filozofski fakultet u Zagrebu

Ukaljanje ugleda

Hrvatski sveučilišni sindikat traži ostavku dekanice Filozofskog fakulteta!

Donosimo priopćenje Hrvatskog sveučilišnog sindikata koji poziva prof. dr. sc. Vesnu Vlahović-Štetić da, u skladu s čl. 25. Statuta Filozofskog fakulteta, podnese neopozivu ostavku na dužnost dekanice.

FFZG izvana

Kongres studenata psihologije

Peti Psihozij ugostit će više od 80 izlagača

Od osnutka 2011. godine Psihozij su posjetili mnogi studenti iz cijele regije. Ambicije skupa u narednim godinama uključuju daljnje širenje međunarodnog sudjelovanja i dodatno povećanje kvalitete programa. Ove godine sudjelovat će preko 80 izlagača.

Sjednica HSZ-a 14. 12. 2019.

Sjednica Hrvatskog studentskog zbora

Odabrana zamjenica predsjednika HSZ-a i tajnik

Za obnašanje funkcije zamjenice predsjednika Matea Marušića izabrana je Josipa Smoljo, potpredsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Mandat tajnika pripao je Mateju Mlakiću. 

Anglophilia naslovna slika

Filozofski fakultet u Zagrebu

Raznolik program na međunarodnoj konferenciji „Anglophilia“

Studenti anglistike Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i ove su godine pripremili bogat program na konferenciji „Anglophilia“. Osim izlaganja studenata, posjetitelje očekuju i mnoge zanimljive radionice.